Teknolojideki destekçiniz

Android’de rehber yedekleme/aktarma sorunu ve çözümü

0 1.177

Eski model akıllı telefondan yeni model akıllı telefona geçiş yapılırken ilk iş telefon rehberini aktarmak olacaktır.Eskiden yeni bir telefon alındığında rehberi (yani Kişiler’i) yeni telefona aktarmak oldukça zahmet vericiydi.Önce herkesin ismi ve telefon numarası bir kağıda yazılır ardından bu kağıttaki kişiler yeni telefonun rehberine kaydedilirdi.

Neyse ki bu zahmet verici durum günümüz teknolojisinde yaşanmıyor.Android cihazlarda yada iPhone’larda rehber yedeklemek yada rehberi başka bir telefona aktarmak oldukça kolay.Bu yayında Android cihazda rehber yedeklemesinin nasıl yapıldığını ve Android cihazlarda rehberin başka bir Android cihaza nasıl aktarılacağını göstereceğiz.Böylece birkaç adımla rehberinizi yedekleyebilecek veya telefonun kişiler listesini aktarabileceksiniz.

 

ANDROİD CİHAZDA REHBER YEDEKLEME

Android cihazlarda rehber yedeklemenin birden fazla yolu bulunmaktadır.Rehberinizi yedeklemek için Google hesabınızı kullanabilirsiniz.İsterseniz dışarıdan içeriye aktarma yaparak – yani kişi listesini telefonun hafızasına dosya şeklinde çıkartarak – oluşturabilirsiniz.Yada eski telefonda kullandığınız ve rehberi otomatik olarak yedeklediğiniz Google hesabına yeni telefondan giriş yapıp senkronize ederek eski telefondaki rehberi yeni telefona aktarabilirsiniz.Burada bahsedilen bütün yöntemleri yayın içerisinde anlatacağız.

 

REHBERİ TELEFON BELLEĞİNE AKTARMA

Bu yöntem sayesinde telefonunuzun rehberini – yani kişiler listesini – dosya şeklinde telefon belleği yada SD kart içerisinde saklayabilirsiniz.Saklanan bu dosyayı yeni telefonun belleğine yükleyerek rehberinizi çok kısa sürede başka bir telefona aktarabilirsiniz.Yada bu dosyayı bilgisayarda,SD kartınızda veya telefon belleğinde saklayabilirsiniz.
İçe/Dışa aktar ile Android cihazlarda telefon rehberini yedeklemek veya başka bir telefona aktarmak için aşağıdaki adımları takip edin…

NOT: Bu adımlar Android 7 işletim sistemine sahip akıllı telefonda gerçekleştirilmiştir.Bu yüzden sizin kullandığınız arayüz,Android işletim sisteminin sürümü ve akıllı telefonun markasına göre değişkenlik gösterebilir.

 

1.ADIM: Telefonunuzun rehberini (Kişiler) açın.Sağ üstteki üç nokta sembolüne dokunun.Ardından İçe/Dışa Aktar seçeneğine dokunun.
 

 

2.ADIM: Karşınıza gelecek olan seçeneklerden SD karta veya dahili depolamaya aktar (.vcf dosyası) seçeneğine dokunun.

 

 

3.ADIM: Sonraki adımda akıllı telefonunuzun belleği içerisinde “contacts.vcf” dosyası oluşacaktır.

 

Bu dosyayı telefondan bilgisayara,SD karta yada başka bir telefona aktararak rehberinizi yedekleyebilir,başka bir cihaza aktarabilirsiniz.

 

Bu dosyayı başka bir telefona aktarıp o telefonla açarak rehberinizdeki kişileri kayıt edebilirsiniz.

 

 

REHBERİ BULUT SUNUCUSUNA (GOOGLE DRIVE) YÜKLEME VE YEDEKLEME

 

Akıllı telefonların rehberinde yada kişiler bölümünde var olan telefon numaralarını,isimleri ve listeleri yedeklemek yada başka bir telefona göndermek için en çok tercih edilen yöntem bu yöntemdir.Rehberinizdeki kişileri bulut sunucusuna yükleyerek yedekte tutabilir,bulut sunucusu üzerinden rehberinizdeki kişileri başka bir telefonun rehberine ekleyebilirsiniz.

 

Akıllı telefonların rehberini (kişileri) başka bir telefona göndermek yada yedekleme amacıyla bulut sunucusuna göndermek için aşağıdaki adımları takip edin…

 

NOT: Bu adımlar Android 7 işletim sistemine sahip akıllı telefonda gerçekleştirilmiştir.Bu yüzden sizin kullandığınız arayüz,Android işletim sisteminin sürümü ve akıllı telefonun markasına göre değişkenlik gösterebilir.

 

1.ADIM: Telefonunuzun rehberini (Kişiler) açın.Sağ üstteki üç nokta sembolüne dokunun.Ardından İçe/Dışa Aktar seçeneğine dokunun.

2.ADIM: Karşınıza gelen seçeneklerden en alttaki Tüm kişileri paylaş seçeneğine dokunun.

3.ADIM: Telefonunuzda aşağıdaki görselde de gözüktüğü gibi bildirim gelecektir.Bu bildirime dokunun.

4.ADIM: Rehberinizdeki tüm kişilerin isimleri ve telefon numaraları aşağıdaki görselde de gözüktüğü gibi vcf uzantılı dosyaya dönüştürülerek bulut sunucusuna gönderilmeye hazırlanır.Buradan rehberinizi istediğiniz hesaba gönderin.

 

Bu hesap üzerinden Google Drive uygulaması yada sitesinden oturum açtığınızda rehberinize erişebilir,tekrardan telefonunuza yükleyebilirsiniz.Bu işlem,telefon rehberindeki kişileri silmeyecektir.