1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

FreeDOS Bilgisayarlar Neden Ucuzdur ?

FreeDOS Bilgisayarlar Neden Ucuzdur ?
0

FREEDOS NEDİR ? 

Bugünlerde birçok bilgisayar, işletim sistemi olarak karşımıza FreeDOS şeklinde çıkmaktadır. Peki nedir bu FreeDOS ?

FreeDOS; Sabit diskte Windows, Linux, MacOS gibi bir işletim sistemi olmayan bilgisayarlarda bulunan açık kaynaklı DOS tabanlı bir işletim sistemidir.

FREEDOS BİLGİSAYAR NEDEN UCUZDUR ? 


Çoğu İnternet sitesinde FreeDOS bilgisayarların fiyatı daha ucuzdur. Çünkü, bu işletim sistemlerin tek başına ücretleri çok fazladır. Dolayısıyla bu olayı bilgisayar üreticileri açısından da düşünürsek, bilgisayarlar için bir işletim sistemi markasıyla anlaşıp vergi ödemek yerine, bilgisayarları yüklü bir işletim sistemi olmadan satmaktadırlar. Bu doğrultuda FreeDOS bilgisayarlar daha ucuzdur.

FREEDOS BİLGİSAYAR ALMAK

Bilgisayar alıcılarının aynı ürüne baktığında gördüğü işletim sistemi farkından dolayı gördüğü fiyat farkı, onları cezbedebilir. Ardından FreeDOS bilgisayar almaya yönelebilirler.

FreeDOS bilgisayarlara kolay bir şekilde format atılıp işletim sistemi yüklenerek 1 – 1.5 saat içerisinde hazır hâle getirilebilir. Bu işlemi orijinal bir işletim sistemi kutusu alıp (Windows 10 gibi) kendiniz yükleyebilirsiniz. Bununla beraber eğer orijinal bir sistem kullanmayacaksanız, (ki bu tavsiye edilmez.) tüm güncellemeleri kendiniz yapmak zorunda kalırsınız.

FreeDOS bilgisayarın alınıp alınmaması tamamen bir tercih meselesidir. Yükleme, güncelleme gibi işlemlerle uğraşmak istemeyen okurlarımız biraz daha fazla maliyetle işletim sistemi yüklü bilgisayarlara yönelirken, daha ucuz ve manuel olarak işletim sistemi yüklemek isteyen okurlarımız FreeDOS bilgisayarlara yönelebilir.

 

FREEDOS BİLGİSAYARA WINDOWS 10 KURMA

FreeDOS bilgisayarlara Windows 10 kurmak için öncelikle Windows 10 ISO dosyası edinmeniz gerekir. Daha sonra en az 8 GB kapasiteli bir USB belleğe ihtiyacınız vardır. ISO dosyasını USB belleğe yükleyebilmek için “Rufus” adlı programı kullanabilirsiniz. Şu an yüklenecek dosyamız belleğimizde hazır olarak bulunmaktadır.

Bilgisayarı kapattıktan sonra belleği bilgisayara takıp BIOS ekranına geliniz. BIOS açma tuşu bilgisayar markalarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ardından USB belleğinizi UEFI moduna alarak bilgisayarı yeniden başlatın. Tekrar BIOS açma tuşuna basarak gelen ekranda USB belleğinizi seçin ve yükleyin. Artık bilgisayarınız bir işletim sistemine sahip olacaktır.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir