1. Anasayfa
  2. Programlar

Kaspersky Security Cloud Free

Kaspersky Security Cloud Free
0

Her bilgisayar güvenlik yazılımına ihtiyaç duymaktadır. Özellikle Windows kullanıcıları için antivirüs programı şarttır diyebiliriz. Dünyada en çok kullanıcıya sahip olan Windows işletim sistemi için neredeyse her gün yeni bir kötü amaçlı yazılım geliştiriliyor. Bu sebeple kişisel verilerinizin güvenliği ve bilgisayar performansından kayıp vermemek için antivirüs yazılımlarının kullanılması gerekmektedir.

 

Tabi bu konuda kullanıcıların karşısına iki seçenek çıkıyor. Hangi antivirüs yazılımını tercih etmeli ? bu antivirüs yazılımları arasından ücretsiz olan yazılımı mı yoksa ücretli olan yazılımı mı tercih etmeliyim ? Bu soruların cevabı için Programlar sayfamızı ziyaret etmenizde fayda var. Ayrıca aşağıdaki bağlantıya giderek ücretsiz antivirüs yazılımlarıyla ücretli antivirüs yazılımlarının arasındaki farkı okumanızda fayda var.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ücretsiz ve ücretli antivirüs yazılımlarının arasındaki farklar

 

Kaspersky şirketi çok uzun yıllardan beri antivirüs yazılımı geliştiren ve bu konuda son derece başarılı olan bir şirkettir. Aynı zamanda güçlü kötü amaçlı yazılım analiz motoru sayesinde bilgisayarınızda yüklü olan kötü amaçlı yazılımların hemen hemen hepsini tespit eder.Hatta başarılı kurtarma operasyonu bile yapar. Bu konuda Kaspersky’ın ücretsiz antivirüs yazılımı olan Kaspersky Free Antivirus yazılımı,Kaspersky’ın tecrübesi sayesinde oldukça popüler olmuştu. Ancak dijital dünyada yaşanan değişim ve yenilikler sonucunda Kaspersky ücretsiz anti virüs yazılımı olan Kaspersky Free Antivirus yazılımı,Kaspersky Security Cloud Free olarak geliştirdi.

 

Bu sayede Kaspersky’ın ücretsiz antivirüs yazılımı dijital dünyada günümüz koşulları için el verişli bir hale geldi. Kaspersky Security Cloud Free yazılımı diğer birçok ücretsiz antivirüs yazılımı gibi kurulduktan sonra kullanıcıdan ücretsiz üyelik oluşturmasını ve giriş yapmasını istemektedir. Bunun sebebiyse yazılımının çevrimiçi bir yazılım olması ve her platformda (örneğin iOS,Android)  içerisinde de kullanıyor olmasıdır.

 

Peki Kaspersky Security Cloud Free yazılımının özellikleri nelerdir ? Kaspersky Security Cloud Free yazılımının diğer ücretsiz antivirüs yazılımlarından ayıran nedir ? Bu yazılım ücretsiz olmasına rağmen birçok ücretli antivirüs yazılımda bulunan özellikleri içerisinde bulunduruyor. Aynı zamanda yazılımın arayüzünde reklam yapılmıyor ve böylece kullanıcı,gıcık eden o reklamlara maruz kalmıyor.

 

Kaspersky Security Cloud Free

 

Kaspersky Security Cloud Free yazılımının özellikleri

 

Kaspersky Security Cloud Free yazılımının özelliklerinden bahsedecek olursak ilk dikkat çeken özelliği sistemi hareketliliğini izliyor olmasıdır. Bu özellik sayesinde bilgisayarınızda işlem yapan,çalışan bütün uygulamalar izlenir. Eğer herhangi bir uygulama kötü niyetli bir işlem gerçekleştirirse Kaspersky Security Cloud Free yazılımı bunu fark edip müdahalede ediyor.

 

Mesela bilgisayarınıza farkında olmadan bir fidye yazılımı yüklendi. Fidye yazılımı hemen arka planda çalışarak dosyalarınızı şifrelemeye başlar. Kaspersky Security Cloud Free yazılımı bu hareketliliği fark eder ve arka planda birçok dosyanın aynı anda şifrelendiğini,bunu yapan yazılımın fidye yazılımından başka birinin olamayacağını anlar ve duruma el koyar. Böylece kişisel verileriniz konusunda ağır kayıplar vermezsiniz.

 

Kaspersky Security Cloud Free

Kötü amaçlı yazılımların bilgisayarınıza bulaşması için izlediği bir yolda güncelleştirme yapılmamış yazılımlardır. Windows işletim sisteminde Adobe Flash Player,İnternet Explorer,Google Chrome,Microsoft Edge,Java ve diğer birçok yazılımda çeşitli güvenlik açıkları bulunmaktadır. Kötü amaçlı yazılımların bilgisayara bulaştırılması için bu açıklıklar kullanılır. Yazılımlardaki bu açıklık sonradan fark edilir ve güncelleme yayınlanarak kapatılır. Ancak burada zamanlama çok önemlidir. Aynı zamanda kullanıcının yayımlanmış olan güncelleştirmeyi yüklemiş olması da çok önemlidir. Aksi takdirde güvenlik açığı bulunan yazılıma güncelleme yapmayan kullanıcı açık hedef haline gelebilir. Yazılımın bu açığından faydalanılarak bilgisayarına kötü amaçlı yazılım kurulabilir. Kötü amaçlı yazılımlar bu tür açıklıklardan faydalanmak için genellikle benzer davranışlarda bulunur. Kaspersky Security Cloud Free yazılımı bu davranışı tanır ve kullanıcıların yazılımlarda bulunan bu güvenlik açıklarından etkilenmemesini sağlar.

 

Bazı kötü amaçlı yazılımlarsa sıradan truva atı yazılımının yaptığı gibi bazı dosyaları şifrelemek yerine bilgisayarınızın sistemini baştan sona engeller. Yani kullanıcının bilgisayarı kullanması komple engellenir. Kaspersky Security Cloud Free yazılımıysa bu tür kötü amaçlı yazılımların etkinleşmesine müsaade etmez. Aynı zamanda Kaspersky Security Cloud Free yazılımı internetteki etkinliklerinizi takip eder. Burada bahsedilen takip meselesi gizlilik ihlali konusunda değil tabi ki. Mesela herhangi bir yerde hesap açtınız ve açtığınız hesabın şifresi son derece kolay. Kullanılan kolay şifreler kötü niyetli kişilerin en sevdiği şeydir. Çünkü böyle kolay şifreler kötü niyetli kişiler tarafından kısa sürede tespit edilebilmektedir. Bu tarz kolay şifreler kurduğunuz takdirde Kaspersky Security Cloud Free yazılımı sizi uyarır. Aynı zamanda internete bağlı olduğunuz ağ güvenli değilse Kaspersky Security Cloud Free yazılımı size yine uyarıda bulunur. Tabi bu uyarıları dikkate alıp almamak size kalmış.Böylece internet ortamında da bu yazılım sizi nispeten korumuş olur.Aynı zamanda internette dolaşırken arama motorlarında listelenen sitelerin güvenli olup olmadığını yanındaki işaretlerle belirler.Yazılımın tek kötü yanıysa (bizim tespit ettiğimiz) ağ kullanımının fazla olmasıdır.Buda yazılımı kullanmak isteyen oyuncuların başına dert olabilecek bir problemdir.

 

DOSYA ADI: ks3.020.0.14.1085abcdefghijtr_23706.exe
DOSYA BOYUTU: 2.71 MB

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir