1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Rainmeter uygulamasında tema nasıl kullanılır ?

Rainmeter uygulamasında tema nasıl kullanılır ?
0

Windows 10 işletim sisteminde masaüstü arkaplanını değiştiren ve çeşitli eklentilerle bilgisayarınızın daha canlı,dinamik ve görsel açıdan zengin gözükmesini sağlayan Rainmeter programının kullanılması konusunda birçok kişi zorluk yaşıyor.Aynı zamanda Rainmeter için bazı kullanıcılar tema bulamıyor.Bazı kullanıcılarda buldukları ve Rainmeter içerisinde etkinleştirdiği temayı kullanamayabiliyor.

Rainmeter programını hiç bilmeyen bir kişiye anlatır gibi en başından itibaren anlatacağız.Öncelikle Rainmeter uygulamasının nasıl kurulacağını,Rainmeter uygulamasının nasıl kullanılacağını ve Rainmeter için birbirinden güzel temaları nerede bulacağınıza dair bütün bilgilere bu yayında değineceğiz.Ancak Rainmeter uygulamasının ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmiyorsanız buraya tıklayın.Bu link sizi Rainmeter uygulamasının inceleme yayınına götürecektir.

 

RAİNMETER UYGULAMASI NASIL KURULUR ?

 

İnternet üzerinden Rainmeter uygulamasını indirip bilgisayara kurmamız gerekmektedir.Bu adımın herhangi bir program kuruluşundan farkı bulunmamaktadır.

 

1.ADIM: Rainmeter uygulamasını kendi web sitesinden final sürümünü bilgisayarınıza indirin.Rainmeter uygulamasının sitesine gitmek için buraya tıklayın.

2.ADIM: İndirdiğiniz dosyayı açın.

3.ADIM: Çalıştır‘a tıklayın.

4.ADIM: Türkçe dil seçeneğiyle OK‘a tıklayın.

5.ADIM: Standart Kurulum (Önerilen) seçeneğini işaretleyerek İleri butonuna tıklayın.

6.ADIM: Kur butonuna tıklayın.

7.ADIM: Bitir‘e tıklayın.

8.ADIM: Rainmeter uygulaması çalıştırıldığı zaman aşağıdaki görselde de gözüktüğü gibi masaüstünüzde kabuklar açılacaktır.Bu kabuklara sağ tıklayın ve kabukları kapatın.

Rainmeter uygulamasını bilgisayarınıza kurdunuz.Böylece Rainmeter uygulaması bilgisayarınıza varsayılan kabuğu “illustro” isimli kabuğuyla birlikte kuruldu.Rainmeter uygulamasını yükledikten sonra bilgisayarınızın masaüstünde açılan o kabuklar,Rainmeter uygulamasının “illustro” kabuklarıdır.

Bu aşamadan sonra yapmanız gereken Rainmeter uygulamasına yüzlerce kabuk arasından beğendiğiniz kabukları indirip kurmak.Ardından Rainmeter uygulamasında bu kabukları etkinleştirip düzenlemeniz gerekmektedir.Bu aşamaya geçmeden önce Rainmeter uygulamasının temel işlevlerinin nasıl kullanıldığını öğrenmemiz gerekmektedir.

 

RAİNMETER UYGULAMASININ TEMEL İŞLEVLERİ

 

Rainmeter uygulamasını yüklediğinizde bilgisayarınıza varsayılan olarak yüklenen”illustro” kabuğunu kullanarak uygulamayı keşfedelim.

 

1.ADIM: Sağ altta göz yaşı damlası şeklimde olan Rainmeter uygulamasını açtığımızda karşımıza aşağıdaki görselde de gözüktüğü gibi bir pencere açılacaktır.Bu pencerenin sol kısmında “illustro” kabuğuna ait farklı kabukları klasörler içerisinde göreceğiz.
 
Sol kısımdan Google.ini dosyasına tıklayıp Yükle butonuna tıkladığımızda 3 numaralı kabuğun masaüstüne yerleştiğini göreceğiz.Bu kabuğu fare imleci ile ekranın farklı yerlerine sürükleyerek taşıyabiliriz.
 
Kabuğa sağ tıkladığımızda 4 numaralı seçenekler çıkacaktır.Buradan Ayarlar‘a ardından Tıklamayı kaldır‘a tıkladığımız zaman açılan Google kabuğuna masaüstünde tıklanamadığını göreceksiniz.

2.ADIM: Ardından Rainmeter uygulamasını açın ve System klasörünün içerisinde bulunan System.ini dosyasına iki defa tıklayın.Kaynak tüketimini gösteren,aşağıdaki görselde de gözüktüğü gibi 2 numaralı kabuk masaüstünde belirecektir.

 

Bu kabuğa sağ tıklayıp Kabuğu kaldır‘a tıklayınca kabuğun masaüstünden kaldırıldığını göreceksiniz.

3.ADIM: Şimdi de Rainmeter uygulamasında Welcome klasörünün içerisinde bulunan Welcome.ini dosyasına iki defa tıklayarak Welcome kabuğunu masaüstüne yerleştirelim.Ardından 5 numaralı yerde kabuğa ait seçenekleri kullanarak Welcome kabuğunun sürüklenme özelliğini kaldıralım.

 

Bunu yapınca Welcome kabuğunun masaüstünde sürüklenemeyeceğini fark edeceksiniz.Sonrasında da bu kabuğu 6 numaralı yerden kaldıralım.

4.ADIM: Bir önceki adımdaki işlemi farklı bir şekilde de gerçekleştirebiliriz.Örneğin Welcome kabuğu,Rainmeter uygulamasının logosu olan damlaya sağ tıklayınca Kabuklar > İllustro > Welcome > Welcome.ini yolundan da kaldırılıp eklenebilir.

Rainmeter uygulamasının temel işlevlerinin nasıl kullanıldığını öğrendikten sonra internetten Rainmeter için çeşitli eklentiler ve temalar yükleyebiliriz.

 

RAİNMETER EKLENTİLERİ VE TEMALARI

 

Rainmeter’da kullanabileceğiniz birçok eklenti ve tema bulunmaktadır.Bunları internetten araştırarak bulabilirsiniz.

 

Bulduğunuz tema ve eklentileri indirip çalıştırdıktan sonra Rainmeter uygulamasının içerisine bu eklenti ve temalar kurulacaktır.Tıpkı Rainmeter uygulaması ilk kurulduğunda otomatik kurulan “illustro” kabuğu gibi kurduğunuz eklenti ve temalar Rainmeter’ın kabuklar penceresinde gözükecektir.

 

Rainmeter için eklenti arıyorsanız buraya tıklayın.Siteye ücretsiz üye olduktan sonra istediğiniz kadar eklenti indirebilirsiniz.

 

Ayrıca hazır bir tema arıyorsanız buraya tıklayın.Karşınıza çıkan listede istediğiniz temayı Rainmeter uygulaması içerisine kurabilirsiniz.Benzer şekilde internette birçok Rainmeter eklentisi ve teması keşfedebilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir