1. Anasayfa
  2. Android

Whatsapp’da Görüntü Kalitesi Yüksek Fotoğraf Gönderme

Whatsapp’da Görüntü Kalitesi Yüksek Fotoğraf Gönderme
0

Whatsapp uygulaması akıllı telefonlarda yazılı iletişim olan SMS devrini neredeyse tamamen sonlandırmıştır. Artık akıllı telefona sahip olan kullanıcılar SMS yerine Whatsapp uygulamasını kullanmayı tercih ediyor. Eskiden sadece mesajlaşmayı sağlayan Whatsapp, gelişen teknolojiyle birlikte sesli ve görüntülü arama yapmayı da sağlıyor. Aynı zamanda diğer kişilerle ses, görüntü ve diğer medya dosyalarının paylaşılmasına da imkan tanıyor.

Ancak Whatsapp uygulamasında bir sorun var. Kullanıcılar bir kısmı bu sorunun farkında ve gerçekten de bu sorundan rahatsız oluyorlar. Bahsettiğimiz sorun, Whatsapp kullanıcılarının bir kısmının da bildiği “görüntü kalitesi” sorunudur. Whatsapp uygulaması üzerinden başka birine görüntü gönderdiğinizde görüntünün kalitesi düşürülüyor. Ya da bir başkası size görüntü gönderdiğinde o görüntünün kalitesi aslından çok daha düşük oluyor. Bu durum en çok üzerinde metin yazan bir kağıdın görüntüsü paylaşıldığında belli oluyor. Bu tarz görüntüler paylaşıldığında alıcı, görüntü kalitesi düştüğü için görüntü içerisindeki metini okuyamayabiliyor.

Benzer durum videolarda da yaşanıyor. Özellikle Whatsapp uygulamasında fazla yer kaplayan video dosyaları bir başkasına gönderilemiyor. Bu dosyaların gönderilebilmesi için video içeriğinin kırpılması gerekiyor. Bütün bu sorunların çözümü için Android işletim sisteminde bir yöntem var.

Whatsapp uygulamasında yaşanan düşük kalitede fotoğraf gönderme sorununun çözümü için üçüncü taraf bir uygulama kullanabilirsiniz. Tabi bu çözüm yolu sadece Android işletim sistemi için geçerli.

Şimdi cihazınıza Whatsapp’da fotoğrafları yüksek görüntü kalitesiyle gönderebilmek için WinRAR ya da benzeri dosya boyutu sıkıştırma uygulaması yükleyin. Ancak yüklediğiniz bu uygulamanın görüntü kalitesini düşürmediğinden emin olun. Ardından göndermek istediğiniz fotoğrafı bu uygulama içerisinde kullanıp sıkıştırın. Fotoğrafı (dosyayı) bu şekilde karşı tarafa gönderin.

Fotoğrafı gönderdiğiniz kişinin de dosyayı açabilmesi için cihazında bu tarz bir uygulama yüklemesi gerekebilir. Benzer şekilde videoları da kırpma işlemi uygulamadan gönderebilirsiniz. Böylece Whatsapp uygulaması sıkıştırılmış dosya/klasörleri tarayamaz. İçeriğin görüntü ya da video olduğunu anlayamaz. Haliyle gönderilen fotoğrafın görüntü kalitesi düşürülemez. Aynı zamanda video göndermek isteyenler video içeriğini kırpmak zorunda kalmazlar.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir