1. Anasayfa
  2. Sinema

AŞK 101

AŞK 101
0
LOVE 101

 

Bir Netflix gençlik dizisi olan Aşk 101 son dönem de en çok konuşulan diziler arasında yer aldı. Bu kadar ilgi görmesinin sebebi belki de başrollerinde Mert Yazıcıoğlu ( Sinan ), Filiz İpek Yazıcı ( Işık ), Alina Boz ( Eda ), Selahattin Paşalı ( Osman) , Kubilay Aka ( Kerem ) bulunması olabilir. Ya da gerçekten sürükleyici olan ve dünya çapında ilgi çeken hikayesinin büyük bir katkısı vardır.

 

 

Aşk 101 Netflix’de yayınlanan 8 bölümüyle ilk sezonunun finalini yaptı. Ortalama 45 – 50 dakikalık bölüm süresiyle izleyenleri alıp götüren bir dizi olduğunu düşünüyorum. Her zaman gördüklerimizin aksine, herkesin ufak parçalar bulabileceği, aşırıya kaçmayan şahane bir gençlik dizisi demekte fayda var. 1 ve 2. sezonlar birlikte çekilip bittiği söyleniyor. Yakın zamanda 2. sezon son hızıyla kaldığı yerden devam edebilir.

 

 

Dizinin konusu 1990′ larda her okulda olan belalı, birbirinden farklı ve hiç bağlantısı olmayan birkaç genç ile başlıyor. Her birinin dizinin sonunda nasıl bu halden bu hale gelebilir diyebileceğiniz tipler olduğunu söyleyebilirim. Tek bir mekan da her birinin yaptığı farklı olaylar yüzünden okuldan atılma tehlikesi ile yüz yüze gelip, bir öğretmenleri tarafından tek oyla tekrar bir şans elde ettiklerini maalesef bu şansın bekledikleri kadar sürmeyeceğini ve olayların karıştığını soluksuz izleyeceksiniz.

 

 

Aşk 101 tamamen tek solukta izlemek istediğiniz hatta bir günde bitiririm dediğiniz dizilerden biri. Gençlik zamanlarında aşkın ne kadar değerli, hissedilebilir ve bir o kadar da çekingen hallerini görmek için kusursuz bir fırsat. Işık’ın tam bir aşk ve sevgi kuşu olup Sinan’ın ise uzun süredir görmediği sevgiyi kabullenemeyişi. Eda’nın aşmak istemediği prensipleri Kerem’in aşk ile yüzleşip Eda’yı aşamadığı gerçeği. Okurken bile nefesin kesildiği, her bir dakikasını merakla izleyebileceğiniz, sevginin ince detaylarla işlenmiş halini göreceksiniz. İlkten birbirine aşık etmeye çalıştıkları öğretmenler sayesinde hayatlarının o dönemlerini kurtarmaya çalışmayı hedeflemiş olsalar da hesaba katmadıkları bir şeyler vardı. Bu süre zarfında birlikte olmayacak 5 kişi en iyi arkadaş olmuşlardı. Unutulmayacak anılar biriktirmiş ve birbirlerini iyileştirmişler idi. Yıllar sonra bile bağlarını kesmemeye dair tuttukları dilekle bunu mühürlemişti Işık karakteri.

 

 
   

 

Dizinin 8 bölümününde de her birinin farklı hayatları ele alınarak, dışarıdan görünen hırçın karakterlerin aslında içlerinde olan yalnızlığın ve sevgiye ihtiyaç duyuşun karşılığı olduğunu ifade etmeye çalışmışlar. Her zorluğa karşı tek başına göğüs germeye hazır, kendi ayakları üzerinde yalpalamadan yürümek isteyen, ailesinin olması gerektiği gibi olmaya çalışan, aslında her birinin güçlü görünen yanları arkasında ki zayıflıkları gösteren gerçekten çokta uzak olmayan ve neredeyse hepimizin içinde bulunan ufak noktalara değinilmiş. Bununla beraber aslında ailenin ne kadar mutluluk ve saf sevgi getirdiği de belirtilmek istenmiş. Çünkü her bir karakterin ayrı aile yapısı işlenirken aslında hepsinin ortak noktası son bölümde izleyiciye vay be deyip gülümsetecek şekilde aktarılmış.

 

Ne derler bilirsiniz bir filmin kitabı varsa filmi asla izlemeyin ama Aşk 101’in bir kitabı yok ve okuyarak keyifli geçireceğiniz zamandan çalmış oluyorsunuz. Şimdiden keyifli seyirler dilerim…

 

Ayrıca dizinin en sevilen soundtrack listesini yazımızın sonunda bulabilirsiniz.

 

 

Realy Havey – Nicholas Hill
Aman Yavaş Aheste – Barış Manço
Sevmek istiyorum – Erkut Taçkın
Sen ve Ben – Mehmet Güreli
Should I Stay or Should I Go – The Clash
İstanbul – Duman
Comatose – Soul Sacrifice
Yeter Ki Onursuz Olmasın Aşk – Levent Yüksel
Maalesef – Mansur Ark
Bir Sana Bir De Bana – Baba Zula
Daha Mutlu Olamam – Mor ve Ötesi
Acının İlacı – Adamalar
The March – Arcadian Child
Sözlerimi Geri Alamam – Bulutsuzluk Özlemi
You Give Love A Bad Name – Bon Jovi
Pus – Sufle
Kafama Göre – Athena
We are Young – The Mayries

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir