1. Anasayfa
  2. Programlar

IObit Malware Fighter

IObit Malware Fighter
0

Windows işletim sisteminde kullanılmayan gereksiz dosyaları silmeye yarayan ve yazılımsal temizlik görevini üstlenen Advanced System Care yazılımının mimarları tarafından geliştirilen IObit Malware Fighter anti virüs yazılımı, kısıtlı özellikleriyle ücretsiz olarak internetten indirilebiliyor. Eğer IObit Malware Fighter yazılımının ücretsiz sürümünü kullanırsanız sadece IObit’in kötü amaçlı yazılım analiz motoru etkin olarak çalışacaktır. Ücretli sürümü olan IObit Malware Fighter PRO yazılımını kullanırsanız ek olarak dünyanın en güçlü kötü amaçlı yazılım analiz motoru olan Bitdefender motoru da etkin hale gelecek ve birçok özellik açılacaktır.

 

 

IObit Malware Fighter programının ücretsiz sürümünde tarayıcı programlarının giriş sayfaları korunuyor. Böylece kötü amaçlı yazılımlar tarafından tarayıcınızın ana sayfasının değiştirilmesine izin verilmiyor. Benzer şekilde DNS adresinizde korunup değiştirilmesine izin verilmiyor. Tarayıcı programlarında indirdiğiniz dosyalar taranarak güvenli olup olmadığı kontrol ediliyor. Tarayıcı eklentileri taranarak güvenliğinizin tehlikede olup olmadığı tespit edilebiliyor.

 

 

IObit Malware Fighter programının ücretli sürümü olan IObit Malware Fighter Pro’da ise ek olarak bilgisayarınızda tarayıcı programı kapatıldığında iz süren kötü amaçlı yazılımın olup olmadığı kontrol ediliyor. IObit kötü amaçlı yazılım analiz motoru dışında Bitdefender kötü amaçlı yazılım analiz motoru da kullanılabiliyor. Fidye yazılımlarına karşı koruma özelliği bilgisayarınızı korurken, güvenli kutu özelliği sayesinde bu koruma destekleniyor.

 

 

Ancak IObit Malware Fighter programı için test laboratuvar sonuçları mevcut değil. Yani bu programın nasıl çalıştığı ve gerçek anlamda ne kadar güvenilir bir program olup olmadığı denenmedi. Bu yüzden sizlere bağımsız olarak gerçekleştirilen bir testin sonuçlarını özet halinde sunacağız.

 

 

Programın her ne kadar çeşit çeşit özellikleri olsa da bu özellikler düzgün bir şekilde çalışmıyor. Örneğin şifreli bir arşiv, program tarafından taranmadığı halde güvenli olarak işaretlenebiliyor. Yada “güvenilir değil” olarak işaretlenen bir web sitesini ziyaret ettiğinizde uyarı penceresiyle karşılaşırken ikinci kez aynı siteyi ziyaret ettiğinizde herhangi bir uyarı penceresiyle karşılaşmıyorsunuz. Belki bunun “beyaz liste” özelliğinden kaynaklandığını düşünebilirsiniz. Ancak IObit Malware Fighter programında beyaz liste özelliği de yok.

 

 

IObit Malware Fighter ücretli sürümü olan IObit Malware Fighter Pro kullanıldığında Bitdefender motoru etkin hale geliyor ancak bu motor Bitdefender anti virüs programıyla eş değer bir şekilde çalışmıyor. Bitdefender ve IObit Malware Fighter Pro ile aynı dizin üzerinde tarama yapıldığında farklı sonuçlarla karşılaşılıyor. Aynı zamanda IObit Malware Fighter programının ücretli sürümü fiyat/performans oranının başta Bitdefender olmak üzere diğer alternatiflerle karşılaştırıldığında pekte uygun olmadığını gözlemleniyor. Tüm sebeplerden dolayı IObit Malware Fighter ve IObit Malware Fighter Pro programı tavsiye edilmiyor.

 

DOSYA ADI: IObit-Malware-Fighter-Setup.exe
DOSYA BOYUTU: 61.3 MB

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir