1. Anasayfa
  2. Yazılım

Kodlamada pratiğin en iyi yolu (HackerRank)

Kodlamada pratiğin en iyi yolu (HackerRank)
0

Yazılım ve Türkiye

 

Günümüzde yazılım sektörü, teknolojinin temelidir ve ülkelerin gelişmesi adına çok önemli bir sektördür.  Türkiye, son yıllarda gelişmekte olan ülkeler arasında yazılım sektörünün hızla geliştiği ülkeler arasında diyebiliriz. Gerekli alt yapı ve yatırımlarla birlikte, ülkemiz yazılımda dünyaya son teknoloji projelerle adını duyurabilir.Yazılım sektöründe sağlanacak ilerlemeler; aynı zamanda kültürel, teknolojik ve sosyal açılardan da ülkemizin gelişmesine katkıda bulunacak ve gelişmiş ülkelerle aramızdaki farkın kapanmasını sağlayacaktır. Sadece diğer ülkelerle aramızdaki fark için değil, kendi hukuki ve eğitim gibi alanlarımızda da gelişmemiz için çok büyük rol oynamaktadır.

 

En basit örnek olarak, pandemi sonrasında eğitim için gereken alt yapı ve programları yazılım sayesinde daha gelişmiş ve daha pratik bir yolla oluşturabiliriz.

 

Yazılım ve Süreklilik

 

 

Yazılım konusunda artık sadece üniversitelerden değil, internetten birçok yazılı ve sözlü kaynaklarla birlikte kodlama öğrenilebilir. YouTube ve bazı kitaplar bu konuda öncü kaynaklardır. Kodlama (Coding), sürekli pratik isteyen ve eğer tekrar edilmezse zamanla unutulan bir eylemdir. Bu alanda adını duyurmuş bazı isimler, unutulmayacak şekilde en az 1 küçük program kodu yazmayı tavsiye ederler.

 

 

Günümüzde bazı dünyaca bilinen büyük şirketler, yazılım konusunda diploma konusunda esneklik gösterebiliyor. Peki esneklik derken neyi kastediyorlar ? Şöyle ki, artık insanlar yazılım konusunda bir diploma,sertifika sahibi olmadan birçok konuyu öğrenebiliyorlar. Dolayısıyla şirketler de kodlama konusundaki yeteneklerini belirli testlerle ölçerek işe alım konusunda karar veriyorlar. Yani artık bir yüksek öğretim kurumuna gitmeden de araştırılarak kodlamada iyi bir seviyeye erişip yazılımı mesleğiniz hâline getirebilirsiniz.

 

HackerRank

 

 

Kodlama adına programlama dilleri öğrenip bunları pratikte uygulayabilmek için harika bir site var. Bu sitenin adı “HackerRank”. HackerRank, kullanıcılarının bazı alanlarda gelişmesi ve pratik yapabilmesi adına kurulan bir sitedir. Birkaç farklı kodlama sitesine kıyasla, matematiği değil de algoritmaları ön planda tutarak sorunların çözümünde nasıl bir yol izleyeceğimizi koda dökmemizi sağlar. Algoritmanın yanı sıra veri yapıları ve güvenlik konularında da egzersizler içeriyor. Sorular seviye arttıkça zorlaşmakta ve bu sayede daha zor sorular için daha etkili algoritmalar kurmamızı sağlar.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir