1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

MSI Afterburner kilitli göstergelerin kilidini açma

MSI Afterburner kilitli göstergelerin kilidini açma
0
MSI Afterburner programını kullanarak ekran kartına overclock işlemi uygulamak isteyen kullanıcılar arayüzdeki seçeneklerin kilitli, kullanılmaz durumda yada pasif halde kalma sorunuyla sıkça karşılaşmaktadır. Bunun başlıca sebebiyse ekran kartınızın overclock için uyumsuz, desteklenmeyen bir model olmasıdır. Bazı durumlar için bu kilit, MSI Afterburner programı tarafından açılabilmektedir. Ancak bu kilidin açılması herkes için geçerli değildir.

 

Kullanılan yonga ve mikro mimariye bağlı durumlara göre bazı durumlar için MSI Afterburner programı içerisinde Core Voltage, Power Limit, Temp. Limit ve Fan Speed göstergeleri kilitli durumda kalabilir. Bu yüzden bu gösterge değerlerinin değiştirilebilmesi için kilidin kaldırılması gerekmektedir. Eğer donanımlarınızın mikro denetleyicisi MSI Afterburner programı için uyumluysa bu göstergelerin kilidi MSI Afterburner programı tarafından açılabilir.

 

MSI Afterburner programınız çalışmıyorsa, seçenekler yoksa, göstergeler kilitli durumdaysa aşağıdaki adımları takip edin…

 

1.ADIM: MSI Afterburner programını çalıştırın.

 

2.ADIM: Ayarlar‘ı açın.

 

 

 

3.ADIM: Genel Ayarlar sekmesinde Voltaj kontrolünü aç seçeneğindeki kutuyu işaretli hale getirin. Ardından sağındaki açılır pencereden extended MSI seçeneğini seçin. Uygula/tamam yapın.

 

 

 

4.ADIM: Ayarları uyguladıktan sonra program yeniden başlatılacaktır. Sonrasında voltaj göstergelerinin kilidi açılmış durumda olacaktır.

 

* MSI Afterburner programı hala çalışmıyor mu ? Göstergeler hala kilitli olarak mı gözüküyor ?

 

– Windows işletim sisteminizi ve donanım sürücülerini güncelleyip bilgisayarınızı yeniden başlatın. Eğer sorun hala düzelmediyse donanımın mikro denetleyicisi MSI Afterburner programının overclock işlemini uygulayabilmesi için uyumlu değildir.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 1
    _pheli
    Şüpheli
  • 1
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir