1. Anasayfa
  2. Teknolojik Ürün

Dell G3 15 İncelemesi

Dell G3 15 İncelemesi
0

Uygun fiyatlı, giriş-orta seviye oyuncu dizüstü bilgisayarı mı satın almak istiyorsunuz ? Aynı zamanda satın alacağınız bilgisayarın tasarımı konusunda ağır başlı bir görünüme sahip olmasını mı istiyorsunuz ? Dell G3 15 oyuncu dizüstü bilgisayarı bütün bu isteklerinizi karşılıyor. Oldukça sade ve şık bir tasarıma sahip olan Dell G3 15, hem oyun oynamak isteyenler hemde ofiste işini yapmak isteyenlere hitap ediyor.

Oyuncu bilgisayarlarının hemen hemen hepsi bolca RGB aydınlatmasına sahip. Hal böyle olunca bu tür bilgisayarlar iş yerlerine götürülemiyor ve sadece oyun odaklı olarak kullanılabiliyor. Ancak bazı kullanıcılar hem işini yapıp hemde yeri geldiğinde oyununu oynamak istedikleri için bol aydınlatmalı tasarıma sahip bilgisayarlardan uzak duruyor.

Eğer iş yerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz ve aynı zamanda oyun oynama konusunda donanımsal özellikleri iyi, uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar satın almak istiyorsanız Dell G3 15 bilgisayarını değerlendirebilirsiniz.

 

G3 15 incelemesi

dell g3 15

Dell G3 15 incelemesi için ilk olarak tasarımdan başlayalım. Tasarım konusunda Dell, çokça RGB aydınlatması yerine şık ve sade bir tasarım yapmayı tercih etmiş. Mavi şeritler sayesinde bilgisayara oldukça hoş bir görünüm katılmış. Aynı zamanda touch pad kısmında oldukça geniş bir alan verilmiş. Bu alan, günlük kullanım sırasında kullanıcıya hiç bir sorun oluşturmuyor. Klavyenin tuşları arasında yeterli mesafe dengesi sağlanmış. Klavyenin karanlık ortamlarda da rahatlıkla kullanılabilmesi için alttan aydınlatma detayı da unutulmamış.

Bilgisayarın hemen altında hava girişi ve arkada, katlanan kısımda iki adet hava çıkışı bulunuyor. Bu hava girişi ve çıkışları sayesinde bilgisayarın fanı alttan havayı alarak arka kısımdan atıyor ve cihaz için gerekli soğutma işlemini başarıyla tamamlıyor. Bilgisayarın soğutma sistemi için başarılı olduğu söylenebilir. Ancak fan sesi kulaklık kullanmayan kullanıcıları bir miktar rahatsız edici seviyede olabilir. Cihazın alt kısmından hava girişi olduğunu belirtmiştik. Bu sayede harici soğutma sistemi satın alarak bu cihazlardan verim alabilirsiniz.

Bilgisayarın ekranından ve diğer ayrıntılarından bahsetmek gerekirse Full HD, IPS ekran ile kullanıcısını üzmüyor. Bu ekran, hangi açıdan bakılırsa bakılsın, kullanıcıya net bir görüntü sunabiliyor. Güneş ışığında da yansıma yapmıyor ve net görüntü kalitesini koruyabiliyor. Cihazın fiziksel ölçüleri için 21.6 mm yüksekliğe, 365.6 mm genişliğe ve 254 mm derinliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.

 

Dell G3 15 Teknik Özellikleri

dell g3 15

Dell G3 15 teknik özellikleri, giriş ve orta seviye oyuncu bilgisayarları için oldukça idealdir. 60 Hz yenilenme hızı bulunduran bilgisayar ekranının 15.6 inç büyüklüğe sahiptir ve aynı zamanda Full HD özelliği bulunmaktadır. Tüm bunların yanında grafik yönünden kullanıcıyı üzmeyecek olan, giriş seviyesi ekran kartı olarak görülen Nvidia GTX 1650 ekran kartı sayesinde birçok oyunu orta seviyede ve bazı oyunlarıysa en üst düzey grafik ayarlarında oldukça akıcı bir şekilde çalıştırmayı sağlayacaktır. İntel’in 9. nesil olan Core i5 9300H işlemcisi ve 8 GB RAM belleği sayesinde kullanıcıyı hız yönünden de üzmeyecek bir bilgisayardır.

Depolama alanından bahsedecek olursak kullanıcının ihtiyaçlarının düşünüldüğü aşikardır. 256 GB M2 SSD depolama birimiyle birlikte bilgisayarın içerisinde hali hazırda çalıştırılmaya hazır Windows 10 Home Edition işletim sistemi ve 1 TB 5400 Rpm HDD depolama birimiyle büyük kapasiteli dosyalarınızı depolayabileceğiniz alanda düşünülmüştür. Bilgisayarının içerisinde herhangi bir optik sürücü bulunmamaktadır.

Cihazın fiyatı ürünün modeline göre değişkenlik gösterir. Örneğin i5-9300H işlemci ve 8 GB RAM belleği bulunan G315-4B30D256W81C için 6800 TL fiyat etiketi bulunmaktadır.

Farklı olarak i5-10300H işlemci ve 8 GB RAM belleği bulunan model 7720 TL fiyat etiketiyle satılmaktadır. Detaylar için buraya tıklayın.

Bunun dışında i7-9750H işlemci, 16 GB RAM belleği bulunan modeli 10000 TL fiyat etiketiyle satılmaktadır. Detayları görmek için buraya tıklayın.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir