1. Anasayfa
  2. Blog

Mutlaka oynanması gereken korku oyunları

Mutlaka oynanması gereken korku oyunları
0

Herkese hitap etmeyen ancak belirli bir kitle tarafından oldukça sevilen “korku” kategorisi sadece sinema filmlerinde işlenmiyor. Korku filmini sevenlerin var olduğu gibi korku oyunlarını seven ve bunları oynamaktan büyük haz duyan kişilerde bulunuyor. Bazıları korku oyunları oynamaktan çok korku oyunu izlemeyi sevse de sinema alanında geniş bir kitlenin vazgeçilmezi olan “korku” kategorisi oyun dünyasında da gerekli ilgiyi görüyor.

 

İster izleyici olun ister oyuncu olun “korku” alanında oyunlara meraklıysanız mutlaka burada listelediğimiz oyunlara göz atın. Bu liste içerisinde hemen hemen herkesin bildiğin “eh artık bunu bilmeyen mi var ! Bunu listeye eklemeye ne gerek var ?” diyeceğiniz oyunlarda olacaktır. Bu oyunları da listeye ekliyoruz çünkü tam tersi durumda eleştiri yapanlarda oluyor. Nedense herkes tarafından sevilen ve beğenilen bir oyunu gerekli listeye eklenmeyince üzülen, sinirlenen ve öfkesini yorumlarda saçan insanlar var.

 

Korku oyunları genelde iki çeşide ayrılıyordu. Bunlar; üzerine doğru gelen, saldıran yaratıklara ateş açarak ilerleme kaydedilen FPS tarzında korku oyunları ve herhangi bir korku filminin oyunuydu. Yakın gelecekte yeni bir oyun tarzı daha korku oyunlarına dahil edildi. Bu, gizlilik ve kaçış teması üzerine kurulu olan korku oyunlarıydı. Aslında bu tür oyunlar eskiden de yapılıyordu. Ancak bu tür hakkında başarılı pek fazla oyuna rastlanmamıştı. Tabi artık bu durum değişti. Çeşitlilik arttırılarak farklı türde korku oyunları da piyasaya sunuluyordu. Örneğin hem korku hemde hayatta kalma oyunları da yapılıyor ve bu tarz oyunlar oldukça fazla ilgi görüp beğeniliyordu.

 

İşte korku oyunu sevenler için oynanması gereken yada hiç değilse izlenmesi gereken korku oyunları…

 

OUTLAST

 

Bir zamanların faaliyet gösterdiğini akıl hastanesi 1971 yılı sonrasında çeşitli skandallar sebebiyle kapatılır. 2009 yılına gelindiğinde bu hastane Murkoff Psychiatris System adıyla tekrar faaliyet göstermeye başlar. Bunun üzerine devlet yöneticileri hastaneyi tekrardan kapatır. Miles Upshur ismindeki meraklı bir gazeteci bu durumu araştırmak üzere söz konusu olan Mount Massive isimli akıl hastanesine gider. Sonrasında gelişen olaylar sayesinde bu akıl hastanesinde hiç bir şeyin yolunda gitmediği anlaşılır.

 

Outlast oyunu oldukça fazla kişi tarafından sevildi ve oynandı. Haliyle bu kadar fazla oyuncunun beğenisini kazanan Outlast, tıpkı diğer oyunlarında yaptığı gibi yeni bir sürümle tekrar oyun pazarında yerini aldı. Outlast 2 oyunu da tıpkı ilk oyun gibi sevilerek oynandı ve oyuncular tarafından fazlasıyla beğenildi.

 

 

 

SİLENT HİLL

 

Aslında Silent Hill yani Türkçe adıyla Sessiz Tepe, gerilim dolu bir korku filmidir. Yanmış kül olmuş bir şehirde yaşanan olaylar, tarikat olayları, canlı canlı yakılmış bir çocuğun intikam ateşi ve bu intikam neticesinde yaşanan olaylar… Birde bu tepede yaşanan sıra dışı olaylarla hiç bir alakası olmayan sıradan bir aile… İşte o film ! Aranızdan bazıları belki bu filmi izlemiş olabilir. Şahsen benim nazarımda kendileri oldukça başarılı bir korku filmidir. Aynı zamanda bu oyun aynı filmin hikayesi üzerine kurulu bir korku oyunudur. Açıkçası korku filmlerini esas alan film oyunları hakkında inceleme metni yazarken söyleyecek çok bir şey olmuyor. Çünkü bu oyunları oynayanların çoğu yine filmini izlemiş hayran kitlesi oluyor. Haliyle bu tarz oyunlar hakkında söyleyebilecek çok şey bulunmuyor.

 


 

RESİDENT EVİL

 

Resident Evil, ilk filminde korku filmi tadını veriyor ancak sonraki filmleriyle korku kategorisinden uzaklaşıp daha çok macera ve aksiyon filmini andıran bir seri haline dönüşüyor. Hatta Resident Evil 3 filminden sonra insanoğlunun yaşadığı dünyada o kadar abartılı bir teknoloji devri teması işlenmiş ki serinin üçüncü filminden sonrakiler hakkında bilim kurgu filmidir bile diyebiliriz. Ancak her zaman ilkler efsanedir. Aynı zamanda Resident Evil film serilerinin hepsi için olmasa da ilk filmi için korku kategorisinde oldukça başarılı bir film olduğu söylenebilir.
İşte bu anlamda Resident Evil oyunu da filmin konusu üzerinden geliştirilen bir oyundur. Aslında oyun içerisindeki canavarların çokta korkutucu olduğunu söyleyemeyiz. Ama yinede fena sayılmazlar.

 

ALAN WAKE

 

Alan Wake, görülen kabusların gerçeğe dönüştüğü ve bu gerçekliğin için tek başına kalmış baş rolün ismidir. Alan Wake, korku romanları denince ilk akla gelen isimlerden biridir. Oyunundan bahsedecek olursak, oldukça yüksek inceleme puanları almış ve bir hayli fazla oyuncunun takdirini kazanmış ve oynanmış başarılı bir oyundur diyebiliriz. Oyun içerisinde ışığın olduğu ortamlar güvenli ortamlardır. Işığın olmadığı karanlık ortamlarsa güvenli olmayan ve her an tehlikeyle baş başa kalabileceğiniz tehlikeli yerlerdir. Bu yüzden karanlık ortamlarda sürekli koşmanız gerekirken ışığın olduğu ortamlarda bu koşuşturmaya bir ara vermelisiniz.
Oyundaki mevzuyu özetleyecek olursak mevzunun bir tatil sırasında kaybolan karınızı aramak ve gördüğünüz kabusların gerçekleşmesi ve kabusla gerçeğin artık ayırt edilemeyecek kadar birbirine geçmiş olmasıdır diyerek kısaca anlatmış olabiliriz.

 

 

DEAD SPACE

 

Dead Space, isminden de anlaşılabileceği gibi uzayda geçen bir oyundur. Oyunun konusu hakkında konuşmak gerekirse çok çok uzun yıllar sonra yeryüzündeki doğal kaynakların bitmesi sonucunda insanoğlu uzaya doğal kaynak aramak amacıyla açılır. Uzayda bu görevi üstlenen gemilerden biri dünyaya dönerken dünyadan oldukça önemli başka bir görev için gönderilen uzay gemisini görür ve bu gemiyle iletişime geçmeye çalışılır. Ancak bu girişim başarısızlıkla sonuçlanır. Bunun üzerine ne olup bittiğini anlamak için küçük bir ekip bu gemiye gitmek üzere yol çıkarılır. İşte siz, oyuncular, bu gemide neler olup bittiğini anlamak üzere gönderilen ekipteki mühendisi canlandırıyorsunuz. Söz konusu gemiye ulaşıldığında ise bir şeylerin ters gittiği kısa bir süre sonra anlıyorsunuz.
Dead Space oyunu tek bir oyundan oluşmamaktadır. Birden fazla serisi bulunmaktadır. Aynı zamanda oyuncuların takdirini almış ve birçok kişi tarafından sevilerek oynanmış, oyun incelemelerinden oldukça yüksek puanlar almıştır.

 

SLENDAR: THE ARRIVAL

 

Slendarman korku filmini belki aranızdan birileri biliyordur. Bir grup liseli ergen kızların başını döndüren oğlanların tatilde yapacağı bir çeşit korku etkinliğinden haberleri olur. Bunun üzerine özenti ergenler bu etkinliği gerçekleştirirler. Sonrasında ormanda yaşayan, ne olduğu tam olarak belirsiz olan Slendarman, ergenler kız grubuna musallat olur. Filmin ana konusu ormanda yaşayan ne olduğu belirsiz bu vahşi yaratığın çevresinde gerçekleşir. Bu filmin gerçek anlamda hayran yapımı olmayan tek yapımcı şirket oyunu Slendar: The Arrival, Steam platformundan indirilerek oynanabilmektedir.

 

 

ESCAPE THE AYUWOKİ

 

İsmi size de bir tuhaf geldi değil mi ? Aslında Escape The Ayuwoki oyunu çerezlik bir korku oyunu olarak görülmektedir. Ancak günümüz korku oyunu kültüründe yaratıklarla çatışarak ilerleyen düz hikayeler yerine gizlilik üzerine kurulu olan ve bir şeyden yada bir şeylerden kaçmak üzerine kurulu olan korku oyunları sevilerek oynanmaktadır. Escape The Ayuwoki oyunu da bunlardan biridir. Hatta oyunda kaçmaya çalıştığınız canavar Micheal Jackson’un hayaleti olduğu da rivayet edilmektedir. Ancak bu bilgi ne kadar doğru yada yanlış bilemiyorum. Bildiğim tek şey oyundaki canavarın gerek tip olarak gerek ses olarak gerçekten de Micheal Jackson’a benziyor olmasıdır. Tabi böyle bir oyunda tipsiz bir canavarın Micheal Jackson’a benzetilmesini doğru bulmuyorum.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir