1. Anasayfa
  2. Android

Türkiye’de nadir görülen 2 HTC akıllı telefon modeli

Türkiye’de nadir görülen 2 HTC akıllı telefon modeli
0

Akıllı telefonlar konusunda günümüzde en çok tercih işletim sistemi hiç şüphesiz Android ile iOS işletim sistemleridir. Bu iki işletim sisteminin gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlarda gelişmiş ve bir telefon olmanın ötesinde cihaz olmayı başarmışlardır. Artık akıllı telefonlar günlük yaşantımızda olmazsa olmaz bir hale gelmiştir. Her geçen gün ve yıl içerisinde gelişen teknolojiyle birlikte akıllı telefonlara birçok yeni özellik ve fonksiyon eklenmektedir.

 

Bu cihazların piyasası içerisinde en çok Samsung, Huawei, İphone, Xiaomi markalarıyla birlikte birçok marka ve yüzlerce telefon modeli bulunmaktadır. Bu telefon markalarından bazı modeller birçok kullanıcı tarafından tercih edilip satın alınmaktadır. Ancak bazı telefon modelleri vardır ki kullanıcısı oldukça az, satış oranıysa oldukça düşüktür. Bu yayında Türkiye’de pekte fazla bilinmeyen, düşük satış oranı ve az kullanıcısı olan bazı akıllı telefon modellerini listeledik.

 

HTC Explorer A310e

 

Türkiye'de nadir görülen 2 HTC akıllı telefon modelleri

 

2012 yılı içerisinde akıllı telefonların henüz günümüz şartlarına ve fonksiyonlarına ulaşmadığı zaman diliminde ve özellikle Türkiye’de Vodafone şirketinin yaptığı kampanya sayesinde belirli bir oranda satış yapmaya sağlayan, özelliklerine göre pahalı olan bir telefon modelidir.

 

Ele, avuca sığabilecek kadar küçük olması, oldukça dayanıklı bir yapıya sahip olması sayesinde zamanına göre kullanışlı bir telefon olduğu söylenebilir. 3.5 inç ekrana sahip olması, 1300 mAh bataryasıyla birlikte günlük kullanımı tek bir şarj ile karşılayabilen bu telefonu belki aranızdan bilen, duyan birileri bulunuyor olabilir.

 

Türkiye'de nadir görülen 2 HTC akıllı telefon modelleri

 

Android 2.3 Gingerbread işletim sistemi, 3 Megapiksel kamera, 512 MB RAM, 90 MB dahili hafıza kapasitesiyle beraber HTC Explorer A310e, harika bir telefondu. Ancak  daha  öncesinde de belirttiğimiz gibi özelliklerine göre pahalı olan bu telefon maalesef ülkemizde ciddi bir satış oranı yakalayamadı. Cihazın pahalı satılmasının sebebiyse genel anlamda  HTC markasının sorunuydu. HTC, az sayıda cihaz ürettiği için cihazların maliyeti yüksek fiyata denk geliyor ve bu sebeple cihazların satış fiyatları da normalin üstünde seyrediyordu. Bu sorun HTC markasının, akıllı telefon piyasasında birçok kez başarısız olmasına sebep oldu. 2012 yılında HTC Explorer A310e modeli akıllı telefonlar ortalama 400 TL fiyat etiketiyle satılıyordu.

 

Bu telefonu günümüzde sokakta yürürken herhangi birinin cebinde yada kafede, yolculukta veya herhangi bir yerde birinin elinde görmek imkansızdır. Artık güncel Android işletim sistemlerinin hiç birini çalıştıramayacak kadar eskide kalan Explorer A310e modeli, ancak bozuk yada hatıra olarak birilerinin çekmecesinde yada dolabında saklanıyordur…

 

HTC 526G Dual Sim

 

Türkiye'de nadir görülen 2 HTC akıllı telefon modelleri

 

Bir diğer HTC markalı telefon daha… Bu seferki telefon modelimiz Türkiye’de bir önceki telefon modelimiz olan Explorer‘a göre çok daha düşük satış oranına sahiptir. Hatta o kadarki bu telefonu Türkiye’de birinin elinde yada cebinde görmek neredeyse imkansızdır. Telefonun ülke içerisinde bu kadar az sayıda bulunması aynı zamanda kılıf, arka kapak ve teknik destek yetersizliğine de sebep oluyor.

 

İnce ve zarif tasarımı sayesinde HTC 526G Dual Sim modelinin herkese hitap eden bir yönü vardı. Plastik kasası her ne kadar hissedilir derece de ısınma sorununa yol açsa da oldukça dinamik, hoş bir görünüme sahip olmayı sağlıyordu. Özellikleri bakımında Explorer‘a göre oldukça iyi ancak günümüz koşullarına göre oldukça düşük olan HTC 526G Dual Sim modeli, ülkemizde muhtemelen “birkaç tane kalmıştır” diyebileceğimiz kadar az sayıda bulunuyordur.

 

Türkiye'de nadir görülen 2 HTC akıllı telefon modelleri

 

Telefonun özelliklerini merak edenler varsa hemen söyleyelim. 4.7 inç ekran ile hatırı sayılır büyüklüğe sahip olan HTC 526G Dual Sim, 8 Megapiksel arka ve 2 Megapiksel ön kamera, 8 GB dahili hafıza kapasitesi, 1 GB RAM, 2000 mAh kapasiteli batarya ve Android 4 Kitkat işletim sistemi bulundurmakta idi. 2015 yılı içerisinde piyasaya çıkarılmış olan HTC 526G Dual Sim, yanlış hatırlamıyorsam zamanında 800 TL gibi bir fiyat etiketine sahipti.
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir