1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Wifi Bağlantısının Sık Sık Kopması Sorunu ve Çözümü

Wifi Bağlantısının Sık Sık Kopması Sorunu ve Çözümü
0

Bazı kullanıcılar bilgisayarındaki internet bağlantısının sık sık kopmasından şikayet etmektedir. İnternette gezinirken, video izlerken, çevrim içi oyun oynarken bilgisayarın wifi bağlantısının belirli zamanlarda sık sık kopmasından dolayı kullanıcılar zor durumlar yaşayabiliyor. İnternet bağlantınızın sık sık kopmasının sebebi modeminizden kaynaklanan bir sorun değilse bilgisayarınızın wifi bağlantısından kaynaklanabilir. Eğer yaşadığınız bu sorun donanımsal değilse yada internet alt yapısından kaynaklanmıyorsa Windows işletim sisteminin bazı ayarlarından kaynaklanıyor olabilir.

 

Windows, bilgisayarınızın güç kullanımını dengelemek ve pil kullanımı iyileştirmek için tasarruf sağlamaya çalışır. Bu amaç doğrultusunda kullanıcı, bilgisayarın başında değilken yani sistem boşta çalışıyorken bazı özellikleri, servisleri yada uygulamaları devre dışı bırakabilir, geciktirebilir yada geçici süreliğini pasif bırakabilir.

 

Windows işletim sistemi, bu ayarlardan dolayı sistem boştayken wifi bağlantınızı sonlandırabilir. Ancak bu tasarruf ayarlamaları bazen sorunlu bir şekilde çalışabilir. Bu sebepten dolayı bilgisayarınız wifi bağlantısı bir anda kopabilir. Eğer tarif ettiğimiz bu sorunu yaşıyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek bu sorunu düzeltebilirsiniz.

 

Windows + R tuş kombinasyonunu kullanarak yada arama kutusunda “Çalıştır” penceresini aratarak Çalıştır penceresini açın. Pencereye “cmd” yazın ve Tamam’a tıklayın. Karşınıza gelen siyah cmd komut istemci penceresine aşağıdaki kod satırlarını sırasıyla girin.

 

İlk kod satırını girdikten sonra enter tuşuna basın ve bir sonraki kod satırını girin. Bu şekilde 5 kod satırını cmd komut istemcisi penceresine girin.

 

Komut istemcisine kod satırlarını girerken aşağıdaki bölümden kopyala/yapıştır yapın. Ancak “1-” , “2-” gibi sayıları girmemeye dikkat edin.

 

1- netsh int ip reset a.txt 
2- netsh winsock reset 
3- netsh winhttp reset proxy 
4- netsh advfirewall reset 
5- ipconfig /flushdns 

 

Bütün kodları girdiyseniz bilgisayarınızı yeniden başlatın. Wifi bağlantınızın durduk yere kopma sorunundan kurtulmuş olacaksınız.
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir