1. Anasayfa
  2. İnternet

Youtube sitesinde kullanabileceğiniz taktikler

Youtube sitesinde kullanabileceğiniz taktikler
0

 

Dünyanın en popüler video platformu olan Youtube’u hemen hemen herkes kullanıyor. Platformun kullanıcı kitlesi o kadar fazla arttı ki, hemen hemen her yaştan kullanıcıya sahip olundu. Youtube platformunu artık 70 yaşındaki bir bireyde biliyor 7 yaşındaki birey sayılabilen bir çocukta. Hatta 7 aylık küçücük bir çocuğun bile ağlamasını dindirmek, yaramazlığının önüne geçmek için Youtube platformu kullanılıyor.

Platformun tüketici kullanıcısı bu kadar fazla olunca haliyle video içerik üreten kullanıcı sayısı da bir o kadar fazla oluyor. Youtube’un bu kadar büyük bir kitleye ulaşıyor olması, kazanç için yapılan faaliyetleri de arttırıyor tabi.  Günümüzde kazanç elde etmenin ilk ve olmazsa olmaz yöntemi de reklam yayınları yapmaktır. Youtube platformunun da kazanç elde etmek için ilk başvurduğu yöntem, normal olarak reklam yayını yapmak oldu.  Ancak kazanç elde etmek için yayımlanan bu reklamlar fazlasıyla abartıldı. Hatta o kadar abartıldı ki Youtube’da herhangi bir video açtığınızda karşınıza direk reklam videosu çıkıyor. Reklamı geç tuşunu kullansanız bile hemen ardından ikinci reklam geliyor.

Günümüzde en çok kullanılan ve şuan için rakibi olmayan Youtube platformunun daha konforlu bir şekilde kullanılabilmesi için birkaç taktik mevcut. Bunlardan bazıları son derece bilindik şeyler olsa da şaşırtıcı bir şekilde bazı kullanıcılar tarafından pekte bilinmiyor.

 

REKLAM ENGELLEYİCİ EKLENTİLERİ

Bilgisayar başında Youtube sitesinde takılan birçok kişi reklam engelleyici eklentilerini zaten bilir. Biz bu eklentileri bilmeyenler için ele alacağız. Bilgisayarlarda kullanılan Google Chrome, Safari, Opera ve Edge gibi tarayıcılarda oldukça küçük çapta olan bu eklentileri kurabilirsiniz. Böylece Youtube sitesini hiç bir reklamla karşılaşmaksızın sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Reklam engelleyici konusunda en çok tercih edilen eklentilerden biri AdblockPlus eklenti yazılımıdır. Bu eklentiyi Google arama motorunda küçük bir arama yaparak kolaylıkla kurabilirsiniz. Örneğin Google Chrome tarayıcısı için reklam engelleyici yazılımını kullanmak istiyorsanız buraya tıklayın. Eklentiyi kurup aşağıdaki görselde de gözüktüğü gibi etkin hale getirerek reklamları engelleyebilirsiniz. Tabi bu eklenti sadece Youtube sitesinde çalışmıyor. Bütün sitelerde var olan reklamları engelliyor. Reklam engelleyici etkin hale getirdikten sonra reklamların engellenmesi için sayfayı yenilemeniz yeterli olacaktır.

Eğer Opera tarayıcısını kullanıyorsanız herhangi bir eklenti kurmanıza gerek bulunmuyor. Çünkü Opera tarayıcılarının içerisinde zaten hali hazırda reklam engelleyici eklentisi bulunmaktadır. Eklenti sayfasına girip reklam engelleyici eklentisini etkin hale getirmeniz yeterli olacaktır.

youtube

 

SONA SARIP YENİDEN BAŞLAT

Youtube reklamlarından kurtulmanın bir diğer yolu da videoyu sona sarıp yeniden oynatmaktır. Böylece videoyu izlerken reklamlarla karşılaşmazsınız. Bu taktiği hem bilgisayarda hemde akıllı telefonlarda kullanabilirsiniz.

 

youtube

 

REKLAMSIZ YOUTUBE UYGULAMASI

Bir diğer yöntemde legal olmayan  reklamsız Youtube uygulamalarını kullanmaktır. Bu uygulamalar sayesinde akıllı telefonlarınız da reklamsız bir şekilde Youtube’u kullanabilirsiniz. Ancak bu uygulamalar kişisel güvenliğiniz için sorun teşkil eder. Güvenilir uygulamalar değildirler.

 

youtube

 

FARKLI YOUTUBE ÖZELLİKLERİ

Şimdiye kadar Youtube’un hep reklamları üzerinde konuştuk. Birazda diğer durumlar için konuşalım. Mesela Youtube’un arayüzünde beyaz renkler çoğunluktadır. Işığın az olduğu ortamlarda beyaz renk gözünüzü yorabilir. Bu sebeple karanlık tema, kullanıcı için rahatlatıcı olabilmektedir. Youtube’un karanlık tema özelliğini kullanarak gece vakitlerinde beyaz ışığın verdiği o rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz.

Bu özelliği kullanabilmeniz için profil resminizin gözüktüğü kısma tıklayın ve Koyu tema özelliğini Açık pozisyona getirin. Aşağıdaki görsel size bu konuda yardımcı olacaktır.

 

DİĞER ÖZELLİKLER

> Youtube’da herhangi bir video oynatın. Videoyu durdurun. Ardından klavyeniz ile awesome yazın. Youtube video oynatıcısını rengarenk ve kıpır kıpır bir şekilde kullanın. Bu özelliği kapatmak için aynı kodu yeniden yazın.

> Youtube’da herhangi bir videoyu açın. Açtıktan sonra adres çubuğuna “ss” ifadesini ekleyin. Böylece izlediğiniz videoyu mp3 yada mp4 uzantısıyla yani müzik yada video biçiminde bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Mesela Barış Özcan’ın “Rüyalarımızı kontrol edebilir miyiz?” videosu açtığımız da videonun linki adres çubuğunda “https://www.youtube.com/watch?v=FQNmm_BbnsQ” şeklinde gözükecektir. Bu adres çubuğuna “y” hanesinden önce “ss” ekleyerek videoyu bilgisayarımıza kaydedebiliriz. Böylece videonun linki “https://www.ssyoutube.com/watch?v=FQNmm_BbnsQ” şeklinde gözükecek ve sizi farklı bir siteye aktaracaktır. Ancak bu özellik telif hakları sebebiyle engellenebilir yada kısıtlanabilir. Aynı zamanda bu özelliği masaüstü sitelerde – youtube.com – kullanabilir, mobil sitelerde – m.youtube.com – kullanamazsınız.

> Benzer şekilde Youtube’da açtığınız herhangi videonun adresine gif ekleyerek istediğiniz bir videonun istediğiniz bir anını gif olarak kullanabilirsiniz. Bu gifleri herhangi bir platformda kullanabilirsiniz. Örneğin “https://www.youtube.com/watch?v=rX2Cl0SvJP8” Youtube linkine gif ekleyerek “https://www.gifyoutube.com/watch?v=rX2Cl0SvJP8” adresini ziyaret edin. Videonun herhangi bir kısmını gif olarak kaydedin.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir