1. Anasayfa
  2. Oyunlara Ait Sorunlar

Valorant FPS Arttırma Yöntemi

Valorant FPS Arttırma Yöntemi
0

Riot Games’in oyun dünyasına sürmüş olduğu yepyeni bir FPS türü oyunu olan Valorant‘ı şimdiden binlerce kişi oynuyor. Ancak Valorant kasma sorununu yaşayan birçok oyuncu bu sorunun çözümünü bulmak için uğraşıyor. İnternette Valorant oyununun kasmaması için gerekli ayarlar hakkında birçok internet sitesi ve Youtube video içerik üreticisi sağlıklı sağlıksız her türlü yöntemi paylaşıyor. Ancak oyun içi performansın artması ve Valorant FPS arttırma sorunu için sadece ayar seçeneklerinin değiştirilmesi yetmeyebiliyor.

 

Valorant oyununda FPS arttırmak için yapılması gerekenler

📌 Şimdi Valorant FPS arttırma yöntemi için oyunu açalım. Oyun içerisinde açık poligona girelim ve bilgisayarımızın oyun içinde gösterdiği FPS değerine bir bakalım…

Valorant FPS arttırma yöntemi

En yüksek grafik ayarlarında 60 FPS değerini gördük. Sizin bilgisayarınızda en yüksek yada orta seviye grafik ayarlarında 60 FPS performans değeri gözükebilir.

Genelde bir oyunda 60 FPS, en düşük akıcı oyun deneyimi olarak kabul edilirken 30 FPS değeri en düşük oynanabilir performans değeri olarak kabul edilir.

Sizin bilgisayarınızda en yüksek yada orta seviye grafik ayarlarında 60 FPS yada daha düşük performans değeri gösterebilir. Oyun içerisinde Ayarlar sekmesine giderek FPS  göstergesini açabilir ve bilgisayarınızın oyun içi performansına göz atabilirsiniz. Biz, daha detaylı istatistik için MSI Afterburner programını kullandık.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Şimdi oyun içerisindeki FPS değerini arttıralım ve Valorant‘ın kasma sorununa bir son verelim.

📌 Bu arada biz, Valorant FPS arttırma yöntemlerini Nvidia ekran kartına sahip bir bilgisayarda uyguladık. Sizin bilgisayarınız AMD ekran kartını kullanabilir. Bu yöntemler heri iki markanın ekran kartı modellerini kullanan bilgisayarlarda uygulanabilir.

Şimdi Valorant kasma, donma sorununa bir çözüm getirmek için ayarlar sekmesinde ki grafik seçeneklerinin en düşük seviyeye alınmasının yetersiz kalabileceğinden bahsetmiştik. Bu yüzden bilgisayarımıza küçük bir yazılım kuracağız. Bu yazılım, hem en düşük grafik ayarlarını uygulayacak hemde ekran kartını oyun içi performansını arttıracak şekilde optimize edecektir. Aynı zamanda arka planda oyun oynarken ihtiyaç duymayacağınız uygulama ve servislerin kapatılmasını sağlayacaktır.

Bilgisayarımıza yüklememiz gereken bu yazılımın adı Razer Cortex‘tir. Bu yazılım sayesinde oyunu en düşük grafik ayarlarında çalıştıracağız. Aynı zamanda ekran kartını oyun için otomatik olarak optimize edeceğiz. Bu, Valorant kasma sorununun çözümü için bize fayda sağlayacaktır. Aynı zamanda arka planda çalışan ve oyun oynarken ihtiyaç duymayacağımız uygulama ve servislerde Razer Cortex tarafından kapatılacak. Böylece oyunun hilecilere karşı kullandığı uygulamanın daha rahat çalışmasını sağlayacağız. Çünkü bu uygulama bilgisayarınızın RAM belleğini ciddi oranda kullanmaktadır. Tabi Riot Games ilerleyen zamanlarda bu sorunu çözecektir…

Razer Cortex yazılımını küçük bir arama yaparak ücretsiz olarak bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Eğer bu yazılımı indirmek ve hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz aşağıdaki bağlantıya gidebilirsiniz.

https://webdedestek.com/2019/09/oyun-oynarken-yuksek-ram-kullanim-sorunu-ve-cozumu.html

 

Valorant FPS arttırma ayarları için Razer Cortex kullanımı

📌 Valorant FPS arttırma sorunu için Razar Cortex uygulamasını bilgisayarımıza kurduk ve çalıştırdık… Karşımıza çıkan pencereden uygulamaya kayıt olarak yada misafir olarak giriş yaptık…

Ardından uygulamanın üst menüsünden BOOST sekmesini açtık ve arka planda çalışan uygulamaların ve servislerin otomatik olarak kapatılmasını sağladık…

Sonrasında yine üst menüden BOOSTER PRIME sekmesini açtık ve karşımıza aşağıdaki görselde de gözüken pencereyle karşılaştık.

Valorant donma sorunu

Bu pencerede BOOST NOW butonuna tıkladık…

Sonrasında açılan pencerede aşağıdaki görselde de gözüken 1, 2, 3, 4 adımlarını uygulayacağız. Resulation kısmından en düşük (sizin bilgisayarınızda bu değer aşağıdaki görselden farklı olarak 1024 x 768 4:3’den düşük yada farklı olabilir) seçeneği seçeceğiz. Sorasında hemen yanındaki Display mode seçeneklerinden Borderless‘i seçeceğiz. Sonrasında “2” olarak gözüken kısma geçeceğiz.

Burada gözüken ibreyi en sağa – performans yönüne – çekeceğiz. Sonrasında “3” kutusunda gözüken OPTIMIZE butonuna tıklayacağız. Ardından “4” kutusunda gözüken Start Game butonuna tıklayıp oyunu çalıştıracağız.

Valorant FPS arttırma

📌 Şuan oyunu çalıştırabileceğimiz en düşük ayarlarda çalıştırdık. Yani Valorant FPS arttırma yöntemleri için yapılan ayarlamaların hepsini yaptık. Böylece Valorant kasma yada donma sorunları için çözüm yöntemini denedik ve oyuna giriş yaptık.

Valorant kasma sorunu ve çözümü

Gördüğünüz gibi oyun içi FPS değerimiz 60 FPS değerinden 103 FPS değerine çıktı. Ancak sizin bilgisayarınızda çeşitli bozuk görüntüler ve kötü oyun deneyimi oluşturabilecek sorunlar ortaya çıkmış olabilir. Mesela oyununuz bozuk, kötü bir görüntü içerisinde olabilir. Yada ekranınızın üst ve alt kısmında boşluklar oluşabilir ve oyun tam ekranda çalışmayabilir.

Buna sebep olan şey zaten oyuna giriş yapmadan önce yapmış olduğumuz ayarlamalardır. Sizi rahatsız edecek bu ayarlardan ilki oyunda ekran çözünürlüğünün düşük olmasıdır. İkincisiyse oyunun pencere modunda çalıştırılmasıdır. Ancak bu iki ayar ciddi anlamda FPS değerini arttırmaktadır. Yinede FPS değerinden biraz taviz verip daha düzgün bir görüntü kalitesinde oyunumu oynamak istiyorum diyorsanız aşağıdaki yönergeleri takip edin…

 

Uygun olmayan ayarların düzeltilmesi

ESC tuşuna basın ve ayarlar kısmından GÖRÜNTÜ sekmesini açın. Hemen alttaki menüden GENEL sekmesine gidin. Böylece aşağıdaki görselde gözüken pencereye ulaşmış olacaksınız. Burada çözünürlük ayarınız ile Pencereli Tam Ekran modu uyumsuz ise ekranın altı ve üstünde hoş olmayan boşluklar oluşur.

Valorant kasma sorunu ve çözümü

Pencereli tam ekran modunu Tam ekran olarak değiştirin. UYGULA butonuna tıkladığınız anda bu boşluklar yok olacaktır.

Şimdi sizin hoşunuza gitmeyecek ikinci bir ayarı düzeltelim. Oda Çözünürlük ayarı…

Bilgisayarınızın masaüstüne gelin. Masaüstünüzün herhangi boş bir yerine sağ tıklayın ve Görüntü Ayarları sekmesini açın. Karşınıza aşağıdaki görselde gözüken pencere çıkacaktır. Bu pencerede Ekran çözünürlüğü sekmesine bakın. Burada 1920×1080 (Önerilen) yada 1366×768 (Önerilen) veya başka bir önerilen değer göreceksiniz.

Önerilen çözünürlük değeri neyse Valorant oyununun ayarlar kısmında o çözünürlük değerini kullanın. Ancak çözünürlük değerini ne kadar yüksek tutarsanız oyun içerisinde o kadar ayrıntı göreceğinizden oyun içi FPS değeri düşecektir.

Valorant kasma ve donma sorunu

Eğer sizin için ideal görüntü ayarlarını yaptıysanız ve akıcı bir performans elde ettiyseniz oyun ayarlarında Genel > Görüntü kısmına tekrar gelerek FPS’yi her zaman kısıtla seçeneğini etkin hale getirebilirsiniz. Bu, bilgisayarınızın oyun içi FPS değerinizin en düşük akıcı deneyim olarak kabul edilen 60 FPS değerine sabitlenmesini sağlar. Böylece bilgisayar donanımlarınız gereksiz yere efor sarf etmeden akıcı deneyimi elde edebilir ve bilgisayarınızın soğutma sistemine yardımcı olabilirsiniz…

Bütün bu ayarlamalardan sonra son bir kez daha FPS değerimize bakalım…

NOT: Bu arada açık poligonda sanırım gizli bir yer keşfettim. Kule gibi olan yerde yukarı çıkmak için halat var. Ama o kule neredeyse haritanın dışında kalıyor.

valorant

Gördüğünüz gibi FPS değerimiz 209’da seyrediyor ki bu gayet akıcı bir oyun deneyimi değeridir. Sizin bilgisayarınız daha yüksek yada daha alçak değerde olabilir. Önemli olan oyundaki kasma sorununun çözülmesidir.

Bu arada 104 FPS değerinden 209 değerine yükseltme durumu yaşanmadı. Aksiyonun, efektlerin olmadığı anlarda FPS değeri anlık olarak yükselebilir. Yada tam tersi olacak şekilde çatışma sırasında animasyonlar yoğunlaşacağı için FPS değeri anlık olarak düşebilir.

 

Yaşayabileceğiniz bazı diğer sorunlar

Valorant oyununda FPS değerlerini izlemek için MSI Afterburner yazılımını kullanıyorum. Ancak izleme değerleri ekranın köşesinde gözükmüyor.

Aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edin. Sorununuzu çözecektir.

https://webdedestek.com/2020/05/msi-afterburner-performans-izleyiciyi-acma.html

 

Valorant oyununu 30 ile 80 FPS değerinde oynayabiliyorum. Ancak bir süre sonra bilgisayarım çok fazla ısınıyor ve FPS değeri düşüyor.

Muhtemelen U, HQ serisi i3, i5 yada i7 işlemci kullanan, Nvidia GeForce M serisi yada MX serisi harici ekran kartı bulunan ince tasarımlı bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsunuz. Bu ısınma, CPU’nun üzerindeki ağır yükten kaynaklanabilir. Riot Games’in hile kullanan oyunculara karşı kullandığı Vanguard yazılımı ısınma sorununa yol açabilir. İnce tasarıma sahip bilgisayarların soğutma sistemi oyunlar için yeterli olmaz.

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak daha düşük FPS değerlerinde stabil oyun performansında Valorant oynayabilirsiniz. Yada buraya tıklayarak bilgisayarınızın ısınmasına karşı daha gerçekçi ve etkili bir çözüm yolunu tercih edebilirsiniz.

https://webdedestek.com/2020/04/ani-fps-dusmesi-drop-sorunu-ve-cozumu.html

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir