1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Youtube’dan Müzik yada Video İndirme

Youtube’dan Müzik yada Video İndirme
0

İnternet dünyasında Youtube platformunun önemi oldukça büyüktür. Bu platform o kadar fazla genişlemiş ve kullanıcı sayısına ulaşmıştır ki artık adını duymayan, ne olduğunu bilmeyen neredeyse hiç kimse yoktur. Youtube platformunun bu denli büyümesi ve geniş bir yer kaplaması onu tekelleştirmiş ve video içerik denince ilk akla gelen isim olmasını sağlamıştır.

Artık insanlar televizyonlardan ve televizyonların dayattıklarından çok sıkılmış ve Youtube platformuna yönelmiştir. Tüketici kullanıcısının çok olduğu gibi üretici kullanıcısının da bu denli çok olması aynı zamanda bu platformu bir ticarethane haline getirmiştir. Artık kanal sahipleri kendi kanallarında programlar düzenliyor, tanıtım videoları çekiyor ve Youtube platformundan bir hayli gelir elde ediyorlar. Tüm bunların yanında herhangi bir saatte istediği tarzdaki bir programı izlemek isteyen tüketici kullanıcılar yine Youtube platformuna başvuruyorlar.  Youtube’un bu denli popüler olması aynı zamanda bu platformdan içerik kaydedebilmenin ihtiyacını doğurmuştur. Eğer sizde youtube’dan video indirme işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız yayını okumaya devam edin.

 

YOUTUBE’DAN VİDEO YADA MÜZİK İNDİRMEK

Bu yayınla beraber artık Youtube sitesinde dinlediğiniz bir müziği indirebileceksiniz. Yada farklı olarak beğendiğiniz ve sonra tekrar izlemek istediğiniz bir Youtube videosunu bilgisayarınıza yada cep telefonunuza indirebileceksiniz. Çeşitli platformlarda bu işlem kolayca yapılabiliyor. Yada tarayıcı üzerinden eklenti yüklenerek, küçük çaplı bir yazılım kurulumu yaparak Youtube’daki herhangi bir videoyu ister müzik olarak isterseniz video olarak mp3 yada mp4 uzantısıyla cihazınıza kaydedebiliyorsunuz.

Tüm bunların dışında cihazınıza yüklemek istediğiniz bir Youtube içeriğini sayfa kaynağına giderek yükleyebilirsiniz.

Ancak sizlere Youtube’dan müzik yada video indirme konusunda en basit ve etkili iki yolu göstereceğim.

 

ADRES ÇUBUĞUNA “SS” EKLEYEREK YOUTUBE’DAN VİDEO İNDİRMEK

Youtube sitesinden herhangi bir videoyu yada müziği bilgisayarınıza indirmek istiyorsanız adres çubuğuna www.‘dan sonra ss eklemeniz yeterli olacaktır.  Videoyu mp4 uzantısıyla yine video şeklinde bilgisayarınıza indirebilir yada mp3 uzantısıyla müzik dosyası olacak şekilde indirebilirsiniz.

Örneğin https://www.youtube.com/watch?v=WXkyRiJlQq8 adresindeki müziği bu yöntemle bilgisayarımıza video yada müzik olarak indirebilirsiniz. Şimdi videoya ait olan bu Youtube linkini https://www.ssyoutube.com/watch?v=WXkyRiJlQq8 şeklinde adres çubuğuna yazıp enter tuşuna tıklıyoruz.

Karşımıza aşağıdaki görselde gözüken sayfa çıkacaktır. Buradan Youtube video içeriğini istediğimiz uzantıda bilgisayarımıza kaydedebiliriz. Ancak bu içerik için yüksek çözünürlükteki video ve müzik dosyası uzantısı (.mp3) desteklenmemektedir.

youtube'dan video indirme

» Bu yöntemle Youtube sitesinde video yada müzik indirmeniz için Youtube sitesini masaüstü site görüntüsünde açmanız gerekmektedir. Yani https://m.youtube.com  mobil görünümlü site yerine https://www.youtube.com adresiyle Youtube’u masaüstü site görünümde açmanız gerekmektedir.

» Bazı videolar için bu yöntem çalışmayabilir. Benzer şekilde bazı videolar mp3 (müzik) uzantısına çevrilemez.

 

DÖNÜŞTÜRÜCÜ SİTELERİ KULLANARAK YOUTUBE’DAN VİDEO İNDİRMEK

Dönüştürücü siteleri kullanarak Youtube’da izlediğiniz bir videoyu ister video şeklinde isterseniz müzik şeklinde bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Ancak bazı dönüştürücü siteleri sizi reklama boğabilir, düzgün çalışmayabilir. Bu durumda en sağlıklı dönüştürücü sitesini bulmak tamamen size düşüyor.

Eğer Youtube’da izlediğiniz bir videoyu bilgisayarınıza video olarak kaydetmek istiyorsanız Google’da Youtube to mp4 şeklinde arama yaptırarak dönüştürücü sitelerine ulaşabilirsiniz. Eğer izlediğiniz videoyu (müzik klibi vs.) müzik olarak bilgisayarınıza indirmek isterseniz Google’da Youtube to mp3 diye arama yaptırarak dönüştürücü sitelerine ulaşabilirsiniz.

Eğer Youtube sitesinden izlediğiniz bir videoyu, video yada müzik olarak akıllı telefonunuza indirmek istiyorsanız akıllı telefonunuzdaki tarayıcı uygulamasıyla Youtube’un masaüstü sitesini ziyaret edin. Youtube akıllı telefonlarda masaüstü sitesi olarak açmak için seçenekler kısmındaki masaüstü site iste düğmesine dokunun.

Örneğin Google Chrome uygulamasında Youtube sitesini açın. Üç nokta düğmesine dokunun ve ardından masaüstü site iste düğmesine dokunun. Böylece açtığınız bir videonun linki adres çubuğunda m.youtube.com/uvMK6udTMR8 gibi bir link değilde youtube.com/uvMK6udTMR8 şeklinde gözükecek. Bu sayede aşağıda bahsedilen ve bilgisayar üzerinden gösterilen yöntemi akıllı telefonunuzla da kullanabileceksiniz.

Eğer akıllı Google Chrome size sorun yaşatıyorsa, Youtube sitesini açmaya çalışırken sizi zorla Youtube uygulamasına yönlendiriyorsa Google Play Store’da ücretsiz olan Puffin tarayıcı uygulamasını kullanabilirsiniz.

 

BİLGİSAYAR İLE BU YÖNTEM NASIL KULLANILIR ?

Youtube sitesinde video yada müzik olarak indirmek istediğiniz video içeriğini açın. Ardından videoya sağ tıklayarak Video URL’sini kopyalaya tıklayın. Yada adres çubuğundaki video linkini kopyalayın. Google’dan dönüştürücü sitesini açın ve kopyaladığınız linki sitenin link kutusuna yapıştırıp Dönüştür‘e tıklayın.

Örneğin Youtube’da bulunan Nebezao – Smash | GODZILLAS MEETING başlıklı şarkıyı bilgisayara müzik dosyası şeklinde indirelim. Öncelikle şarkıyı Youtube’dan açıp video URL’sini kopyalayacağız.

youtube'dan video indirme

Şimdi kopyaladığınız bu linki dönüştürücü sitesine yapıştıralım. Dönüştürücüsü sitesi olarak https://mp3-youtube.download/tr/the-youtube-converter bağlantısını kullanacağız.  Sonrasında Dönüştür (İndir) butonuna tıklayın. Artık Youtube’daki video içeriğimiz müzik olarak indirilmeye hazır.youtube'dan video indirme

Youtube’dan video indirme işlemi için yine aynı yöntemi kullanabilirsiniz.

» Bazı dönüştürücü siteler bir zamandan sonra kapatılabilir ve servis dışı kalabilir. Yada Youtube tarafından engellenebilir. Bu durumda yeni, güncel bir dönüştürücü sitesi açılır. Bazı dönüştürücü siteler sadece müzik dosyaları elde etmenizi sağlar. Bazılarıysa video içerikleri bilgisayarınıza kaydetmeyi sağlar. Bunun dışında her ikisini yapabilen dönüştürücü siteleri de bulunmaktadır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir