1. Anasayfa
  2. Sinema

Film önerisi (Prometheus)

Film önerisi (Prometheus)
0

Bilim-kurgu film tarzını seviyor musunuz ? Bilim-kurgu film önerisi mi istiyorsunuz ? Eğer uzayda geçen senaryolardan, gizemden ve maceradan hoşlanıyorsanız Prometheus filmini sevebilirsiniz.

Filmin temasında insanoğlunun kullanmış olduğu teknoloji, günümüz teknolojisinden çok daha üstün bir hale gelmiş, yapay zeka konusunda muazzam gelişmeler yaşanmıştır. Ancak teknoloji her ne kadar gelişirse gelişsin ölüm gerçeği, yaşamın son bulması insanların kafasında hep bir soru işaret olarak kalmaktadır. Bu kadar muazzam işlere imza atabilen bir varlık (insan) nasıl olur da bu kadar aciz olabilirdi ? Bu soru, cevap bulamadığı için insanların kafasında hep bir soru işareti olarak kalmıştı.

Varlıklı şirketlerin geliştirmiş olduğu robotlar insanlar tarafından yaratılan birer varlık olarak görülmektedir. Yapılan yapay zekalı robotlar bile insanların yaşlanıp ölebilen, aciz varlıklar olduğunun farkındaydılar. Tüm bu soru işaretleri üzerine varlıklı Weyland şirketi kollarını sıvar ve yaratıcılarını bulmak üzere yola koyulurlar.

Öncesinde uzayda tıpkı dünya gibi yaşanabilecek bir gezegen keşfi yapılır. Bu gezegen, dünyada olduğu gibi yaşanabilir bir atmosfere ve çevreye sahiptir. Bunun üzerine alanında uzman çeşitli kişilerden oluşan bir ekip Weyland şirketine ait uzay gemisiyle yolculuğa çıkar. Araştırdıkları ve yaratıcılarının olduğu düşündükleri varlıklara ulaşma ümidiyle yola çıkar ve araştırılan, keşfedilen gezegene varırlar. Nispeten umdukları şeye kavuşsalar da bazı şeyler çok ters gider. İnsanoğlu, yaratıcısı olduğu düşündüğü varlıklar hakkında tüm insanlığı korkutan bir gerçekle karşılaşır…

Bu filmin daha öncesi olarak 1979 yılında çekilmiş olan Yaratık filmi de bulunmaktadır. Sonrasında Yaratık 2, Yaratık 3 ve Yaratık Diriliş filmi de çekilmiştir. Prometheus, yaratık filminin öncesindeki hikayeyi içermektedir. Devamında ismi Prometheus 2 olarak geçen Alien Covenant filmini de izleyebilirsiniz. Yaratık senaryosuyla doğrudan bağlantılı olmasa da Alien vs. Predator ve Alien vs. Predator 2 filmini de izleyebilirsiniz. Ancak bu iki film, korkudan çok macera kategorisinde yer almaktadır.

[ Bilim-kurgu ve korku filmlerini seviyor musunuz ? The Sixth Sense filmini beğenebilirsiniz. ]

 

Prometheus hakkında

Bilim-kurgu film önerisi, tavsiyesi arayanlar Prometheus filmini izleyebilirler. Prometheus, 1 Haziran 2012 tarihinde Türkiye’de gösterime girmiş bir filmdir. Yönetmeni Ridley Scott’dur. Senaryo Damon Lindelof ve Jon Spaihts tarafından oluşturulmuştur. Filmin IMDb puanı 7 olarak belirlenmiştir. Filmin süresi 2 saat 4 dakika (124 dakika) dır. İzleyicilerin %80 filmi beğenmiş ve tavsiye etmiştir.

[ Korku filmlerini seviyor musunuz ? Gerçekten korkmak mı istiyorsunuz ? Korku filmleri tavsiyelerimize göz atabilirsiniz. ]

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir