1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Dizüstü bilgisayar önerileri 2020

Dizüstü bilgisayar önerileri 2020
0

Dizüstü bilgisayar önerileri 2020

Dizüstü bilgisayar önerileri 2020 yılında birçok kullanıcı için el yakıcı fiyatlara sahip olabilir. Ancak yine de yeni bir dizüstü bilgisayar satın almak isteyenler, ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir cihaza sahip olabilirler. Dizüstü bilgisayar önerileri 2020 yılı için kullanım amacına göre farklı listeler şeklinde sıraladık. Bu listelerden size hitap edenlere göz atabilir dizüstü bilgisayar önerileri 2020 için en doğru kararı verebilirsiniz.

 

[ Yeni bir dizüstü bilgisayar satın alırken nelere dikkat edeceğinizi bilmiyor musunuz ? Buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz. ]

 

Dizüstü bilgisayar önerileri 2020 yılı – Neye göre tercih etmeli ?

Dizüstü bilgisayar önerileri almadan önce ne amaçla alınacağı belirlenmelidir. Eğer oyun oynanacak ise ona göre bir bilgisayar alınmalıdır. Ya da oyun oynamak yerine sadece okul veya iş için tercih edilecek ise daha uygun bir fiyata bu alana göre dizüstü bilgisayar alınabilir. Ancak “ben hem işimi yapmak, hem de oyun oynamak istiyorum” diyorsanız, oyun bilgisayarı almak daha uygun olacaktır. Çünkü oyun bilgisayarları yüksek performans sunduğu için hem oyun oynanabilir ve iş için kullanılan uygulamalar karşısında da yeteri kadar gücü kendinde barındırabilirler.

 

[ Yeni bir bilgisayar alacaksınız ancak teknik özelliklerden hiç mi anlamıyorsunuz ? Buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. ]

 

İşte “Dizüstü bilgisayar önerileri 2020 yılı” için hazırlanan liste…

 

SIRADAN KULLANICILAR İÇİN DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR SEÇENEKLERİ

Başlangıç seviyesi bilgisayar için 1.7 Ghz frekansa sahip bir işlemci, 2 GB RAM ve 200 GB hafıza yeterlidir. Hafızanın SDD olmasına gerek yoktur. Zaten kullanım alanı için sıradan bir HDD yeterli olacaktır. Ekran boyutu da sıradan bir boyut olarak tercih edilebilir.

Genel kullanım için tercih edilebilecek dizüstü bilgisayarlar ise, başlangıç seviyesinden biraz daha yukarıdadır. Genel kullanım içerisinde başlangıç seviyesinde olan işlemlerin haricinde daha fazla işlem gerçekleştirilir. Yine e-postaları kontrol etmek, internette gezinmek, film veya video izlemek ve bazen de müzik dinlemek için başlangıç seviyesi bir dizüstü bilgisayar yeterlidir. Fakat bunun dışında bir takım uygulamalar da kullanmak gerekiyorsa, genel kullanım için bir dizüstü bilgisayar satın alınmalıdır. Örneğin Microsoft Office yazılımları kullanırken aynı zamanda arka planda müzik açmak ve diğer taraftan da e-posta kontrol etmek gerekiyorsa başlangıç seviyesi dizüstü bilgisayar yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle de 1.7 Ghz frekans veren bir işlemci ile beraber 4 GB RAM ve de 500 GB boyutunda bir HDD yeterli olacaktır. Yine burada da SDD ye gerek yoktur. Zaten gerçekleştirilecek işlemler HDD nin vereceği performanstan fazlasına ihtiyaç duymayacaktır. Yine ekran için de ortalama 1366×768 çözünürlüğünde bir ekran yeterli olacaktır.

Burada 1.7 frekans sunan bir işlemci hem başlangıç seviyesi hem de genel kullanım için oldukça yeterlidir. Fakat işemci performansı sadece frekans gücü ile ölçülmez. Bunlar basit işler için yeterlidir. Ama bir iş ve oyuncu bilgisayarı için hem daha yüksek bir frekans, hem de daha yeni bir işlemci gerekmektedir.

2020 yılı dizüstü bilgisayar

İş ve okul bilgisayarları için biraz daha özellik gerekebilir. Ofis ortamında veya sınıf ortamında gereken işlemleri yapmak için genel kullanımda kullanılan dizüstü bilgisayardan daha fazlası gerekir. Çünkü hem okul hem de işte kullanılan bir takım uygulamalar yüksek performans isteyebilir. Örneğin Adobe İllustrator veya Adobe Photoshop gibi uygulamalar hem güçlü bir işlemci, hem güçlü bir ram hem de iyi bir ekran kartına ihtiyaç duyarlar. Bunların dışında daha fazla performans isteyen uygulamalar da vardır. Yine Adobe’a ait olan Premiere Pro, diğer uygulamalardan daha yüksek bir performansa ihtiyaç duyar. Burada da en önemli şeylerden bir tanesi de ekran kartının kalitesi ve kapasitesidir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

https://www.webdedestek.com/2020/10/2020-yilinda-yabancilarin-kullandigi-en-iyi-oyuncu-bilgisayarlari.html

 

İŞ VE OKUL İÇİN DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR SEÇENEKLERİ

İş ve okul için tercih edilebilecek bilgisayar genellikle hafif ve küçük olmaktadırlar. Bu sayede sürekli taşınabilir ve az yer kaplarlar. İş bilgisayarı için 2.5 Ghz Frekansına sahip, Intel için i7 ve üzeri, AMD için ise Ryzen 5 ve üzeri bir işlemci tercih edilebilir. Bununla beraber 8 GB kapasiteye sahip ve 1333 mhz ve üzeri frekansa sahip bir RAM tercih edilmelidir. Bunun yanında yine 500 GB kapasiteli bir HDD veya SDD tercih edilebilir. HDD bu işler için her ne kadar yeterli olsa da SSD kullanmak daha uygun olacaktır. Nitekim iş ve okulda bilgisayarın acilen açılması ve işlerin 10 kat daha hızlı yapılabilmesi için SDD şarttır. Bunların yanında yeni nesil bir ekran kartı da olmalıdır. En az Nvidia GT 970 performansına denk bir ekran kartı bulunmalıdır. Gerçekten yüksek performans gerektiren uygulamalardan biri olan AutoCAD için bundan daha iyi bir ekran kartı gerekmektedir. Ekran çözünürülüğü olarak ta yine 1366×768 veya 1920×1080 tercih edilebilir.

Günümüzde satışları hızla artan dizüstü bilgisayarlar arasında oyun dizüstü bilgisayarları yer almaktadır. Isı problemi son teknoloji sayesinde en aza indirildiğinden dolayı insanlar artık oyun oynamak için masaüstü yerine dizüstü bilgisayar da tercih etmeye başladılar. Bunun için ise oldukça sağlam bir dizüstü bilgisayar gerekmektedir.

 

[ Bilgisayarınızın işlemcisi ne kadar güçlüyse o kadar iyi performans sergiler. İsterseniz buraya tıklayarak en iyi işlemci sıralamasını görebilirsiniz. ]

 

OYUN İÇİN DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR SEÇENEKLERİ

Oyun dizüstü bilgisayarı için 4 Ghz frekans sunan, Intel için i7, i8 veya i9 işlemci; AMD için ise Ryzen 7 bir işlemci gerekir. 8 çekirdekli işlemciler tercih etmek çoklu uygulama kullanımı için daha yüksek performans sağlarlar. Bununla beraber işlemcinin ön bellek boyutuna dikkat etmek gerekir. 32 MB gibi bir ön bellek oldukça iyi performans sağlayabilir.

Bunun üzerine  16 GB veya 32 GB boyutunda ve 1600 mhz frekanslı RAM mutlaka olmalıdır. Bu sayede işlemcinin hakkı ödenebilir. Ram sonrasında oyun bilgisayarı için aktarımı hızlı tamamlayacak anakarta da dikkat edilmelidir. Yeni nesil dizüstü bilgisayarlarda zaten oldukça iyi anakartlar kullanılıyor. Bu anakarta ek olarak ta Nvidia GT 1080 Tİ, 1660 veya RTX 2080 Tİ tercih edilebilir. Oyunlarda en önemli parçalardan bir tanesi de ekran kartıdır. Bu nedenle ekran kartının boyutundan daha önemlisi, modelidir. Model uygun olduktan sonra 4 GB veya 8 GB yeterli olacaktır.

Oyun için kullanılacak bir dizüstü bilgisayar için 1920×1080 çözünürlüğünde Full HD bir ekran gerekmektedir. Oyunlardan tam etki almak için görüntü oldukça önemlidir. Ayrıca tepki hızı da oyun için büyük önem teşkil eder. Bunların yanında yeni nesil oyun bilgisayarlarının olmazsa olmazı olan SDD pastanın kreması gibidir. Normal HDD ye göre 10 kat daha iyi performans sağlayan SDD, oyunların da daha performanslı olmasını sağlıyor. Bu durumda bir oyuncu bilgisayarına en az 1 TB boyutunda bir SDD gerekiyor.

 

Dizüstü bilgisayar önerileri 2020 fiyatları

laptop

Dizüstü bilgisayar fiyatları mağazadan mağazaya veya siteden siteye değişiklik gösterebilir. Dizüstü bilgisayar fiyatları her sene değişiklik göstermektedir. Dizüstü bilgisayar fiyatlarının her sene değişiklik göstermesi teknolojinin gelişmesi ile doğrudan orantılıdır. Her yeni teknoloji, bir önceki teknolojinin eskimesine sebep oluyor. Bu da dizüstü bilgisayar fiyatlarının sürekli olarak değişmesine sebep oluyor. Eskiyen dizüstü bilgisayar fiyatları azalırken, yeni dizüstü bilgisayar fiyatları artış gösteriyor.

Dizüstü bilgisayar fiyatlarını belirleyen bir diğer faktör ise dolar kurudur. Dizüstü bilgisayarlar ülkemize yurt dışından geldiği için dolar üzerinden ülkemize satılıyor. Dolar kurunun artması veya azalması dizüstü bilgisayar fiyatlarını da doğrudan etkiliyor.

 

Fiyat/performans Ürünü Dizüstü bilgisayarlar

Uygun fiyatlı bilgisayar

Dizüstü bilgisayar önerileri almak isteyenlerin mutlaka aşağıya bakması gerekir. Dizüstü bilgisayar önerileri fiyat performans bakımından bu listede yer almaktadır. Aynı zamanda fiyat göz ardı edilerek listelenen dizüstü bilgisayar önerileri de yine aşağıda yer almaktadır.

Tavsiye edilen dizüstü bilgisayarlar tam olarak fiyat/performans ürünü olan dizüstü bilgisayarlardır. Burada en uygun fiyata en iyi performansı almak için tavsiye edilen dizüstü bilgisayarlar listelenmiştir. Bunun yanı sıra önerilen oyuncu laptopları, en çok satan dizüstü bilgisayarlar arasında yer almaktadır.

 

Monster Abra A5 V13.1.3

Monster bilgisayar

Görünümü itibariyle gücünü gösteren bu dizüstü bilgisayar, Intel Core i5 işlemciye sahip. Sistem belleği, yani RAM 8 GB olurken, 480 GB hafızaya sahip bir SDD ile sisteme destek sağlanmış durumda. Oyun oynamak için oldukça yeterli olan bu sisteme ek olarak Nvidia Geforce GTX 1050 ekran kartı eklenmiş. Bu sayede piyasada bulunan birçok oyun rahatlıkla oynanabilir. Ekstradan ekran karının 4 GB kapasiteye sahip olduğu da unutulmamalıdır. Yine 15.6 inç, 1920×1080 çözünürlüğünde Full HD bir görüntü sağlayan bu dizüstü bilgisayar oyun oynamak için oldukça yeterlidir. Şu anki piyasası 5000 TL olan bu ürün tam olarak bir fiyat/performans ürünü. Ayrıca dizüstü bilgisayar tasarımı ve ışıklandırmalı klavyesi sayesinde kullanıcının göz zevkine uygun görünüyor.

 

Casper Nirvana C350

Casper Nirvana C350

Yukarıdakinden farklı olarak ofis için de fiyat/performans ürünü gösterecek olursak, Casper Nirvana C350 yi gösterebiliriz. İnce ve zarif tasarımıyla oldukça şık bir görünüme sahip olan bu ürün, Intel Celeron N4000 işlemcisi ile geliyor. Çift çekirdekli olan bu işlemciye ek olarak 4 GB RAM ve 4800 mAh pil performansı ile kendini gösteriyor. Toplamda 1300 gr ağırlığına sahip olan bu dizüstü bilgisayarın ekran çözünürlüğü 1366×768 piksel. Toplam depolama kapasitesi 120 GB olan cihazın SD kart girişi de mevcut. Intel UHD Graphics 600 grafik adaptörüne sahip olan bu cihaz, ofis ortamı için oldukça yeterli. Toplamda sadece 2.399 TL ye satın alınabilen bu dizüstü bilgisayar, ofis için tam fiyat/performans ürünü.

 

Başlıca Popüler Oyun Dizüstü bilgisayarları

Dizüstü bilgisayar önerileri listesinin bir kısmı da aşağıda yer almaktadır. Bu listede dizüstü bilgisayar önerileri fiyat göz ardı edilerek, insanlar tarafından en çok tercih edilen dizüstü bilgisayarlar listelenmiştir. Bu listede önerilen oyuncu laptopları bulunuyor. Önerilen oyuncu laptopları aynı zamanda insanların en çok tercih ettiği laptolar arasında yer alıyor. Oyun için tavsiye edilen dizüstü bilgisayarlara hemen bir göz atalım.

 

[ Eğer oyuncu bilgisayarı satın alacaksanız en iyi ekran kartları hakkında bilgi sahibi olmanız faydalı olacaktır. En iyi ekran kartı sıralamasını görmek için buraya tıklayın. ]

 

Monster Abra A5 V15.5.1 15,6” Gaming Dizüstü bilgisayar

Monster Abra A5 V15.5.1

İntel i5-10300H, 2,5 Ghz Turbo Boost ile 4,5 Ghz hızına çıkan işlemcinin yanı sıra 4 GB kapasiteli Nvidia GTX 1650 ekran kartı ile de güncel oyunlarda yüksek performans sağlıyor. 512 GB SDD ile güçlendirilmiş olan bu dizüstü bilgisayar 8 GB RAM  ile yeterli performansı gösteriyor. Fiyatı ise sadece 7.199 TL.

 

Tulpar T5 V19.2 15,6” Oyun Bilgisayarı

Tulpar T5 V19.2

İntel i7-10750H-2,6 Ghz Turbo boost ile 5,0 Ghz performansı sağlayan güçlü işlemciyi barındıran bu dizüstü bilgisayar, 6 GB kapasiteye sahip Nvidia RTX  2060 192-bit ekran kartını da içerisinde bulunduruyor. Bu sayede oyun oynamayı zirvede yaşayanlar tarafından çokça tercih ediliyor. Monster Notebook’un resmi sitesinde de der alan yorumlar bölümünden alanların memnuniyetini görmek mümkün. 2×8 GB, toplamda 16 GB DDR4 2933 Mhz RAM ile oldukça yüksek performansa eşlik ediyor. 256 GB SDD ile de bu yüksek performansa yakışır bir depolama birimi sağlanıyor. 5 üzerinden 4,8 puan alan bu ürünün satış fiyatı ise 9.899 TL.

 

Asus ROG Zephyrus S17

Asus ROG Zephyrus S17

Oyuncu bilgisayarı denince akla ilk gelen isimlerden bir diğeri olan Asus, bu serisinde oyun dizüstü bilgisayarı ile inceliği karıştırmış durumda. Oyun bilgisayarlarının zarif olmayıp, kaba görünmesinden şikayetçi olanlar için en uygun ürün burada yer alıyor. Sadece 18,7 mm inceliğinde bir kasa ve 17 inç büyük ekranla daha güçlü bir soğutma bizi bekliyor. 144 HZ yenileme süresi ve 3 ms tepkime süresinin yanında tamı tamına 1.06 milyar renk ile tam bir görsel şölen düzenliyor.

8.nesil Intel i7 işlemcinin yanıdna 24 GB boyutunda RAM barındıran Asus ROG Zepyrus S17, Nvidia Geforce RTX 2080 ile son teknoloji oyunları bile parçalayacak güce sahip. Toplamda 1 TB SDD hafıza ile sistem gücünü düşürmekten uzak kalan Asus, akıllı soğutma ve benzer teknolojiler ile kullanıcıyı sürekli şaşırtmaya devam ediyor. Fiyatı ise 26.000-35.000 TL arasında seyrediyor.

 

Casper Excalibur G900

Excalibur G900

Adını son zamanlarda iş ve oyun bilgisayarları ile duyuran Casper, Excalibur serisi ile oyuncuları sevindiriyor. 10. nesil Intel Core i7 işlemcisi 2,60 Ghz frekansta çalışırken, turbo boost ile 5,0 Ghz ye kadar sıçrayabiliyor. 12 MB ön belleğe sahip olan işlemci toplamda 6 çekirdekli. İçerisinde ekran kartı olarak Nvidia Geforce RTX 2060 bulunduran dizüstü bilgisayar 1920×1080 piksel Full HD bir ekrana sahip. 16 GB RAM ve 480 GB veya 1 TB seçenekleri sunulan SSD depolama ile oyun severleri hayal kırıklığına uğratmayacak bir dizüstü bilgisayar olarak karşımıza çıkıyor. Bu ürünün fiyatı ise 10.789 TL

 

Acer Nitro 5 AN515-54-78JD

Acer Nitro 5 AN515-54-78JD

Intel Core i7-9750H 2.6 Ghz işlemci ile karşımıza çıkan Acer Nitro 5 AN515-54-78JD, 16 GB RAM ve 1 TB HDD hafıza sunarken, ek performans için ise 256 GB kapasiteye sahip bir SSD yi de içerisinde barındırıyor. 15,6” boyutunda 1920×1080 çözünürlüğünde Full HD bir ekran ile geliyor. Nvidia GTX 1650 (4GB) ekran kartı ile de güncel oyunların büyük bir çoğunluğunu yüksek ayarlarda oynamak mümkün.

 

HP Omen 15

HP Omen 15

Tasarımı ile göz kamaştıran bu dizüstü bilgisayar, Nvidia Geforce RTX 2080 gibi ultra güçlü bir ekran kartı ile en zorlu grafikleri takılmadan çalıştırabiliyor. 20mm lik ince tasarımı ile de oyun bilgisayarlarının kaba olacağı ön yargısını yıkıyor. 1080p veya 4K çözünürlük seçenekleri sunulan bu dizüstü bilgisayar, 240 Hz ye varan yenileme hızını da sunuyor. 9. Nesil Intel Core i7 işlemci performansını 32 GB RAM ile desteklerken, performans kaybını en aza indirmek için 512 GB SSD yi de içerisinde barındırıyor. Güçlü Wifi adaptörü sayesinde internetten en fazla verimi almayı da sağlıyor. HP OMEN 15’in farklı parça seçimlerine göre de fiyatı değişebiliyor.

 

En Çok Satın Alınan Dizüstü bilgisayarlar

Dizüstü bilgisayar önerileri arasında bir liste de aşağıda yer almaktadır. En çok satan dizüstü bilgisayarlar da fiyat performans dizüstü bilgisayarlarıdır. Sonuçta insanlar hangi bilgisayarı almalıyım? Hangi dizüstü bilgisayar uygun? Hangi dizüstü bilgisayar fiyat performans ürünü? diyerek arama yaptıkları için en çok satın alınan dizüstü bilgisayarlar da doğal olarak fiyat performans dizüstü bilgisayarları olacaktır.

 

MONSTER ABRA A5 V15.8

Abra bilgisayar

Monster bilgisayarın fiyat/performans ürünü sunduğu günümüzde bu serisi de tam olarak aslında fiyat/performans ürünü.  i7 10750H işlemciye sahip olan bu ürün 8 GB RAM ve 256 GB SSD ile beraber geliyor. Buraya kadar zaten güçlü olduğu belli olan dizüstü bilgisayarda ayrıca Nvidia Geforce GTX 1650 Tİ mevcut. Bu da oyun performansı açısından oldukça yeterli olduğunu gösteriyor. Klavye ışıklandırması ile de RGB severlerin gönlünü yapıyor. Ürün Full HD bir ekrana sahip ve sadece 7.699 TL fiyatı ile alıcısına kavuşuyor.

 

HP 8BM99EA

HP 8BM99EA

Fiyat/performans ürünleri arasında kendi adını duyuran HP den yeni bir fiyat performans ürünü daha. En çok satanlar arasına girmesine şaşırmamak gerek.

Intel core i5 10210U işlemci gücü ve 8 GB DDR4 RAM ile güçlendirilen bu dizüstü bilgisayar 256 GB SDD ile de son derece hızlı bir dizüstü bilgisayar. Ayrıca Nvidia GeForce MX110 grafik kartı ile ortalama değerde oyunlar da oynanabilecek bir iş bilgisayarı olarak ortaya çıkıyor. Ürünün fiyatı ise sadece 4.854 TL.

Uzmanlar tarafından önerilen oyuncu laptopları en çok satan oyuncu laptopları listesinde bulunmaktadır. Önerilen oyuncu laptopları fiyat farkı gözetmeksizin, sadece performansa odaklı olarak önerilen oyuncu laptoplarıdır. Tavsiye edilen dizüstü bilgisayarlar ise fiyat göz önüne alınarak tavsiye edilen dizüstü bilgisayarlardır. Burada uygun fiyata en yüksek performans alınabilecek bilgisayarlar tavsiye edilen dizüstü bilgisayarlar arasında yer alır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir