1. Anasayfa
  2. İnternet

Facebook, Google, Instagram ve Microsoft hesabı nasıl silinir ?

Facebook, Google, Instagram ve Microsoft hesabı nasıl silinir ?
0

Sosyal medya, sisteme kayıt olan kullanıcıların yazı, fotoğraf ve videoların anlık veya karşılıklı olarak paylaşarak, daha fazla kişiye ulaştıran medya platformudur. Web site ya da uygulama kullanarak kolaylıkla kayıt olabilirsiniz. En çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Facebook, Google, Instagram ve Microsoft hesaplarını silme işlemlerini aşağıdaki adımları takip ederek yapabilirsiniz.

Facebook

facebook

Kullanıcılar tarafından kullanılan en popüler sosyal medya uygulamalarından biridir. Facebook, insanların diğer kişilerle iletişim kurarak bilgi alışverişi yapmasını sağlayan sosyal ağdır. 70’den fazla dil desteği bulunmaktadır. 4 Şubat 2004 yılında Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından öğrenciler için kurmuştu. 2004 yılı dolmadan önce ABD’de yer alan tüm üniversiteler bu sistemin içinde bulunuyordu. Kısa bir süre sonra şirketler ve liselerde bu sisteme katıldı.

2019 yılı itibariyle Facebook’un yıllık aktif kullanıcı sayısı 2,6 milyarı geçti. Günlük aktif kullanıcı sayısı 77 milyon olurken, aylık bazda 105 milyona ulaştı.

 

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook kullanıcıların bilgilerini koruyarak, daha sonra yeniden kullanmasını sağlıyor. Kullanıcı bu durumda hesabını dondurmuş olur. Arkadaş listesinde bulunan kişiler, paylaşımlarınıza ve Messenger’e ulaşamaz. Kullanıcı adı ve şifrenizi yeniden girerek, bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

  1. Kullanıcı bilgilerinizi kullanarak Facebook’a giriş yapın.
  2. Sağ üst köşede yer alan aşağı ok tuşuna basarak, ayarlar bölümüne gidin.
  3. Sol menüden Facebook bilgilerin yazısına tıklayın.
  4. Dondurma ve silme yazısının yanında yer alan gör butonuna basın.

Karşınıza çıkan ekranda hesabı dondur ve hesabı kalıcı olarak sil seçeneğini seçtikten sonra, hesabı dondurma işlemine devam et deyin. Şifrenizi girdikten sonra hesap silme işlemi tamamlanmış olur.

[ Buraya tıklayarak hesap silme ve dondurma seçeneklerini inceleyebilirsiniz. ]

 

Google

google hesabını silme

Gmail, Google tarafından reklam destekli olarak sunulan e-posta servisidir. Google hesabı içinde mail, Google Drive, Hangoust, Google Play Store, müzik, film, kitap, takvim ve fotoğraflar hizmetleri bulunmaktadır. Gmail 2004 yılında kurulduğunda, sadece devlet daireleri kullanıyordu. 2007 yılından itibaren bireysel kullanıcıların da hizmetine açıldı.

1,5 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor. 1 GB depolama kapasitesine sahiptir. 25 MB boyutunda dosya göndermenize izin verir. Dil desteğiyle birlikte 71 dilde kullanılabilir.

 

Google Hesabı Silme

Google hesabınızı sildiğiniz de Play Store, film, kitap, müzik ve takvimde yer alan tüm bilgilerde kaybolacaktır. Buraya tıklayarak hesap silme işlemlerine ait bilgileri inceleyebilirsiniz.

  1. Google hesabınıza giriş yapın. Sol menüden veri ve kişiselleştirme butonuna tıklayın.
  2. Verilerinizi indirin, silin veya verileriniz için bir plan oluşturun bölümüne gelin.
  3. Bir hizmeti veya hesabınızı silin yazısına tıklayın.
  4. Google hesabınızı silme butonuna tıklayarak, hesabınızı silebilirsiniz.

 

Instagram

instagram hesabını silme

Instagram, kullanıcıların ücretsiz fotoğraf ve video paylaşmasını sağlayan sosyal medya platformudur. 2010 yılında Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulmuştur. Facebook 2012 yılında Instagram’ı 1 milyar dolara satın aldı. Dil desteği olarak 25 dil bulunmaktadır.

Instagram’ın 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor. Android ve İOS işletim sistemlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Diğer sosyal medya hesaplarında olduğu gibi, Instagram’da da hesabınızı geçici süre dondurabilirsiniz. Daha sonra yeniden giriş yaparak kullanmaya devam edebilirsiniz. Hesabınızı silme işleminin ardından tüm bilgileriniz silinir ve geri dönüşü yoktur. Buraya tıklayarak hesap silme ve dondurma işlemi hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Instagram Hesabı Silme

Mobil cihazlar üzerinden Instagram hesabı silme işlemi gerçekleştirilmiyor. Bu durumda bilgisayarınızdan giriş yaparak silme işlemini yapabilirsiniz.

  1. Tarayıcınızı kullanarak giriş bilgilerinizi yazdıktan sonra Instagram’a giriş yapın.
  2. Profilim sekmesine tıklayın. Kullanıcı adınızın yanında yer alan ayarlar butonuna tıklayın.
  3. Profili düzenle seçeneğine tıkladıktan sonra hesap silme sekmesine tıklayarak, Instagram hesabınızı silebilirsiniz.

 

Microsoft

microsoft hesabını silme

Hotmail, 1995 yılında Sabeer Bhatia ve Jack Smith tarafından kuruldu. 1997 yılında 8,5 milyon kullanıcıya ulaşmasının ardından 400 milyon Amerikan dolarına Microsoft’a satıldı. 2007 yılında adı Windows Live Hotmail olarak değişti. Microsoft 2012 yılında Outlook’u kurarak, hotmaili de birleştirdi.

Çoklu dil desteği sayesinde dünya çapındaki tüm kullanıcılar erişim sağlayabilir. Kullanıcılar 20 MB boyutunda dosya gönderme işlemi yapabilir. Aynı Google gibi Microsoft’un içinde takvim, mail, depolama, Office 365, Xbox Live ve Skype hizmetleri bulunmaktadır. Hesabı silme işleminin ardından, diğer servislerde yer alan bilgileriniz de kaybolur.  Dilerseniz buraya tıklayarak Microsoft hesabı silme hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Microsoft Hesabı Silme

Kullanıcı bilgilerinizi kullanarak, Microsoft hesabınıza giriş yapın.

  1. Sağ üst köşeden hesabınıza ait logoya tıklayın.
  2. Hesabım yazısına tıkladıktan sonra üst menüde yer alan güvenlik yazısına tıklayın.
  3. Diğer güvenlik seçeneklerine tıklayın.

Sayfanın en alt kısmında yer alan hesabımı kapat butonuna tıklayarak, hesap silme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir