1. Anasayfa
  2. Oyun İncelemesi

Fall Guys inceleme: Jelibonlarla kıyasıya mücadeleye var mısın ?

Fall Guys inceleme: Jelibonlarla kıyasıya mücadeleye var mısın ?
0

Farklı bir oyun oyun oynamayı hiç düşündünüz mü ? Tamamen farklı bir rekabet sistemi taşıyan ve kazanma odaklı olmaktan çok eğlenme odaklı bir oyun ? Eğer böyle bir oyun arıyorsanız Fall Guys tam size göre. Oyun hakkında bilgi sahibi olmanız için Fall Guys inceleme içeriğini yayımladık.

Bazı oyunlar diğerlerinden tamamen farklıdır. Oldukça kolay bir oynanış tarzıyla beraber son derece basit grafiklere sahiptir. Bunların en büyük örneklerinden biri Minecraft oyunudur. Bir başka örneği de 2019 yılında piyasaya çıkarılan Undertale oyunudur. Piksellerin sayılabildiği bu oyunun senaryo kısmı o kadar güçlüydü ki binlerce kişi tarafından tekrar tekrar oynandı. Bazı oyunların oyuncular üzerinde bu şekilde garip etkileri olabiliyor.

Birde garip şekilde tutulan bu oyunların bazıları çevrim içi oluyor ve binlerce kişi tarafından sevilerek oynanıyor. Fall Guys‘da çevrim içi garip oyunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Eğer hali hazırda çevrim içi oyunlar oynuyorsanız bu oyunların insanları nasıl stresli bir rekabet içerisinde bıraktığını biliyorsunuzdur. Örneğin oyun dünyasının en yenilerinden bir tanesi olan Valorant oyununda yapılan rekabet maçları son derece stresli bir şekilde geçmektedir. Aynı durum CS:GO, League of Legends oyununda da yaşanmaktadır. Burada 3 tane oyun saydık ama hemen hemen her çevrim içi oyunda rekabet maçları yapılamakta ve bu stres yaşanmaktadır.

Eğer rekabetçi maçlarla bu stresli oyunları oynamak yerine daha eğlenceli ve stressiz bir oyun oynamayı tercih ederseniz Fall Guys‘ı oynayabilirsiniz. Fall Guys, şekerimsi grafikleriyle adeta üç yaşındaki bir çocuk oyunuymuş gibi görünebilir. Ama oyunun güzelliği tamda burada. Kazanma hırsı var ama bu hırs ölümcül değil. Rekabet maçı sistemi yok ve dolaysıyla daha üst kümelere çıkma telaşına da oyun içerisine yer verilmiyor.

[ Undertale oyununun inceleme yayını görmek için buraya tıklayın. ]

 

Fall Guys – Oyunun içeriği

Tuhaf, küçük bir yaratık seçiyorsunuz ve her parkurda diğer oyuncularla beraber ilk kazananlardan olmak için yarışıyorsunuz. Oyunun mantığı tamamen bu kadar. Oynanış tarzıysa son derece basit. Klasik yön tuşları olan W, A, S, D ve zıplama tuşunu kullanıyorsunuz. He tabi birde yakalama fonksiyonu var. Örneğin diğer bir oyuncunun küçük yaratığını yakalayıp parkurdan dışarıya atabiliyorsunuz.

Oyunun genel mantığından bahsetmek gerekirse parkur içerisindeki onlarca kişiyle beraber yarışmaya başlıyorsunuz ve diğer oyuncuları geçip parkuru ilk bitiren oyuncu olmaya çalışıyorsunuz. Yada herhangi bir parkurda hayatta kalan son kişi olmaya çalışıyorsunuz. Parkurların her biri diğerinden farklı olmasıyla beraber amaçları da farklılık gösteriyor.

Şekerimsi grafikleri ve birbirinden eğlenceli parkurlarıyla Fall guys, oyunculara eğlenceli saatler vaat ediyor. Oyunu günümüzde birçok ünlü yayıncılar bile oynuyor.

 

Oynanış

Oynanış hakkında bilgi sahibi olmak için Elraenn isimli yayıncıyı izleyebilirsiniz.

Basit mekanikleriyle diğer oyuncalarla yarıştığınız sahada birçok şeyi yapabiliyorsunuz. Mesela arkadaşınızı ensesinden tutup uçurumdan aşağı atabiliyorsunuz ! Böylece ortada yarışırken sizi geçmeye çalışan bir rakip kalmayacaktır.

 

Fall Guys Steam sayfasına git

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir