1. Anasayfa
  2. Sinema

Film Önerisi (Upgrade)

Film Önerisi (Upgrade)
0

Bilim-kurgu ve aksiyon tarzında film önerisi için arayış içerisinde olmayın. Eğer aradığınız film türü bilim-kurguysa ve daha önce izlemediyseniz Upgrade filmi tam size göre.

Teknolojinin hayatın her kısmına egemen olduğu bir zamanda Grey Trace, bu düzeni kabul etmeyip olabildiğince kendi doğal hayatıyla yaşamaya devam etmektedir. Geçimini bile eski arabaları tamir ederek sağlayan Grey’in eşi ondan oldukça farklıdır. Ünlü bir teknoloji şirketinde çalışırken aynı zamanda sürücüsüz, ileri seviye bir araba kullanmaktadır. Hayal edebileceğimizden çok daha fazla niteliklere sahip akıllı evleri de bulunan ikili, zıtlıklarına rağmen oldukça mutlu bir hayat sürmektedir.

Hiç beklenilmeyen bir anda 4 kişinin saldırısı sonucu Grey çok sevdiği karısını kaybeder, kendisi de omurilik felci geçirir. Umutsuz bir şekilde ölümü beklerken bir mucidin STEM adındaki icadı ona yaşam hakkında umut olur. Hayatının geri kalanında eşinin katillerinden intikam almaya karar vermiştir. Tamamen değişip kendini teknolojinin kollarına bırakmış, STEM sayesinde sadece ayağa kalkmayıp, insanüstü özelliklere de sahip olmuştur. Artık STEM onun bir parçasıdır ve bu parça vücudunun yönetim merkezi haline gelmiştir. Grey, elde ettiği bu güçle adım adım intikamına başlar.

Aslında hikaye bilim-kurgu filmlerinde sıklıkla karşılaştığımız yapay zeka-insan tartışmasını ele alırken, senaryosu, oyunculukları, ve müzikleriyle türündeki diğer yapımlara kıyasla oldukça iyi bir bütünü oluşturuyor. Özellikle son yıllarda eksikliğini yaşadığımız aksiyon, gerilim, bilim-kurgu türünü seyirciye sunma kısmını ustalıkla yapıyor. Sinematografi ve aksiyon sahneleriyle ise izleyiciye adeta bir görsel şölen yaratıyor.  Kurgu kısmında da eksiksiz olması seyir zevkini yükseltiyor ve düşük bütçesine rağmen oldukça iyi bir gelişme kısmının olması filmin kalitesini arttırıyor.

Sonucunda da izleyicisini hayal kırıklığına uğratmadan, vurucu finalini yapıyor. Film biterken akıllarda birçok soru beliriyor tabii. Herkesin teknolojiye ulaşımı ve müdahale edebilmesi her zaman güzel midir? Yoksa insanların sandığının aksine teknoloji mi insanlara müdahale etmektedir?  Teknolojiye aşırı güvenin öngörülemeyen sonuçları olabilir mi? Merak ediyorsanız, kesinlikle izlemelisiniz!

 

Upgrade hakkında

Yönetmen koltuğunda Leigh Whannell‘in oturduğu Upgrade filmi ABD’de 1 Haziran 2018 tarihinde yayınlanmıştır. Başrolünde Prometheus‘ta da rol alan Logan Marshall-Green  ve Melanie Vallejo bulunmaktadır.  1 saat 41 dakika süren film, aksiyon/bilim-kurgu tarzındadır.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir