1. Anasayfa
  2. Sosyal medya

Sosyal medya uzmanı nasıl olur ?

Sosyal medya uzmanı nasıl olur ?
0

Sosyal medya uzmanı nasıl olur ? İşletme yada kişisel sosyal medya hesabı sahipleri geniş kitlelere ulaşmak için öncelikle “sosyal medya uzmanı nasıl olur” adımlarını iyi bir şekilde öğrenmelidir.

Sosyal medya pazarlaması, ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında farklı sosyal medya kanallarında farkındalık yarattığınız bir süreçtir. Web sitesine trafik çekmek, herhangi bir SEO pazarlama ajansının nihai hedefidir, buna karşılık, ürün görünürlüğü ve artan miktarda müşteri oluşturmaktır.

Bugün en popüler sosyal medya ağlarına baktığımızda Facebook, Twitter, Google+, Linkedin, YouTube, Pinterest, Tumblr ve Instagram öne çıkıyor. Sadece bir Facebook yayını veya bir Twitter tweet’inin, bu sitelerde milyarlarca insan olduğunu düşünerek işleri tersine çevirebileceğini hayal edin.

Peki, ürün veya hizmetlerinizin birkaç dakika içinde milyarlarcası arasında sıcak kek gibi satılmasını sağlamak için sosyal medyanın potansiyelinden nasıl yararlanabilirsiniz? Sizin için bir başlangıç ​​kılavuzumuz var.

 

Sosyal medya platformlarını akıllıca seçin

Başlangıç ​​olarak öğrenmeniz gereken ilk şey, aynı anda birden fazla sosyal platforma vurgu yapmak yerine, birkaç tanesine odaklanmanız ve bunlardan yararlanmaya çalışmanızdır. Paralel olarak birden fazla platform kullanıyor olsalar da, birçoğu etkide bulunmazlar ve muhtemelen çoğunun nedeni budur.

Bir analiz yapmanın en iyi yolu, nişinizdeki nüfuzlu kişileri ve liderleri bulmak ve kaç takipçiye sahip olduklarını kontrol etmek ve tonlarca hayran takibi hakkında bilgi almaktır.

sosyal medya uzmanı nasıl olur

Sosyal Medyada Profil Optimizasyonu Önemlidir

Sosyal medyada güzel bir profile sahip olmak sadece marka kimliğinizi oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda iş ürünlerinizi veya hizmetlerinizi web üzerinde optimize eder. Bunu yapmak için birkaç teknik vardır:

 

  1. İnsanların gerçek bir kişinin dahil olduğunu düşünmesi için kendi resminizi kullanın.
  2. Kullanıcılara kim olduğunuz, ne yaptığınız ve tekliflerinizin kullanıcılara nasıl fayda sağlayabileceği hakkında net bir fikir veren kendiniz ve işiniz hakkında güzel bir açıklama yazın.
  3. Profil sayfalarınızda kişiliğiniz veya işletmenizle ilgili ne tür bilgiler görecekleri hakkında kısa bir bilgi verin.
  4. Web sitenizin bağlantısını sosyal medya profillerinde ve web sitesindeki sosyal profillerinizin bağlantılarında bulundurun.

 

Takipçiler ve takip edilenler arasında mükemmel bir denge

İnsanlar, takip ettikleri ile takip edenler arasında mükemmel bir dengeye sahip profilleri görmeyi sever. İkisi arasında geniş bir farkla irrasyonel bir oran, özellikle takipçilere göre daha fazla takip edilen sayısı, sosyal medya ve SEO perspektifinden çok da iyi olmayabilir ve tatsız görünebilir.

sosyal medya uzmanı nasıl olur

İçerik önemlidir ve paylaşılması toplam değeri artırır

Bugün her şey içerik paylaşımı ile ilgili. Özellikle, içerik bilgilendirici, yaratıcı ve etkileşimli olduğunda, daha fazla beğeni, paylaşım, yorum, retweet ve daha fazlasını almak için çekim yaptığınızdan emin olabilirsiniz. Kendi web sitenizden makaleler ve hikayeler, istatistikler, motivasyonel alıntılar, araştırmalar, videolar, görüntüler ve kullanıcılara en çok hitap eden komik şeylerden paylaşın.

 

 Çok İçerik Yayınlamak Yerine, İçeriği Birçok Kez Yayınlayın

Birçok kişinin aklında şu soruyu doğuracaktır: Belirli bir sosyal medya platformunda yayınlama sayısı kaç olmalı? Uygulanması gereken sayılar aşağıda yer alıyor.

 

  1. Facebook kişisel sayfada herhangi bir limit yok.
  2. Facebook işletme sayfasında haftada en fazla 7 kez.
  3. Twitter için sınır yok.
  4. Pinterest için ise sadece birkaç kez.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir