1. Anasayfa
  2. Sinema

Film Önerisi (Hello World)

Film Önerisi (Hello World)
0

Bilim kurgu türündeki animasyonlara hiç göz attınız mı? Bu filmle animasyon izlemeye başlayabilirsiniz, eğer izliyorsanız da bağımlısı olabilirsiniz!

2027 yılında Kyoto şehri teknolojik gelişmelerin en çok yaşandığı yerlerden biridir. Japon hükümeti  Alltale olarak bilinen sonsuz kapasiteli makinesinde tüm verilerini (daha önce yaşanan ve şu an yaşanmakta olan olayları) Kyoto’da depolamaktadır. Alltale’in birçok yazılımcısı ve çalışanı vardır.  İnsanlar bu makineyi çok büyük bir teknolojik gelişme olarak görmektedir çünkü kültürlerini daha kalıcı ve kontrollü bir şekilde muhafaza ettiğini düşünmektedir.

Naomi, Kyoto’da yaşayan, kitapları çok seven fakat sosyalleşme, insanlara hayır diyebilme konusunda zorluklar yaşayan bir öğrencidir.  Ruri ise soğuk kişilikli, herkesle iyi geçinemeyen fakat kitapları çok seven bir öğrencidir.  Ortak noktaları kitaplar olmasına rağmen Naomi, içine kapanık olması sebebiyle Ruri’ye yaklaşmakta zorlanır. Bir gün Naomi dışarıdayken gökyüzünü tuhaf ışıklar kaplar ve bir adam belirir. Ona kendisinin 10 yıl sonraki hali olduğunu söyler ve geçmişte yaşanan kötü bir olayı değiştirmek için uğraştığını, bu yüzden ondan söylediği talimatlara uymasını ister. Söylenenleri hazmetmeye çalışan Naomi gün geçtikçe gelecekten gelen kendisinin her dediğini yapmaya başlar. Bütün yönlendirmelere uyar ve onun sayesinde Ruri’ye yakınlaşır. Birlikte vakit geçirdikçe hiç beklemedikleri olaylar yaşanır, her şey kontrolden çıkar. Naomi geleceği değiştirmeyi, başlarına gelen trajik olayı engellemeyi başarabilecek mi acaba? Ardından yaşanacak maceraları merak ediyorsanız, bu sürükleyici animasyona bir göz atın!

Günümüzde revaçta bir tür olan animeler/animasyonlar yeni nesil tarafından fazlasıyla sevilmekte. Dikkat çekici konusuyla Hello World’ün, kafa karıştırıcılığıyla Inception, The Matrix gibi filmleri anımsattığı iddia ediliyor. Bunun sebebi seyirci, Hello World’ün alt-evreninin karmaşık kurallarını anlamlandırmaya başladığında, kuralları takip etmesi çok zor bir hızda değişiyor. Bazı izleyiciler bunu sinir bozucu bulabilse de, çoğunluk filmin daha dikkatle izlenmesi gerektiğini, bu yüzden değerli bir yapım olduğunu savunuyor. Siz hangi taraftasınız?

Hello World hakkında

2019 yapımı filmin yönetmeni Tomohiko Ito’dur. Graphinica tarafından yapılan bir Japon animasyonu olan Hello World, bilim kurgu romantik drama  filmidir. Animasyon 1 saat 40 dakika sürmektedir, başrollerin seslendirmelerini Minami Hamabe ve Takumi Kitamura yapmıştır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir