1. Anasayfa
  2. Sinema

Film Önerisi (The Hater)

Film Önerisi (The Hater)
0

Sosyal medyanın insanlara zararını gördükçe gerileceğiniz bir film önerisi…

İlerici, burjuva olan üst sınıftan Krasucki ailesine takmış, hukuk fakültesinden atılmış olan Tomasz Giemza, türlü zorluklarla bir halkla ilişkiler şirketinde işe başlar. Ailesi olmadığı için ve öğrencilikten atılması sonucu bursunun kesilmesiyle paraya ihtiyacı daha da artmıştır. İş yerinde ona gelen her türlü işi yapmaya başlar. İlk başlarda sadece masum görünen bir iş günden güne insanlara zarar veren bir işe dönüşür.

Tomasz, sosyal medyada bir trol çiftliği oluşturur.  Ünlüleri, sosyal medya fenomenlerini hatta politikacıları hedef alan sahte birçok hesap kurar. Aynı zamanda onlarla ilgili birçok sahte haber de yazar. İnsanların nefretini müdürünün emriyle belirli kişilere yöneltir ve bu işte o kadar başarılı olur ki müdürü üst düzey işlerde bile Tomasz’ın yardımını alır. Zamanla kendi becerilerini fark eden Tomasz, aşık olduğu kızı yani Krasucki ailesinin kızını türlü yollarla takip etmeye, kontrol etmeye başlar. Krasucki ailesi bir defa onun gerçek yüzünü görmüştür ama o, kendisine bir şekilde tekrar güvenmelerini sağlamıştır. Her şeyin sonucunda olaylar hiç beklenmedik bir noktaya gelir.

Gerçekleri yansıtmıyor olsa da, film, kullanıcıları psikolojik olarak manipüle etmek ve sahte hesaplar yoluyla sosyal medyada gezinmek, nefret söylemlerinde bulunmak amaçlarıyla kullanılması gibi günümüzde sıklıkla karşılaştığımız olayları gözler önüne seriyor. Çevrim içi nefretin nasıl ciddi sonuçlara ve gerçek hayatta kayıplara yol açabileceğini de kanıtlar nitelikte.  Çünkü çekimler tamamlandıktan üç hafta sonra, Gdansk belediye başkanı ve internetten nefret edenler tarafından sık sık hedef alınan liberal bir politikacı olan Pawel Adamowicz , canlı yayın yardım etkinliği sırasında bıçaklanarak öldürülmüştür.

Günümüzde sosyal medyanın büyük bir yer edinmesi sonucunda bizim için normalleşmiş fenomen insanlara veya herhangi bir kullanıcıya yaptığımız kötü yorumlar da nefret söylemi olarak adlandırılıyor. Bu gibi olaylar yüzünden intihar eden veya depresyona giren birçok insan bulunuyor. Kendi farkındalığımızı oluşturabilmek adına izlenmesi gereken bir film olarak size The Hater’ı tavsiye ediyoruz…

 

The Hater hakkında

Jan Komasa tarafından yönetilen 2020 Polonya yapımı bir filmdir. Başrollerinde Maciej Musiałowski ve Vanessa Aleksander yer almaktadır. Filmin süresi 2 saat 15 dakikadır. Ayrıca 6 Mart 2020’de Polonya’da prömiyeri yapılmış ve Tribeca Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Anlatım Ödülü’nü kazanmıştır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir