1. Anasayfa
  2. Sinema

Dizi Önerisi (Love, Death + Robots)

Dizi Önerisi (Love, Death + Robots)
0

Netflix’in çok beğenilen bilim kurgu antoloji türündeki dizisini inceleyelim…

Love, Deaths + Robots Netflix’te yayınlanmış olan, yetişkinlere hitap eden bilim kurgu türündeki animasyon dizisidir. Siber punk, robotik ilerleme ve yapay zeka gibi temalarıyla 18 bölümün her birinde farklı hikayeyi işlemektedir. Dizinin yapımcılığını  Gone Girl, Fight Club, The Social Network gibi filmlerden tanıdığımız David Fincher ve Deadpool’un yönetmeni Tim Miller üstlenmiştir. Animasyon tasarımları, sinematografi, müzik-ses gibi konularda da oldukça başarılı olan dizi, izleyicileri tarafından tam puan almıştır.

Bölümlerin her biri 20 dakikadan kısa sürmektedir ve başlığında olduğu gibi içeriğinde robotlardan, aşktan ve ölümden bahseder. Bazı bölümlerde üç konuya da atıfta bulunurken, bazı bölümlerde birine veya ikisine odaklanmıştır. Her alanda çeşitliliği sağlayan Fincher ve Miller, ürettikleri bu proje için yeterli fonu temin etmekte zorlansa da Netflix onlar için güzel bir kapı olmuştur. İçtenlikle ortaya çıkarmak istedikleri bu projeyi Netflix platformunda yayınlarlar ve dizi seyircileri tarafından ilgi ve beğeniyle karşılanır.

Bilim kurgu türünde animasyon film önerisi için buraya tıklayın

Birkaç bölümün konusuna göz atalım…

 

Beyond the Aquila Rift

beyond the aquila rift

Başarılı bir görevden sonra uzay gemisiyle evlerine dönmekte olan mürettebat üyeleri rotadan çıktıklarını fark ederler. Gemiye bir anda  Aquila Rift’in neredeyse ötesinde olduklarını ve yüzyıllar geçtiğini söyleyen eski arkadaşları olan Greta girer. Gemiden sorumlu olan Thom, Greta’dan gerçekleri öğrenmeye çalışır. Sonucunda hiç de mutlu olmayacağı şeylerle karşılaşacaktır. (En beğenilen bölümlerden biri)

 

Sonnie’s Edge

Sonnie's Edge

Distopik bir zamanda Sonnie adlı genç bir kadın, yer altı uzaktan kumandalı gladyatör canavar savaşlarına katılıyor. Uzun zamandır yenilgiye uğramadan savaşlardan çıkan Sonnie, bir gün çok zengin bir adamdan yenilmesi için teklif alıyor. Yenilgiyi hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini söyleyip sıradaki savaşa çıkıyor. Acaba Sonnie bu savaşta yenen mi, kaybeden mi…

 

Three Robots

three robots

İnsanların hiç bulunmadığı, kıyametten sonra bir gelecekte üç robot etrafta dolaşır. Geride kalan şeyler hakkında sınırlı bilgileriyle nasıl yaşadıklarını anlamaya çalışırlar. O sırada canlı bir kediyle karşılaşıp onu takip ederler. 3 robotun eğlenerek geçirdikleri yolculuğun sonunda kesinlikle şaşıracaksınız:)

Diğer bölümler:

Sucker of Souls, Blind Spot, The Dump, Helping Heand, Suits, Lucky 13, Ice Age, Alternate Histories ,Shape-Shipters, The Secret War ,Fish Night, Good Hunting, When the Yogurt Took Over, The Witness, Zima Blue

Resmi internet sitesi

Keyifli seyirler dileriz 🙂

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir