1. Anasayfa
  2. İşlemci

MediaTek Dimensity 1000+

MediaTek Dimensity 1000+
0

Günlük hayatta kullandığımız hemen hemen her teknolojik üründe işlemci donanımı bulunur. İşlemciler çok önemli bir donanım olmanın yanında söz konusu akıllı telefonsa önemi daha da artıyor. Akıllı telefonlarda işlemci, hemen hemen her şey demektir. Mediatek markası da akıllı telefon piyasasında oldukça popüler olan bir işlemci markasıdır. Ancak birçok kullanıcı için kötü bir izlenim oluşturmuş ve kötü bir deneyim bırakmıştır. Bu yüzden Mediatek markası, bazı kullanıcılar için “kötü marka” izlenime sahiptir. Ancak tüm bunlar MediaTek Dimensity 1000+ işlemcisi için geçerli değildir.

Gerçekten rakiplerine göre Mediatek, teknoloji ve performans açısından daha geri kalmış bir marka halindeydi. Ancak yeni MediaTek Dimensity yongaları bu kötü izlenimi telafi ediyor. Gerçekten de MediaTek Dimensity yongaları kayda değer performans, kalite ve olumlu izlenim oluşturuyor.

MediaTek Dimensity 1000+

Dimensity mobil çipleri için oluşturacağımız inceleme yayınları oldukça olumlu sonuçlarla karşılaşacak gibi gözüküyor. Öyle ki, Dimensity 1000+ yonga setine sahip olan Redmi K30 Ultra akıllı telefon modeli Qualcomm Snapdragon 865 ve HiSilicon 990 5G ile kıyaslandığında ortaya oldukça şaşırtıcı sonuçlar çıkıyor. Aynı zamanda Redmi telefonlarının uygun fiyatlı telefonlar olduğunu, HiSilicon 990 5G ve Snapdragon 865 gibi işlemcilerin daha çok pahalı ve üst seviye akıllı telefon modelleri için tercih edilen donanımlar olduğunu unutmamalısınız. Çünkü kıyaslama sonuçlarında tüm bu durumu göz önünde bulundurmak bize fiyat/performans değer verisi sunacak ve daha doğru bir neticeye varmamıza imkan tanıyacak.

Üç işlemci AnTuTu v8.4.3, Geekbench 5.0, 3D Mark ile GFXBench‘de test edildi. Sonuçlarsa Dimensity için şaşırtıcı derece de iyiydi. Dimensity 1000+ her testin sonucunda Kirin 990 5G’yi aştı. Geekbench 5.0‘daki çok çekirdekli sonuç 3200 ile 3100 puanlarında seyrederken daha çok orta seviyeli akıllı telefon işlemcisi olarak görmeye alışık olduğumuz Mediatek, diğer işlemci modelleriyle var olan rekabeti fazlasıyla kızıştırıyor.

Dimensity 1000+ işlemcisi, rakibi olan Qualcomm Snapdragon 865 işlemcisiyle yarışıyor. Snapdragon 865 işlemcili akıllı telefon modellerinin piyasa değerleri oldukça yüksekken, Dimensity 1000+ daha düşük fiyat etiketiyle neredeyse bire bir aynı performansı sergiliyor.

 

MediaTek Dimensity 1000+ teknik özellikleri

Mediatek’in yüksek performanslı işlemcisidir. Qualcomm Snapdragon ve Kirin işlemcileriyle birebir mücadele edebilen güçlü bir işlemcidir. Pahalı amiral gemisi akıllı telefonların yanında uygun fiyata oldukça iyi performans sunan telefonların geliştirilmesi için son derece elverişli bir işlemcidir.

Saat Hızı
Çekirdek sayısı8/8
Üretim teknolojisi7 nm
Transistör sayısı
Özellikleri4 x Cortex-A77 2.6GHz & 4 x Cortex-A55 2GHz
GPUARM Mali-G57
64 Bit desteğiVar
Duyuru Tarihi

 

 

Mediatek Dimensity 1000 Plus işlemci performans testi

Mediatek işlemcileri birçok kullanıcı için kötü bir izlenim oluşturmaktadır. Ancak bu durum ilerleyen zamanlarda değişebilir. Dimensity 1000 Plus işlemcisiyle piyasada neredeyse lider konumda olan Snapdragon işlemcilerine bir hayli yaklaşıldı. Bu yüzden bizde Mediatek Dimensity 1000+ işlemcisiyle Snapdragon 865 işlemcisini kıyasladık.

[ Qualcomm Snapdragon 865 hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın ]

 

CPU Performans testi

İşlemcinin tek çekirdek ve çoklu çekirdek performansını gösterir.

Snapdragon 865: 84

Dimensity 1000+: 74

 

Oyun performansı

İşlemcinin oyunlardaki performansı gösterir.

Snapdragon 865: 86

Dimensity 1000+: 66

 

Pil ömrü

İşlemcinin pil kullanımını ve verimliliğini gösterir.

Snapdragon 865: 82

Dimensity 1000+: 71

 

Birde üçüncü taraf değerlendirme yazılımların bu iki işlemciye verdiği puanlama verilerine bakalım…

 

Geekbench Puanı

Bu, iki işlemcinin sırasıyla tek çekirdek ve çok çekirdek performansını gösterir.

Snapdragon 865: 938

Dimensity 1000+: 804

 

AnTuTu 8 Puanı

AnTuTu yazılımının yapmış olduğu genel performans testi sonuçlarını gösterir.

Snapdragon 865: 598819

Dimensity 1000+: 542585

 

MediaTek Dimensity 1000+ – Genel Değerlendirme

Son derece hızlı ve güçlü bir işlemci olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda neredeyse ihtiyaç duyulan tüm donanımları üzerinde taşıyor. Mediatek bu donanımlarla var olan fiyat etiketini koruyabilirse piyasada önemli bir değer algısı oluşturacaktır. Aynı zamanda kullanıcılarının gözünde oluşturduğu o kötü imajı yok edecektir.

MediaTek Dimensity 1000+ işlemcisini kullanan bazı akıllı telefon modelleri;

  • Redmi K30 Ultra

 

Daha fazlası için Mediatek’in sitesine gidin

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir