1. Anasayfa
  2. Donanım

Nvidia GeForce RTX 3080 ekran kartı

Nvidia GeForce RTX 3080 ekran kartı
0

Nvidia GeForce RTX 3080 ekran kartı neler vaat ediyor ? Bir önceki RTX 2080 ekran kartıyla arasındaki farklar nelerdir ?

Oyuncu masaüstü ve oyuncu dizüstü bilgisayarların vazgeçilmez ekran kartı modeli olan Nvidia RTX ailesine yeni bir üye daha katıldı. Nvidia’nın ikinci nesil RTX mimarisi olan Ampere tarafından güçlendirilen Geforce RTX 3080, oyuncuların grafik yönüyle tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Muazzam bir oyun ve grafik deneyimi yaşamak için tasarlanan RTX 3080, gelişmiş RT ve Tensor çekirdeklerine ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda yenilenen teknolojide G6X bellek tipi kullanılıyor.

Aynı zamanda yeni oyuncu ekipmanı olan RTX 3080 ekran kartı modelinde NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling) teknolojisi kullanılıyor. Bu özellik, oyunlarda ciddi oranda FPS artışı sağlamanın yanında grafiklerden taviz vermemenizi sağlar. DLSS özelliğiyle birlikte RAY TRACING özelliği, oyunlarda ışığın fiziksel çevreyle uyum içerisinde olmasını sağlar. Bu, neredeyse gerçekle birebir görüntünün ekranda oluşmasını sağlar.

RTX 3080 ekran kartının özellikleri sadece bu kadarla sınırlı kalmıyor. Yeni oyuncu donanımımız, gecikme sürelerini en aza indirgeyerek oyuncu deneyiminin kalitesini arttırıyor. Üretkenlik uygulamalarını kullananların işini kolaylaştıran ekran kartı, video içerik oluşturan kişilerin kamera kadrajı için yaptığı birçok ayarlamayı kendi yapay zekasıyla yapabiliyor. Bu özellik, Twitch gibi canlı yayınların yapıldığı yada Youtube gibi video içeriklerin paylaşıldığı platformlarda çok büyük avantajlar sağlıyor.

Nvidia RTX 3080 ekran kartının tanıtımıyla yapılan siparişler sonucunda tüm ekran kartları tüketildi. Hatta bilindiği üzere Nvidia bu durumun üzerine açıklama yaparak bu kadar fazla siparişin söz konusu olduğunu tahmin etmediklerini ve piyasaya yetersiz oranda ürün sundukları için özür diledi.

[ İntel’in 11. nesil işlemcileri yakında piyasaya sürülecek. Daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın. ]

 

Nvidia GeForce RTX 3080 ekran kartı oyunlarda çökme sorunu yaşıyor

Satılan RTX 3080 ekran kartlarındaysa çökme sorunlarının yaşandığı rapor edildi. Hemen hemen her üründe olmasa da birçok RTX 3080 kullanıcısı, oyunlarda yaşanan çökme sorunlarından dolayı forum sitelerine akın etti. Sorunun çözümü şuan için 50-100 MHz’lik hız düşürme yada MSI Afterburner 4.6.3 Beta 2 sürümlü yazılımla voltaj düşürmesi olarak biliniyor. Bu her ne kadar sağlıklı bir çözüm olmasa da oyunlardaki çökme sorununu gidermek için bilinen çözüm yollarından biridir.

 

RTX 3090, RTX 3080 ve RTX 3070 tek bir fotoğrafta

Yeni ekran kartının piyasaya sürülmesiyle birçok bilgiye ulaştık. Her üç modelinde dış görünüşü birbirinden farklı olmakla beraber fiziksel ölçülerinde de farklılıklar görülüyor. Örneğin RTX 3090 modeli gözle görülür bir farkla diğer iki modele göre farklı genişlikte ve uzunluktadır.

RTX 3090 modeli 13.8 cm genişliğe sahipken bu oran RTX 3070’de 11.2 cm olarak ölçülüyor. Aynı zamanda RTX 3090 31.3 cm uzunluğa sahipken RTX 3070, 7.1 cm uzunluğa sahip. RTX 3090 ekran kartı modeli 3 slot yer kaplarken RTX 3080 ve RTX 3070 modelleri 2 slot yer kaplamaktadır.

Nvidia GeForce RTX 3080 ekran kartı

Daha fazlası için Nvidia’nın sitesine git

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir