1. Anasayfa
  2. Donanım

Qualcomm Snapdragon 775G hakkında detaylar belli oldu !

Qualcomm Snapdragon 775G hakkında detaylar belli oldu !
0

Akıllı telefon dünyasında birçok popüler markanın ve amiral gemisi olan modellerin tercihi Qualcomm Snapdragon işlemcileri hakkında yeni bir haber var. Qualcomm Snapdragon 775G için yeni bilgilere ulaştık.

İşlemci hakkındaki ilk sızıntı Snapdragon 7xx serisi için yeni bir yükseltmenin olduğu yönündeydi. 775G ile birlikte 120 Hz ekranlar ve LPDDR5 RAM bellek tipide dahil olmak üzere birçok amiral gemisi bileşeni desteklenecek. Yeni yonga setinin Snapdragon 875’in başka bir adı olan SM8350 ile çeşitli benzerliklerin varlığından söz ediliyor. Yapılan açıklamalara göre Snapdragon 775G, Qualcomm’un Snapdragon 765G için kullandığı üretim teknolojisinden 1 nm daha dar üretim teknolojisini kullanacak. Yani Qualcomm Snapdragon 775G için 6 nm üretim teknolojisi kullanılacak. Bu yeniliğin performans açısından çok daha büyük gelişmelere sebep olunacağı ifade ediliyor.

[ Qualcomm Snapdragon 865 inceleme yayınına gitmek için buraya tıklayın ]

Doğruluğu kesin olmayan kaynaklara göre Qualcomm Snapdragon 775G işlemcisi, Snapdragon 765G işlemcisine göre %40 daha fazla iyileştirilmiş performans sunmaktadır. Ancak bu bilginin doğruluk payı hakkında herhangi bir iddiada bulunamıyoruz. Çünkü sızıntı kaynakları işlemcinin performans testi verileri hakkında herhangi bir veri paylaşmamışken bazı web siteleri bu şekilde performans verileri sunuyor. Bu durumsa bizim için yanıltıcı olabilir. Ancak durum ne olursa olsun Snapdragon 775G işlemcisi, Snapdragon 875 ile performans yönüyle büyük benzerlik içerisinde olacak gibi gözüküyor.

Qualcomm Snapdragon 775G

 

Qualcomm Snapdragon 775G ne zaman tanıtılacak ?

Erişilen bilgilere göre Qualcomm’un yeni Snapdragon 775G işlemcisi 120 Hz ekran, 12 GB LPDDR5 RAM, 256 GB UFS 3.1 depolama alanına sahip bir platformda test ediliyor. Qualcomm Snapdragon 775G işlemcisinin piyasaya ne zaman sürüleceği hakkında elimizde herhangi bir tarih ve saat bulunmamaktadır. Ancak yapılan açıklama göre işlemci, önümüzdeki 3 ay içerisinde duyurulabilir. Yine de bu işlemciyle çalışan telefon modelinin piyasaya çıkması sebebiyle bu zaman dilimi birkaç ay daha uzayabilir.

[ Qualcomm Snapdragon 665 inceleme yayınına gitmek için buraya tıklayın ]

İşte yeni Snapdragon 775G için iddia sahiplerinin paylaşmış olduğu bazı Twitler’ler;

Buradaki birçok bilgi Roland Quandt sayesinde edinildi. Roland’ın resmi Twitter hesabına ulaşmak için buraya tıklayın.
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir