1. Anasayfa
  2. Android

Huawei Mate 40 Pro Plus özellikleri ve fiyatı belli oldu

Huawei Mate 40 Pro Plus özellikleri ve fiyatı belli oldu
0

Geçtiğimiz günlerde Huawei Mate 40 serisi telefonlarını yaptığı etkinlikte kullanıcılara tanıttı. Telefona gelen yeni özellikler bulunuyor. Bu özelliklerden bazıları gerçekten kullanıcıların işine yarayacakmış gibi görünüyor. Peki, bu özellikler neler ve telefonun fiyatı ne kadar? Gelin hep birlikte bakalım.

Telefon ilk olarak bizi 5 nm Kirin 9000 işlemci ile karşılıyor. Huawei bu işlemciyi ilk kez kullanıyor. Telefonun ön ve arka yüzü ise cam materyallerinden oluşuyor. Ayrıca telefon Goriila Glass 6 ekran dayanıklılığına sahip.

2 metrelik suyun içinde 30 dakika kalabilen telefonun IP68 sertifikası bulunuyor. 12 GB Ram’i bulunan bu telefonun depolama alanı ise 256 GB olarak belirlenmiş. Ayrıca telefon bazı akıllı telefonlarda olan 5G teknolojisini de destekliyor.

Geldik kameraya. Kamera açısından oldukça iyi olan Huawei 5 arka kameraya sahip. Ana kamera 50 MP çözünürlüğe ve F1.9 diyafram açıklığına sahip. 4K video kayıt imkanı sunuyor. Diğer kameralara bakacak olursak;

  1. arka kamera: Çözünürlük: 20 MP Diyafram: F2.4
  2. arka kamera: Çözünürlük: 12 MP Diyafram: F2.4
  3. arka kamera: Çözünürlük: 8 MP Diyafram: F4.4
  4. arka kamera: TOF (Time of Flight) 3D teknolojisi

TOF: 3 boyutlu görüntü alabilen mesafe ölçebilen kamera sistemidir.

2 adet ön kameraya sahip olan Huawei’in ana kamerası 13 MP çözünürlüğü sahip. 4K video kayıt imkanı sunan telefonun 2. Arka kamerası ise  TOF (Time of Flight) 3D teknolojisi ile bizi karşılıyor.

4400 mAh bataryaya sahip olan telefon 66W hızlı şarj desteği ve 50W kablosuz sarj desteği ile sizlere şarjınızın çok çabuk dolacağını vaat ediyor.

Bir diğer özelliği ise birçok kişinin kesinlikle bayılacağı bir özellik. Ekrana dokunmadan telefonu yönetebilme özelliği. Bu özellik sayesinde elleriniz dolu veya kirli olduğunda gelen aramaları telefonunuza dokunmadan cevaplayabileceksiniz. Ekranı aşağı ve yukarıya hareket ettirebileceksiniz.

 

Telefonun Fiyatı

Telefonun Türkiye fiyatı henüz kullanıcılara açıklanmadı ama yurt dışı fiyatı belli oldu. Telefon fiyatı 1.399 euro. Buradan da anlaşılacağı üzere telefonun Türkiye fiyatı çok pahalı olacakmış gibi duruyor.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir