1. Anasayfa
  2. Yazılım

Photoshop ile neler yapılabilir ?

Photoshop ile neler yapılabilir ?
0

Binlerce kişinin kullandığı ve harikalar yarattığı Adobe Photoshop ile neler yapılabilir ? Photoshop programı hangi amaçlar için kullanılır ? İşte Photoshop programını kullanmaya merak edenler için rehber niteliğinde bir içerik.

[ Fotoğraflarınızda harikalar mı yaratmak istiyorsunuz ? Tamamen ücretsiz olan ve Paint uygulamasından kat ve kat daha fazla gelişmiş olan Paint.NET uygulamasını deneyin. Daha fazla bilgi almak ve uygulamayı cihazınıza kurmak için buraya tıklayın. ]

 

Adobe Photoshop Nedir

adobe photoshop

Adobe Photoshop, Adobe Inc.’nin Windows ve macOS için geliştirip sunduğu piksel tabanlı görüntü, resim ve fotoğraf düzenlemede sayısal fotoğraf işleme yazılımıdır.

Kendi yorumumuzla söyleyecek olursak Adobe Photoshop fotoğraflarınızı resimlerinizi ve daha fazlası için bize her detayı ile düzenleyeceğimiz bir ortam sunar. Şimdi ise  Adobe Photoshop ile neler yapabileceğimizi ilk önce genel olarak bakalım sonra ise detaya girerek ele alalım.

 

Photoshop ile Neler Yapılabilir?

Photoshop ile yapabileceğimiz şeyleri sıralayalım.

  • Renklerle ve Efektlerle çalışma yapılabilir.
  • Kolay yapılabilir.
  • Onarma ve Düzeltmeler yapılabilir.
  • Rötüşler yapılabilir.
  • Fotoğraf birleştirme veya kırpma yapılabilir.
  • Panaromik Resimler oluşturma (CS6).
  • Fotoğraflarınızı zenginleştirme işlemi yapılabilir.
  • Logo afiş gibi şeyler yapılabilir.
  • Arka Plan değiştirme yapılabilir.

Bu listeye birkaç şey daha eklenebilir ama genel olarak bunları Adobe Photoshop ile yapabiliriz. Günlük hayatımızda veya iş hayatımızda yardımcı olacak bir program zamanı olan herkesin öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Renklerle ve Efektlerle çalışma yapılabilir.

Photoshop ile neler yapılabilir

Fotoğraf’da da gördüğünüz gibi Fotoğraflarınızın renk ayarını değiştirebilir Profesyonel anlamda fotoğraflarınıza yeni şeyler katabilirsiniz. Tabi böyle ileri seviye edit için iyi bir eğitim almanız gerekir.

 

Kolay yapılabilir.

Photoshop

Fotoğrafta gördüğünüz gibi Fotoğraflarınızdan resimlerinizden oluşan bir Kolaj yapabilirsiniz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Adobe Dreamweaver kurulumu

 

Onarma ve Düzeltmeler yapılabilir.

Photoshop nerelerde kullanılır

Örnek Fotoğraf’da anlaşıldığı gibi sevmediğiniz bir kısmı silebilir veya eksik gördüğünüz yeri doldurabilir ve fotoğraflarınızı resimlerinizi daha güzel bir hale sokabilirsiniz.

 

Kırpma ve Birleştirme yapılabilir.

Photoshop kullanımı

Fotoğraflarınızı kırpabilir sevmediğiniz kesimleri kesebilir ya da başka fotoğraflardan sevdiğiniz kısmı fotoğrafınıza ekleyebilirsiniz. Yapacak şeyler çok bu konuda hepsi sizin hayalinize kalmış.

 

Logo afiş gibi şeyler yapılabilir.

Photoshop ile neler yapılabilir

Siz de Afiş Logo gibi çalışmalarınızı Photoshop üzerinden rahatça yapabilirsiniz. Zengin araçları ile bu işlemler için güzel bir alan sunuyor bize. Hatta Logo afiş yapımından para kazanan insanlar bile mevcuttur.

 

Arka Plan değiştirme yapılabilir.

Photoshop ile neler yapılabilir

Arka plan değişimi de yapabilirsiniz mesela kendinizin olduğu bir fotoğrafın arka planını sevmezseniz , sevdiğiniz bir temayı Photoshop ile ekleyebilir ve fotoğrafınızı güzelleştirebilirsiniz.

 

Evet genel olarak en çok yapılan kullanılan işlemleri teker teker ele aldık. Adobe Photoshop ile Profesyonel anlamda şeyler yapıp da para kazanabilirsiniz.

 

Adobe’nin sitesine git

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir