1. Anasayfa
  2. İnternet

TikTok Benzeri Uygulamalar

TikTok Benzeri Uygulamalar
0

Tik Tok, küresel video topluluğudur. Kullanıcılar kısa video çekebilir ya da canlı yayın yapabilirler. 2016 yılı Eylül ayında Çin’de Byte Dance tarafından kullanıcıların kullanıma sunuldu. İOS ve Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarla uyumlu çalışmaktadır. Yaşanan sorunlar ve eleştiriler nedeniyle uygulamadan sıkıldıysanız, Tik Tok benzeri uygulamaları araştırabilirsiniz.

Tik Tok özellikleri nedeniyle diğer sosyal medya uygulamaları ile rekabet ederek popüler oldu. Bir çok kişi fenomen oldu. Güvenlik, gizlilik, sorunlar ve eleştiriler nedeniyle kullanıcılarını zor durumda bırakmaya başladı. Bazı ülkeler Tik Tok’u yasakladı. Sizde yaşanan olaylardan etkilendiyseniz, Tik Tok benzeri uygulamalardan bir tanesini tercih edebilirsiniz.

 

Instagram

Instagram, kullanıcıların ücretsiz fotoğraf ve video paylaşmasını sağlayan sosyal medya uygulamasıdır. 2010 yılının Ekim ayında Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kuruldu. Uygulama İOS ve Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarla uyumlu çalışır.

Reels: 15 saniyelik kısa ve eğlenceli videolar oluşturmanızı sağlar. Çektiğiniz görüntüyü istediğiniz gibi montajlayabilirsiniz. Instagram’da da fotoğraf ve video çekebilir, canlı yayınlar yapabilirsiniz. Son zamanlarda Reels, IGTV, hikaye, efekt, filtre, müzik kullanarak ilgi çekici paylaşımlar oluşturabilirsiniz.

 

Snapchat

Snapchat, Snap Inc. kurucuları Evan Spiegel, Bobby Murhpy ve Reggie Brown tarafından 2011 yılında mobil cihazlar için geliştirilmiş mesajlaşma uygulamasıdır. Android ve İOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarla uyumlu çalışan uygulama ile video, fotoğraf çekerek ve canlı yayın yaparak aileniz ya da arkadaşlarınız ile birlikte eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz.

Çektiğiniz video ve fotoğraflara filtre, efekt, emoji ekleyebilirsiniz. Dans ederek veya yüzünüzü göstererek kullanacağınız filtre ve emojilerle eğlenebilirsiniz. İçeriklerinizi hikâye veya gönderi olarak paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınız ve aileniz ile birlikte sohbet edebilirsiniz. Aynı anda 16 kişi videolu görüşme yapabilir. Astrolojik uyum, emoji, moda anlayışlarına göre diğer kişilerle arkadaşlık kurabilirsiniz.

 

Triller

Triller LLC şirketi 2015 yılında uygulamayı piyasaya sürdü. Uygulama Android ve İOS cihazlarla uyumlu çalışır. Müzik videoları oluşturabilmenizi sağlayan bir uygulamadır. Yapman gereken tek şey, parmaklarınızın ucundaki milyonlarca şarkıdan birini seçmektir. Gösteri için eşsiz yeteneklerini sergile, yüzlerce filtreden bir tanesini seç, saniyeler içinde kusursuz bir şekilde düzenledikten sonra hemen yayınlayabilirsiniz. İster tek başına, ister arkadaşlarınla birlikte bir müzik seçerek videolar çekebilirsiniz. Videonuzu düzenleyebilir ve diğer sosyal medya uygulamalarında paylaşabilirsiniz.

2020 yılı Nisan ayında müzik festivalinde Migos, Marshmello ve bir çok müzisyen ile ortaklık yaptı. 2020 yılı Temmuz ayında ise Mike Tyson ile Roy Jones arasında boks maçına ev sahipliği yaptı. 2020 yılı Ağustos ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın Tik Tok’u yasaklarız, demesi üzerine Triller uygulamasının indirme sayısı yükselmiş oldu.

 

Likee

Likee, küresel kısa video oluşturma ve paylaşma platformudur. 2017 yılında BIGO Technology PTE LTD tarafından kullanıcıların kullanımına sunulmuştur. İOS ve Android işletim sistemleriyle uyumlu bir şekilde kullanılabilir.

Videolarınızı özelleştirebilmek için; makyaj, efekt, müzik filtresi, saç rengi, dublaj, yakınımdaki kişiler özelliklerini kullanabilirsiniz. Kişisel yeteneklerini geliştirip paylaşarak, hayran kitleni oluşturabilirsiniz. Kreatör ödül özelliği sayesinde gelir elde etme şansınız var. Müzik ritmi, filtresi ve temposunu siz kendiniz belirleyebilirsiniz. Böylece videoda müziğe vurgu yapmış olursunuz.

 

Byte

Byte, kullanıcıların 15 saniyelik kısa videolar oluşturmasına imkân tanıyan sosyal ağdır. İOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlarla uyumlu çalışır. 24 Ocak 2020 tarihinde Vine’in kurucu ortaklarından Dom Hofmann tarafından yönetilen ekip oluşturdu. Uygulama basit ara yüze sahiptir.

Kamera ile çektiğiniz video görüntülerini uygulamaya aktararak, metin, müzik ekleyebilirsiniz. Türkçe sürümü mevcut değil. APK dosyası olarak indirip Türkçe yapabilirsiniz. Google Play Store ya da App Store marketten indirmenizi tavsiye ediyoruz.

 

Dubsmash

Dubsmash, mobil cihazlar için geliştirilmiş videolara ses ekleyip dublaj yaparak müzik odaklı videolar oluşturabilirsiniz. 2014 yılında kullanıcıların kullanıma sürülmüştür. 10 saniye ile 60 saniye arasında görüntü kaydedebilirsiniz. Kütüphanedeki müzikleri ya da kendi cihazınızdaki müzikleri kullanabilirsiniz. Uygulamada bulunan topluluklara katılarak yeni kişilerle tanışabilirsiniz.

Efekt, metin, filtre, çıkartma ve birçok özelliği kullanarak diğer kullanıcılar tarafından beğenmesini ve yorumlanmasını sağlayabilirsiniz. Profilinizi herkese açık tutarak, içeriklerinizi izletebilirsiniz. Böylece daha fazla takipçiye ulaşabilirsiniz.

 

Funimate

Funimate, müzikli video, klip, dudak senkranizasyonu, ağır çekim ve birçok özelliğini kullanarak müzikli ve efektli videolar oluşturmanızı sağlayan bir uygulamadır. Dr. Kemal Uğur ve Dr. Oğuz Bici tarafından 2014 yılında kuruldu.

İOS ve Android cihazlarla uyumlu çalışır. Harika videolar oluşturup paylaşarak video yıldızı olabilirsiniz. Efekt, müzik, metin ve emojiler kullanıp düzenleyerek videolarınızı etkileyici hale getirebilirsiniz.

 

Firework

Firework, kısa videolar çekmenizi sağlayan sosyal medya uygulamasıdır. Linkedln ve Snapchat’in bazı üyeleri tarafından üst düzey teknoloji uzmanları tarafından 2018 yılında kurulmuştur. İOS ve Android ile uyumlu çalışır. Ara yüzü Tik Tok’a benziyor. Uygulama 30 saniyelik videolar oluşturmanıza izin verir. Hashtag ile arama yaparak yaşınıza uygun kişileri bulabilirsiniz. Video kaydedebilir ya da cihazınızdan video yükleyebilirsiniz. Filtre, efekt, ve müzik kullanarak videonuzu düzenleyebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 1
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir