1. Anasayfa
  2. Android

En iyi akıllı telefon modelleri 2019

En iyi akıllı telefon modelleri 2019
0

2019 yılında piyasaya sürülen telefonlar arasında 2019’un en iyi telefonlarını belirledik. Bu kıyaslama sadece özellik açısından yapılmadı. Fiyatını hak ediyor mu? Uzun ömürlü mü? Uzun kullanım testlerinde kronik soruna rastlandı mı? gibi soruları kendimize sorarak bu listeyi çıkarttık. Bu sebeple listede olması gerektiğini düşündüğünüz ama listeye girmemiş telefonlar olabilir. Teknik özelliklerin her detayına rahatça ulaşabileceğiniz için teknik detaylara yüzeysel değindik.

En iyi telefonlar arasında mutlaka olmalıydı ama siz yazmamışsınız dediğiniz telefon modellerini yorum yap bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın. İşte karşınızda 2019 yılının en iyi telefonları…

 

1- Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung’un S serisinde ürettiği amiral gemisi olan Galaxy S10 Plus ülkemizde 21 Şubat 2019 tarihinde ön siparişe sunuldu. Ön siparişten faydalanan müşteriler için Galaxy Buds hediyesi vermesi de yüzleri güldürdü.

S10 Plus 6.4 inç ekran, %93 ekran/gövde oranıyla karşımıza çıkıyor. Ekran gövde oranının yüksek tutulması amacıyla ilginç bir ön kamera şekli gördük. Ekranın sağ üst köşesinde, ekran içerisinde kalacak şekilde iki kamera yerleştirilmişti. Samsung yaptığı bu hamleyle eleştirmenler tarafından topa tutuldu. Buna bir çözüm olarak ise ön kameraları dekora çevirecek duvar kağıtları çıkarttı. S10 Plus her ne kadar Snapdragon 855 işlemciye sahip olsa da malesef ülkemize Exynos 9820 işlemcili modeli geldi. Yani hız anlamında bir tık daha düşük. Güçlü işlemciyi 8 GB RAM’le destekleyen Samsung, 4100 mAh dev bir bataryayla telefonun kullanım süresini uzattı. S10 Plus’un en belirgin özelliği ise, dünyada ilk defa Dinamik AMOLED ekran teknolojisini kullanmasıydı. Ayrıca ekran parmak izi okuyucusunda farklı bir teknoloji kullanıldığından dolayı çıktığı dönemde ıslak elle parmak izini okuyabilen tek telefondu.

 

2- Samsung Galaxy S10e

Adından da anlayabileceğimiz üzere S10e, Samsung’un S10 modelinin ekonomik modeli olarak piyasaya sürüldü. Listemizin ikinci sırasında yer almasının sebebi uygun fiyatıyla amiral gemisi özelliklerini barındırması. Özellikleri S10 ve S10 Plus’a çok benziyor, sadece bazı eksileri var. S10e 5.8 inçlik orta boy bir ekran içeriyor, ön kamera yine telefonun aynı noktasına yerleştirilmiş. S10 Plus’tan farkı, önde geniş açı kamerası bulunmuyor. Ekran boyutunun küçük olması beraberinde olumlu özellikler getiriyor. Telefonun tek elle kullanımı çok rahat, kullanışlı. Şarjı daha uzun gidebiliyor, daha hızlı doluyor. Fakat maalesef ki S10e Dinamik AMOLED ekrana sahip değil, AMOLED ekran kullanılmış. S10e’nin abilerinden bir farkı ise arkada üç değil, iki kamera içeriyor. Arkadaki geniş açı kamerası da kaldırılmış. Kısacası S10e, S10 modelinin özelliklerinin bir miktar kısılıp uygun fiyatla piyasaya sürülmüş versiyonu. Fiyat-performans olarak baktığımızda S10’dan daha iyi performans sunuyor.

 

3- OnePlus 7 Pro

İşte benim gözümdeki efsanelerden biri olan telefon, OnePlus 7 Pro. Iphone XS Max, S10 Plus gibi çok iyi rakipleri olmasına rağmen çıktığı dönemde AnTuTu Benchmark testlerine göre dünyanın en hızlı telefonu ünvanını aldı. Çinli şirketin satışlarını dik bir şekilde yükselten OnePlus 7 Pro, 6.67 inçlik ekran boyutuyla dev bir ekran sunuyor. Ayrıca gücünü Snapdragon 855 işlemciden alıyor. Böylesine kuvvetli sistemi beslemek içinse 4000 mAh’lık bataryaya sahip. Rakiplerine kıyasla bir miktar daha düşük açık kalma süresine sahip olsa da, gündelik kullanımda fark edilmeyecek düzeyde. OnePlus 7 Pro’nun ilgi çeken yanı ise, ön kameranın Pop-Up şeklinde olması. Ön kamerayı açtığınızda telefonun üst kısmından kamera çıkıyor. Yapılan testlerde bu mekanizmanın yüzbinlerce kez açılıp kapanmasına rağmen bozulmadığı kanıtlanmış. Ayrıca ön kamera açıkken telefon yere düşerse, düşerken kamera otomatik kapanıyor. OnePlus 7 Pro Pop-Up kamerasına rağmen ön kamera açılış hızında S10 Plus’tan daha hızlı. Bu konuda Samsung kendini sorgulamalı. OnePlus 7 Pro fiyat konusunda marka değeri düşük olmasına rağmen büyük rakipleriyle benzer fiyatlara sahip. Yine de fiyatını hak ettiğini düşünüyorum.

 

4- Samsung Galaxy Note 10

Samsung’un Note serisi her zamanki  gibi diğerlerinden daha büyük ekrana sahip. Fakat bu noktada işler iyice abartılmış duruyor, Note 10 tamı tamına 6.8 inçlik ekrana sahip! Neredeyse tablet denecek boyutta olan Note 10 4000 mAh bataryaya sahip. Yine her zaman olduğu gibi Türkiye’ye Snapdragon işlemcili modelleri gönderilmiyor. Exynos 9825 işlemci, 12 GB ram ile geliyor. Note 10, arkada 3 kamera ve 1 ToF (derinlik) sensörüne sahip. Birçok kullanıcı bu sensörün kullanımının geciktiğini düşünüyor, Note 10’la artık Samsung da kullanmaya başladı. Note 10 hakkında söyleyebileceğimiz çok fazla şey yok, Note serisinin klasik telefonlarından birisi. Her sene olduğu gibi yeni özellik ve donanım güçlendirmelerine sahip. Özellikleri gayet güzel olmasına rağmen fiyatını hak edip etmediği tartışma konusu.

 

5- Huawei P30 Pro

Hepimiz onu 50x zoom özelliğiyle tanıdık. Kamera konusunda tüm sektörü hizaya getiren telefon, Huawei P30 Pro. Huawei P30 Pro 6.47 inçlik geniş ve ideal boyutta ekranıyla geliyor. Ekran çözünürlüğünün ise 1080 x 2340 olması herkesi üzüyor. Huawei ilginç bir şekilde daha önce çıkarttığı Mate 20 Pro telefonundan daha düşük çözünürlükte bir telefon üretmiş. Bunun için de elbet sebepleri vardır. Huawei, hepsinden farklı olarak kendi üretimi olan Kirin 980 işlemci kullanıyor. Kirin 980 ve 8 GB RAM’in birleşimiyle P30 Pro; S10 Plus, Iphone XS Max, Xiaomi Mi 9’dan daha hızlı ve daha uzun şarj süresi var. Şarjı bu kadar uzun gitmesine rağmen Huawei, 30 dakikada %70 şarj garantisi veriyor. Bu telefon için muazzzam hızlı bir oran. Kamera konusunda ise üzerine yok, rakip firmalara öğretmenlik yapıyor. 50x zoom çokta gerekli bir özellik olmasa da, en azından bunu başarabildiğini kanıtlıyor.

 

6- Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9 herkesin aklında 2019’un tüm amiral gemisi telefonlarını kaldırıp yere çarpan bir telefon olarak kalacak. Türkiye fiyatlandırmasını saymazsak, yurtdışı fiyatlandırmasına göre Mi 9, rakiplerinin tam yarı fiyatında. Türkiyede ise yarı fiyatı olmasa bile, net bir şekilde daha ucuz. İşte olay burada başlıyor. Mi 9, diğerlerinden çok daha ucuz olmasına rağmen hemen hemen aynı özellikleri içeriyor. 3100 mAh bataryası maalesef diğerlerinden düşük kalıyor. Fakat Xiaomi, performans odaklı arayüzü sayesinde daha az şarj harcayarak düşük bataryasına rağmen rakiplerini yakalıyor. Xiaomi işlemciden de kısmayarak Snapdragon 855 işlemci ve 6 GB RAM kullanmış. S10 Plus, P30 Pro, OnePlus 7 Pro’ya göre arayüz hızı bir miktar daha yavaş fakat Iphone XS Max’ten daha hızlı bir telefon. Birisi 48 MP olmak üzere üç ayrı arka kamerası ve bir ön kamerası bulunuyor. Kameralarındaki tek eksiklik, optik görüntü sabitleyicinin bulunmaması. Tüm özelliklerine baktığımızda Xiaomi Mi 9 tam bir fiyat performans telefonu diyebiliriz. Xiaomi Mi 9 hakkındaki detaylı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

 

Listemizi burada sonlandırıyoruz. Çok güzel ve donanımlı telefonlar olmasına rağmen aralarında sıralama yapamadığımız için listemize ekleyemedik. Yapılan sıralama telefonun tek bir özelliğine bakılarak değil, tüm özelliklerini genel olarak inceleyerek yapılmıştır. Örneğin hız bakımından OnePlus 7 Pro en iyiyken, kamera açısından P30 Pro en iyisi. Bunların hepsini göz önünde bulundurarak sıralamayı bu şekilde yaptık. Şuan Türkiye fiyatlarında Iphone fiyatları çok yüksek olduğu için listemize almadık. Iphone üzerinde ek vergi olmasaydı Iphone XS Max listede olabilirdi.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir