1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Ekran kartı seçme rehberi 2020

Ekran kartı seçme rehberi 2020
0

Yeni bilgisayar satın almak isteyenler, sistem toplayanlar için karşınızda ekran kartı seçme rehberi 2020 listesi.

Yeni bir masaüstü yada dizüstü bilgisayar satın alınırken yada sıfırdan yepyeni bir sistem toplarken ekran kartı seçimi en dikkat edilen hususlardan biridir. Sizler için hazırlamış olduğumuz ekran kartı seçme rehberi 2020 listesi sayesinde 2020 yılının en iyi f/p oranına sahip modelleri görebilir, bütçeniz için en ucuz ekran kartı modellerinden en uygun olanını seçebilirsiniz.

Aynı zamanda daha fazla fikir sahibi olmak için hem Nvidia hem de AMD ekran kartı sıralamasına buraya tıklayarak göz atabilirsiniz. Bu liste içerisinde yapılan test sonuçlarına göre ekran kartı modellerinin sıralaması yapılmıştır.

 

1. Nvidia GeForce RTX 2080 Ti

Ekran kartı seçme rehberi 2020

Eğer bütçeniz iyi durumdaysa RTX 2080 Ti ekran kartı modeliyle mükemmele yakın bir performans elde edebilirsiniz. RTX GPU birimlerinin sağladığı üstün görüntü kalitesiyle birlikte en iyi oyun deneyimini elde edebilirsiniz. Akıcı performansın eşik değeri olarak kabul edilen 60 FPS değerini günümüzün tüm modern oyunlarında elde edebilirsiniz. Bu ekran kartı modeliyle RTX verimliliği %100 sağlanamasa da günümüz şartlarında en iyi ekran kartı modeli olarak görülen RTX 2080 Ti, sizleri performans yönüyle kesinlikle üzmeyecektir. Ancak bütçe açısından herkese hitap eden bir donanım olmadığını şimdiden belirtelim.

Daha fazla bilgi almak için inceleme yayınına git

 

2. Nvidia GeForce RTX 2080 Super

Modern oyunların akıcı bir performansla çalışması için ideal ekran kartı modellerinden bir tanesidir. Adeta RTX 2080 ekran kartının ağabeyi gibidir. Günümüzün birçok modern oyununda 60 FPS performansını rahatlıkla gösterebilmektedir. Ancak fiyatı ve fiyat/performans oranıyla sizi üzebilir.

Daha fazla bilgi almak için inceleme yayınına git

 

3. AMD Radeon RX 5700 XT

Ekran kartı seçme rehberi

Yüksek performans gösteren bir ekran kartını uygun fiyatla elde etmek istiyorsanız Radeon RX 5700 XT sizin için iyi bir seçenek olabilir. Rakibi olan Nvidia markalı ekran kartları karşısında güçlü bir donanım olan RX 5700 XT, popüler oyunların yanında modern oyunlarda da oldukça iyi performans sergiliyor. Rakip ekran kartı modellerine göre uygun fiyatlı oluşu bu modeli daha cazip bir hale getiriyor. 1440p kalitesi için son derece elverişli bir model olduğunu söyleyebiliriz.

Daha fazla bilgi almak için inceleme yayınına git

 

4. Nvidia GeForce RTX 2060

Ekran kartı seçme

Şuan için piyasada en güçlü ekran kartı serisinin bir parçası olarak piyasaya sürülen RTX 2060, performans yönüyle birçok üstün özelliklere sahip. RTX 2080 Ti modeli kadar başarılı olmasa da günümüzün modern oyunları ve popüler oyunları için son derece iyi bir seçenek olarak listemizde yer alıyor. Her ne kadar RTX serisinin uygun fiyatlı alternatifi olsa da Türkiye’de yine birçok kişinin bütçesi için uygun bir seçenek olmayabilir.

Daha fazla bilgi almak için inceleme yayınına git

 

5. AMD Radeon RX 570

RX 570

Muazzam performans sergileyemeyen bir ekran kartı düşünün. Fiyatıyla uygun olan bu ekran kartı popüler oyunlarda akıcı deneyimi size sunuyor. Aynı zamanda modern oyunların grafik seçenekleri kısıldığında sizlere yine akıcı performansı sunabiliyor. Tüm bunlarla beraber piyasada ki rakiplerine göre oldukça ideal bir fiyat etiketi taşıyor. İşte tüm bu tarif RX 570 ekran kartı modelini anlatıyor.

Daha fazla bilgi almak için inceleme yayınına git

 

6. Nvidia GeForce GTX 1650

Nvidia GeForce GTX 1650

Orta seviyeli oyuncu bilgisayarları için ideal bir ekran kartı modelidir. Üstün bir performans sunmasa da popüler ve modern oyunlarda yeterlilik seviyesini karşılamaktadır. Uygun fiyatlı oyuncu bilgisayarlarda sıkça karşılaşılan ekran kartı modelidir. Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve kısıtlı bir bütçeyle en iyi performans sergileyecek ekran kartı modeline sahip olmak istiyorsanız güçlü bir seçenektir.

Daha fazla bilgi almak için inceleme yayınına git

 

7. AMD Radeon RX 5500M

AMD Radeon RX 5500M

Üst seviye oyuncu bilgisayarları günümüz piyasasında yeni çıkan tüm oyunlarda akıcı performansı (60 FPS değerini) sağlar. Orta seviyeli oyuncu bilgisayarlarıysa popüler oyunlarda akıcı performansı sağlamakla beraber modern oyunlar için yeterlilik seviyesini karşılar. Mesela GeForce GTX 1650 ekran kartı modeli orta seviyeli oyuncu bilgisayarları için en uygun ekran kartı modellerinden biridir.

Ancak bazı ekran kartı modelleri vardır ki onları orta seviye yada üst seviye olarak nitelendirmek biraz zordur. Çünkü her iki seviyeye de oldukça yakındır. İşte Radeon RX 5500M ekran kartı da bizce onlardan biridir. RX 5500M için GTX 1650 modelinden daha iyi performans gösterebileceğini ancak yine de üst seviyeli ekran kartları karşısında güçsüz kalacak bir model olacağını söyleyebiliriz.

Daha fazla bilgi almak için inceleme yayınına git

 

8. AMD Radeon RX 560X

AMD’nin oldukça eski ekran kartı modellerinden biridir. Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve sadece popüler oyunları rahat bir şekilde oynayabilmenin derdine düştüyseniz RX 560X ekran kartı modelini tercih edebilirsiniz. Ancak bu ekran kartından çok fazla bir performans beklemeyin. Yoksa üzülebilirsiniz. Bu model için giriş seviyesinin sonu, orta seviyenin de başlangıç noktalarında olan bir donanım olduğunu söyleyebiliriz. Eğer daha önce Nvidia GeForce 1050Ti ekran kartı modeli kullandıysanız RX 560X’in performansı size tanıdık gelecektir.

Daha fazla bilgi almak için inceleme yayınına git

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir