En iyi antivirüs programları 2020
0

Şirket bilgisayarlarında yada kişisel bilgisayarlarda antivirüs programları hemen hemen herkesin kullanması ve bilgisayarında bulundurması gereken bir programdır. En iyi antivirüs programları 2020 yılında bir hayli fazla çeşitlilik gösterir. Antivirüs programları ücretsiz seçeneklere sahip olmanın dışında ücretli seçeneklere de sahiptir. Ücretli antivirüs yazılımları genellikle 6 aylık, yıllık yada daha farklı seçeneklerle abonelik sistemiyle çalışırlar. Belirli bir süreyle ödenen ücret karşılığında bilgisayarınızı korurlar.

Ücretli antivirüs ile ücretsiz antivirüs arasında birçok farklı noktalar vardır. Ücretli antivirüs yazılımları daha kapsamlı koruma sağlamanın yanında daha hızlı geliştirilir ve güncellenir. Bu sebeple gerçek zamanlı koruması ve fidye yazılımlarına karşı daha başarılıdırlar. Ücretli antivirüs ile ücretsiz antivirüs programları arasındaki farklar konusu geniş bir konu olduğundan bu şekilde özetlemek şimdilik yeterli olacaktır. En iyi antivirüs programları 2020 sıralamasını yaparken aslında ücretli ve ücretsiz seçeneklerin dikkate alınması gerekir. Bizler burada en iyi antivirüs yazılımları için alt başlıklar halinde sıralama yapacağız.

 

Antivirüs programı nedir ?

Bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemlerinde çeşitli açıklar bulunmaktadır. Bu işletim sistemi içerisinde geliştirilen bazı yazılımlar tamamen bu açıklardan faydalanmak üzerine kurulur. Bu açıklar üzerinden faydalanan yazılımlar sayesinde bazı kullanıcıların kişisel bilgileri çalınabilir. Maddi yada manevi zarara uğratılabilir. Farklı işlemler yapılabilir. İşte açıklardan faydalanan ve maddi, manevi hasara yola açan bu yazılımlara kötü amaçlı yazılım denir. Antivirüs programlarıysa işletim sistemi içerisinde kurulu olan yazılımları ve yapılan işlemleri takip eden yazılımlardır. Bu yazılımlar sayesinde kötü amaçlı yazılımlar tespit edilerek yok edilmektedir.

 

Kötü amaçlı yazılım çeşitleri nelerdir ?

Kötü amaçlı yazılım çeşitleri amaçları göre birçok sınıflara ayrılır. Bazıları internet üzerinde gezinen ve çevrimiçi olan kullanıcılara doğrudan, gerçek zamanlı zarar vermek yada saldırmak amacıyla kullanılır. Bazıları herhangi bir kullanıcıyı sanal ortamda takip etmek ve izlemek için kullanılır. Bazılarıysa başka bir kullanıcın cihazını yönetmek ve ele geçirmek amacıyla kullanılır. Bu ve buna benzer şekilde kötü amaçlı yazılım çeşitleri birçok sınıfa ayrılmaktadır. En çok bilinen kötü amaçlı yazılımlarsa şunlardır;

  • Virüsler
  • Solucanlar (Worms)
  • Truva atları (Trojan)
  • Reklam destekli yazılımlar (Ad-Ware)
  • Casus yazılımları (Spyware)
  • Riskli yazılımlar (Riskware)

 

En çok tercih edilen antivirüs programları 2020

Kullanıcıların tercihleri uzun bir süredir aynı yazılımlardan yana olmuştur. Gelişen teknolojiyle birlikte farklı yazılımlarda bu liste içerisinde yer edinebilmiş ve rekabet alanını genişletilebilmiştir. Dünyada kişisel bilgisayarlarda daha çok kullanılıyor olması sebebiyle en çok tercih edilen antivirüs programları konusunda ücretsiz seçenekler daha önemli bir hal kazanmaktadır.

  1. Kaspersky Antivirüs
  2. Norton Antivirüs
  3. Avast Antivirüs
  4. Bitdefender Antivirüs
  5. ESET NOD32 Antivirüs
  6. AVG Antivirüs
  7. Symantec Endpoint Protection
  8. McAfee Total Protection Antivirüs
  9. Panda Antivirüs
  10. Avira Antivirüs

 

En iyi antivirüs programları 2020 sıralaması

En iyi antivirüs yazılımları 2020 sıralaması için birçok kriteri dikkate almamız gerekecektir. Sıralamalar tamamen bu kriterlere göre değişkenlik gösterir. Örneğin bağımsız laboratuvar sonuçlarına göre güvenlik yazılımlarını sıralayarak liste oluşturursak bu liste, en çok tercih edilen antivirüs yazılımları listesine göre tamamen farklı olacaktır. En çok tercih edilen antivirüs programları da en iyi antivirüs programları sıralaması için geçerli bir kriterdir.

 

AVG

avg

AVG yazılımının ücretsiz sürümü son derece cömerttir. Fidye yazılım koruması ve daha fazlası ücretsiz teklif içerisinde kullanıcılara sağlanmaktadır. Bu yüzden AVG yazılımını diğerlerinden ayrı düşünmemiz gerekebilir. Reklam engelleyici, çerez temizleyici, şifre yöneticisi gibi eklentilerle beraber gelen AVG aynı zamanda Chromium arayüzü olan AVG’nin Güvenli Tarayıcı özelliği de bulunmaktadır.

AVG yazılımının Ultimate paketi sayesinde AVG TuneUp ve İnternet Security özelliği bir arada bulunur. TuneUp, disk performansını yavaşlatan yığın dosyaları yönetebilen ve sistem kaynaklarını tüketen arka plan uygulamalarını düzeltebilen mükemmel bir temizleme aracıdır. AVG’nin bu fonksiyonu test edildiğinde 12 GB’dan fazla temizlik alanı tespit edebildik.

 

Bitdefender

bitdefender

Bitdefender uzun bir süredir kendini ispatlamış ve her zaman en iyi antivirüs yazılımları arasında yer almıştır. Etkileyici bir dizi koruma özelliğine sahip olan yazılım ebeveyn kontrolü, dosya öğütücü ve güvenli tarayıcı özelliğine sahiptir. Tam dosya şifreleme ve fidye yazılımı koruması, ağ tehdit monitörü ve kimlik avı filtresi özelliklerine sahiptir. Aynı zamanda cihazınızın kaybolması ve çalınması durumunda bulunmasına yardımcı olan Anti-Theft özelliğine sahip geniş kapsamlı bir yazılımdır.

Bitdefender antivirüs yazılımının en büyük eksikliği yüksek kaynak kullanımıydı. Ancak geliştiriciler bu sorununda üstesinden geliyor ve Bitdefender programını çok daha kullanışlı bir hale getiriyorlar. Program içerisinde özel performans profilleri bulunuyor. Böylece cihazınızın güvenliği sağlanırken kaynak kullanımında daha akıllıca davranarak gerçek zamanlı koruma etkinken ve cihazınızda tarama yapılırken bilgisayarınız olabildiğince az yavaşlatıyor.

 

Kaspersky Antivirüs

Kaspersky Antivirüs

Kaspersky, modern arayüzü sayesinde son derece kullanışlıdır. Ayın zamanda kötü amaçlı yazılım analiz motoru son derece güçlüdür. Etkin koruması ve güçlü analiz motoru sayesinde kişisel bilgisayarlarda ve şirket bilgisayarlarında sıkça kullanılan ve tercih edilen bir güvenlik yazılımı markasıdır.

Kaspersky antivirüs programının en güncel ücretli sürümünü satın alarak cihazınızda etkili koruma sağlayabilirsiniz. Yada Kaspersky’ın ücretsiz sürümünü kullanarak cihazınızda koruma sağlayabilirsiniz. Ücretsiz sürüm için yeterli düzeyde koruma sağlandığını söyleyebiliriz. Arayüz içerisinde reklam yayını yapılmadığı, hem mobil hem de bilgisayarda tek bir hesapla kontrol edilebildiği ve etkili koruma sağladığı için ücretsiz sürümünde birçok kişi için yeterli olacağını söyleyebiliriz. Kaspersky Security Cloud yazılımını yükleyerek bilgisayarınızda ücretsiz koruma sağlayabilirsiniz.

 

Avast Antivirüs

Avast Antivirüs

Hafif ve hızlı olmanın yanında Avast Antivirüs yazılımının paket fiyatları son derece ucuzdur. Hafif ve düşük maliyetli olan Avast programını diğer antivirüs programlarından ayıran en büyük özelliği ucuz abonelik fiyatlarına sahip olmasıdır.

Bitdefender seçeneğinin yanında Avast’ı karşılaştırırsak daha hafif bir güvenlik seçeneğine sahip olacağınızı söylemekte fayda var. Ancak fiyat açısından Bitdefender seçeneğine göre yarısından daha az para ödersiniz. Program içerisinde AVG Secure Browser ile aynı olan Güvenli Tarayıcı eklentisine sahip olursunuz. Reklam engelleyici, çerez temizleyici ve daha fazla işlevsel eklentiye sahip olursunuz. Ancak ne yazık ki programın Google entegrasyonu bulunmamaktadır.

Avast’ın bir diğer güzel özelliği de Wi-Fi Inspector özelliğidir. Ağınıza bağlı tüm cihazlar taranarak sizi güvenlik açıklarına karşı uyaran bu özellik son derece kullanışlıdır. Bu özellik Wifi kapsamını belirlemek için kullanışlıdır. Aynı zamanda ev ağınızdaki sorunları belirlemek için de kullanılabilmektedir.

Avast’ın en büyük sorunu geniş bir kullanım alanına sahip olmayışıdır. Sadece Windows işletim sisteminde kullanılabilmektedir. Yani gerçek anlamda sadece bilgisayarlarda derde derman olan bir yazılımdır. Android ve iOS işletim sistemindeki tekliflerde ucuzdur. Aynı zamanda ücretsiz seçeneği de bulunur.

 

McAfee Total Protection

McAfee Total Protection

McAfee, bazı kullanıcılar tarafından genellikle düşük performans göstermesi sebebiyle tercih edilmeyen bir antivirüs programı olmaktadır. Ancak düşük fiyatla cihazınız için ideal koruma sağladığından liste dışında görülemeyecek kadar etkili bir yazılımdır.

Diğer antivirüs yazılımlarına kıyasla daha düşük bir fiyatla McAfee Premium paketiyle 10 adede kadar cihazı koruyabilirsiniz. Windows, macOS, ve iOS’u destekler ve hepsini kullanıcı arayüzünde senkronize edebilirsiniz. Birden çok cihazın korunması ve bunların tek bir yerden yönetilmesi kullanıcılar için oldukça büyük kolaylık sağlar.

McAfee’nin dosya parçalayıcı ve tarayıcı temizleme gibi özellikleri bulunmaktadır. Bu yazılım için mükemmel bir seçenek diyemeyiz. Ancak cihazınızın güvenliği için orta yollu bir seçenek istiyorsanız McAfee, değerlendirilmesi gereken bir yazılımdır. Fiyat/performans açısından kullanıcısını tatmin edecektir.

 

Sophos Home

Sophos Home

Sophos yazılımının Premium paketi içerisinde web kamerası ve tuş kaydedici koruması gibi çeşitli gelişmiş ek özellikler bulunur. Aynı zamanda Sophos yazılımı da McAfee ve Avast gibi ucuz fiyatlı abonelik özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Ancak yazılımın ücretsiz sürümünde pek fazla özellik bulunmuyor. Tüm cihazlarınızı kontrol etmek için fidye yazılımı, ebeveyn denetimleri ve uzaktan yönetim dahil olmak üzere temel işlevler dışında ücretsiz sürümde ek bir özellik bulunmamaktadır.

Sophos yazılımının ne denli güvenlik sağlayabileceğine dair kesin bir garanti sunulamamaktadır. Ancak uygun fiyatlı oluşuyla değerlendirebilir bir yazılımdır.

 

ESET NOD32

ESET NOD32

Son derece basit ve sade bir arayüze sahip yazılımdır. Yazılım ana sayfasında bilgisayarınızın durumunu gösteren bir ana ekran ve ve hemen solda menülerin bulunduğu bir kısım bulunmaktadır. Programın gelişmiş özelliklerine ana menü üzerinden doğrudan erişim sağlanamamaktadır.

Sıradan bir antivirüs programıdır. Güvenlik açısından yeterli düzeyde cihazınızda koruma sağlayabilecek bir programdır. Bazı kullanıcılar tarafından arayüzünün sadeliği, kullanıcı dostu olmasından dolay tercih edilen ve etkin bir şekilde kullanılmaya devam edilen bir yazılımdır.

 

F-Secure

F-Secure

Her ne kadar bazı sebeplerden ötürü listenin en altında yer alsa da F-Secure, piyasada bulanabilecek en güvenilir yazılımlardan biridir. Normalde antivirüs programlarının kötü amaçlı yazılım analiz motoru ve gerçek zamanlı koruması Bitdefender ile kıyaslanır. Bu kıyaslama sonucunda genellikle Bitdefender açık ara önde olur. Ancak F-Secure yazılımı Bitdefender’ın bile başarısız olduğu testler başarılı oldu. Yapılan testlerde ve analizlerde son derece başarılı oldu.

Programın en büyük sıkıntısıysa yanlış pozitif testi konusunda son derece başarısız olmasıydı. Bu durum her ne kadar geliştiriciler tarafından zamanla giderilse de bazı kullanıcılar üzerinde kötü kullanıcı deneyimi oluşturmuş olabilir.

 

Trend Micro

Trend Micro

Trend Micro teknik destek konusunda en iyi yazılımlardan biridir. Bilgi bankasına göz atmak, indirmeleri almak, kılavuzları görüntülemek ve video eğitimlerini izlemek için tek bir alan var. Tüm doğrudan iletişim yolları, canlı sohbet ve telefon, e-posta desteği Trend Micro yazılımını “destek” konusunda en iyiler arasında yer almasını sağlıyor.

Ancak cihaz koruması konusunda açıkçası Trend Micro çok iyi bir seçenek değildir. Zaten antivirüs yazılımları arasında ismi pek fazla duyulmayan bir yazılımdır kendisi. Bunun başlıca sebeplerine değinecek olursak yanlış pozitif konusunda kötü performans sergilemesi, diğer yazılımlara göre kötü arayüze sahip olması, diğer antivirüs yazılımlarında var olan bazı ek özelliklere sahip olmaması olarak sıralanabilir.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir