1. Anasayfa
  2. Yazılım

En iyi video düzenleme programları

En iyi video düzenleme programları
0

Hepimiz dijital çağ içerisinde yaşıyoruz. Başta Youtube olmak üzere, İnstagram, Twitter ve benzeri platformlar için gün içerisinde birçok kişinin etkin bir şekilde kullandığı sosyal medya mecralarında kaliteli video içeriklerin paylaşılması isteniyor. Bu yüzden video düzenleme programları diğer bir adıyla editör programları etkin bir şekilde kullanılıyor. Üretkenlik yazılımı olan video editör programları arasında ücretli ücretsiz birçok seçenek bulunuyor. Bu programlar arasında bazıları birçok işlevselliğe sahipken bazılarının çok büyük kolaylıkları ve avantajları bulunuyor. Tüm bunları göz önüne alarak en iyi video düzenleme programları listesini oluşturduk.

Yeni bir Youtube kanalı açmak isteyenlerin ilk araştıracağı konulardan biride video edit programları olacaktır. Bu programlar arasında hangilerinin tercih edilmesi tartışma konusu olacaktır. Aynı zamanda video düzenleme konusunda ilk tecrübe muhtemelen Movie Maker programında yaşanacaktır. Sonraki zamanlarda giriş seviyesinde olan Movie Maker, kullanıcılara yetmeyecek ve daha geniş kapsamlı özelliklere sahip olan video edit programlarına yönelecektir. Bu yüzden en kolay editör programları başta olmak üzere en iyi video düzenleme programları listesini sırasıyla oluşturduk.

 

1. Fotoğraflar

en iyi video düzenleme programları

Evet, yanlış okumadınız Fotoğraflar uygulamasından bahsediyoruz. Microsoft ne yazık ki birçok kişinin severek kullandığı Windows Movie Maker yazılımını kaldırdı ve artık indirilebilir değil. Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre Movie Maker yazılımının kurulum dosyasını sunan web sitelerinin aslında gerçek Movie Maker programını sunmadığını, bunların kötü amaçlı yazılımlar olduğunu belirtti. Çünkü asıl Movie Maker programının asıl kurulum dosyası Microsoft’un sitesinden bilgisayara indirilirdi ancak Microsoft tarafından bu kurulum dosyası kaldırıldı.

Movie Maker yerine Windows 10 işletim sisteminin içerisinde hali hazırda kurulu olan Fotoğraflar uygulamasını deneyin. Başlat kısmından yada arama kutusuna “fotoğraflar” yazarak uygulamayı çalıştırın. Video düzenleme sekmesine gidin ve düzenlemek istediğiniz videoyu kitaplıktan seçin.

 

2. Shotcut

video düzenleme programları

Windows Movie Maker yerine kullanılabilecek alternatif video düzenleme programıdır. Tamamen ücretsizdir. Video edit programında olması gereken birçok özelliğe sahiptir. Bu özellikleri size tamamen ücretsiz bir şekilde kazandırır. Video düzenleme konusunda giriş seviyesinde olan bireylerin ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılamaktadır. Ancak ileriki zamanlarda daha fazlası isteyenler için yetersiz kalan bir programdır.

Daha fazla bilgi al

 

3. VSDC Free Video Editor

Ücretsiz video düzenleme programları arasında en işlevsel ve pratik kullanıma sahip olan programlardan bir tanesidir. Arayüzü şık, sade ve kolay anlaşılabilen bir tasarıma sahip değildir. Ancak kısa sürede öğrenilebilir ve tamamen ücretsiz olan bu programla harikalar yapılabilir.

Daha fazla bilgi al

 

4. Movavi Video Editör Business

Video düzenleme konusunda giriş ve orta seviyede olanların rahatlıkla kullanabileceği bir programdır. Arayüzü son derece sade, şık ve kolay kavranabilir bir tasarıma sahiptir. Aynı zamanda hazır şablonlarla video düzenleme konusunda size epey kolaylık sağlayabilecek bir programdır. Birçok yazı ekleme, kırpma, kesme işlemleri dışında ara geçiş efektleri, giriş ve sonlandırma introsu sağlayabilecek bir programdır.

Daha fazla bilgi al

5. Adobe Premiere Pro

Video düzenleme konsunda profesyonellerin kullanmış olduğu bir programdır. Son derece gelişmiş özelliklere sahiptir. Ancak programın kullanılabilmesi öyle hemen yapılabilen bir şey değildir. Ciddi bir emek ve zaman isteyen öğrenme sürecinden geçmeniz gerekmektedir. Ücretli bir programdır ve fiyatı son derece pahalıdır. Ancak bu programı öğrenirseniz ve kullanmayı çok iyi derece de kavrayabilirseniz gerçekten video düzenleme konusunda profesyonel biri olursunuz. Günlük hayatınızda bile sadece bu programı kullanarak aylık güzel ücretler ödeyen işlere başvurabilir ve kolay şartlar altında ciddi paralar kazanabilirsiniz.

 

6. Vegas Pro

Sony markasının geliştirdiği bir programdır. Oldukça gelişmiş seçeneklere ve özelliklere sahiptir. Üst düzey ses düzenleme yeteneğine sahiptir. Video düzenleme konusunda en gelişmiş seviyeye ulaşanların kullanmış olduğu ücretli bir programdır. Adobe Premiere Pro gibi popüler olan gelişmiş bir programdır.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir