1. Anasayfa
  2. Programlar

Google Chrome

Google Chrome
0

Google Chrome nedir? neden her bilgisayarda olmazsa olmaz bir programdır? Bütün detayları ile artısı ve eksileri ile bahsetmiş olacağız.

Öncelikle Google Chrome’un tanımını yapalım , Google Chrome Google şirketi tarafından yapılan Ücretsiz Web Tarayıcısıdır.  Google, Chrome kaynak kodlarını çoğu kısmını Chromium adlı açık kaynak projesi kapsamında paylaşır.

Google ile ilgili istatistiklere bakacak olursak %66’a yakın bir pazara sahiptir ve bu pazar içerisinde ücretsiz bir şekilde bulunabilir web işlerinizi bu tarayıcı ile rahatça ve ücretsiz bir şekilde halledebilirsiniz.

 

Google Chrome Tarihi

Google şirketi 2 Eylül 2008 yılında bu programı resmi olarak piyasaya sürdü, İlk başa sadece Windows için çıkmıştı ve 43 dilde beta bir sürümdü. Pazarda yeri edinmeye başlamış %1’lik oranda yer edinmişti. Daha sonra Linux, macOS, iOS , Android sürümleri de geliştirilmiştir.

 

Google Chrome Özellikleri 

 

Arayüz 

Chrome Arayüzü anlaşılması kullanılması çok kolay olan bir programdır. Programı ilk kullandığınızda bile kısa bir süre içinde anlaşılacak bir biçimde tasarlanmıştır. Diğer Programlar kullanıp bu programa geçiş yaptıysanız arayüz olarak benzerlikler olacaktır. Google ana menünüzü düzenleyebilir sekmelerin renklerini değiştirebilir yazı tonları boyutlarını ve bir çok şeyi rahatlıkla ayarlayabilirsiniz.

Hız

Google şirketi Google Chrome’un hızını kendi geliştirdikleri hız testleri ile hız ölçümü yaptılar ve bunu herkese bildirdiler. Sonuç olarak Chrome diğer Safari, Mozilla Firefox, Internet Explorer gibi tarayıcılarından daha hızlı olduğu bildirildi ve anlaşılmış oldu.

 

Güvenlik

Google Chrome güvenliğe hayli önem veren bir web tarayıcısıdır. Sloganlarında web güvenliği için uzman olmanız gerekmez anlayışı ile kolay anlaşılır ve kullanıcıyı güvende tutacağını bildiren yazıları mevcuttur. Her altı haftada bir güncellenen ve 24 saat içinde var olan hataları ele alır ve kullanıcının hiçbir şey yapmasına gerek kalmaz. Tehlikeli sitelerden ve virüslerden koruyan uyarıları mevcuttur.

 

Gizli Mod

Chrome Web Tarayıcısı kullanıcıların bilmesini istemediği ve gizli gördüğü araştırmaları ve geçmişi diğer kişilerin görmeyeceği şekilde bir ortam sunar.

 

Uzantılar

Chrome’un belkide en iyi özelliği denilebilecek olan şey ise Uzantılarıdır. Chrome uzantılar konusunda kullanıcılarına çok kolaylıklar ve çeşitlilikler sunar ve sunmaya da devam ediyor. Uzantılar ile işlerinizi daha kolay getirebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

DOSYA ADI: ChromeSetup.exe
DOSYA BOYUTU: 1.25 MB

Kurulum dosyası kaynağına git

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir