1. Anasayfa
  2. Android

Huawei Mate 40 Pro Türkiye’de satışa çıktı

Huawei Mate 40 Pro Türkiye’de satışa çıktı
0

Huawei’nin yeni amiral gemisi Türkiye’de ön satışa çıktı. Göz ve el hareketiyle kontrol edilmesine imkan tanıyan, renk değiştirme efektine sahip Huawei Mate 40 Pro’nun özellikleri ve Türkiye fiyatı belli oldu.

Huawei’nin yeni amiral gemisi akıllı telefon modeli olan Mate 40 Pro, Türkiye’de bugün itibariyle satışa sunuldu. Huawei Online mağazası üzerinden satışa sunulan Mate 40 Pro, ön sipariş seçeneğiyle satın alan kullanıcılara 21 Aralık 2020 tarihinde teslim edilmeye başlanacağı belirtildi. Mate 40 akıllı telefon modeli için siyah renk seçiminin dışında renk değiştirme efektine sahip mistik gümüş renk seçeneği de ön sipariş bölümünde bulunuyor.

 

HIZLI VE GELİŞMİŞ

Huawei Mate 40 modelleri birçok yeniliğe ve geliştirmeye gidilmiş. Ultra Vision Cine kamera sistemi ile 88 derece Horizon Display Ekran tasarımına sahip olan Mate 40 Pro için ekran büyüklüğü 6.76″ olarak tasarlanmış. 5 nanometre entegre 5G çip setiyle beraber gelen telefon Kirin 9000 işlemcisinden güç alıyor. Bu işlemcideyse 15.3 milyardan fazla transistör bulunuyor. Bu durum cihazın günümüzdeki telefonlarla kıyaslandığında son derece başarılı sonuçlar vereceğini gösteriyor.

İşlemcinin güç verimliliği son derece iyi. En iyi güç verimliliğinin sağlanması için işlemci 3 farklı seviyede tasarlanmış. 3.13 GHz hızlara kadar ulaşabilen işlemci aynı zamanda 5G teknolojisini de destekliyor. Kirin 9000 işlemcinin yanında Huawei Mate 40, Mali-G78 grafik birimini kullanıyor. Mali-G78 grafik biriminin bu zamana kadar Huawei tarafındaki en güçlü grafik biriminin olduğunu söyleyebiliriz.

 

GELİŞMİŞ KAMERA PERFORMANSI VE GÖRÜNTÜ DENEYİMİ

Mate 40 Pro için 90 Hz ekranda daha hızlı yanıt süresinin elde edilmesi istenmiş ve 240 Hz dokunmatik örnekleme hızı ile birlikte çalışması sağlanmış. İki stereo hoparlörü bulunan ve Audio Focus, Audio Zoom, bağlı Bluetooth cihazlarından yüksek kaliteli ses kaydı özellikleri olan Mate 40 Pro akıllı telefon modelinin Dual Cine Kamerası, 3:2 sinema tarzı bir çekim oranı sensörüne sahip.

Aynı zamanda cihazın kamerası 10x hibrit yakınlaştırma özelliğinin yanında 50x dijital yakınlaştırmayı destekliyor. Huawei Mate 40 Pro modelinin Ultra Vision Selfie Kamerası sayesinde 4K video kaydı yapılabiliyor. Aynı zamanda kamera, yakın, kişisel ve ultra geniş görüntü seçenekleriyle üç görüş alanında çekim yapma imkanı sunuyor.

Huawei Mate 40 Pro

Huawei Mate 40 Pro cihazlarda tamamen eller serbest kontrolünü sağlayan Smart Gesture Control özelliği bulunuyor. Ekran ışığı sönüp cihaz kapandığında cihazı tekrar uyandırmak için elinizi cihazın üzerine getirmeniz veya sola, sağa, yukarı ve aşağı kaydırmalarla telefonunuzda gezmeniz yeterli oluyor.

Aynı zamanda Huawei Mate 40 Pro kontrolü için Air Tap adı verilen bir hareketle gelen aramalara cevap verebilirsiniz. Dinamik Eyes on Display sayesinde telefonla göz teması kurarak cevap vermeyeceğiniz yada istemediğiniz aramaların sesini kısabilirsiniz. Kullanıcının cihaza odaklanması sonucunda uyku modu özelliği otomatik olarak devre dışı bırakılıyor.

 

Huawei Mate 40 Pro özellikleri

Yeni amiral gemisi Mate 40 Pro akıllı telefonunun özellikleriyse şunlardır;

  • Ekran: 6.76 inç, OLED, 1344×2772 QHD, 456 ppi, 90 Hz
  • Ekran Gövde Oranı: %93.13
  • İşlemci: Kirin 9000 3.13 GHz
  • Kamera: 50 MP + 20 MP + 12 MP Arka kamera / 13 MP Ön kamera
  • Batarya: 4400 mAh (Type-C) (66 Watt hızlı şarj desteği) (Kablosuz hızlı şarj desteği)
  • Bellek: 8 GB
  • Depolama: 256 GB (+256 GB NM Card)

 

Huawei Mate 40 Pro Türkiye fiyatı

Huawei Mate 40 Pro akıllı telefon modelinin Türkiye için tavsiye edilen kullanıcı satış fiyatı 14.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyat etiketi ilerleyen günlerde değişkenlik gösterebilir.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir