1. Anasayfa
  2. Android

Huawei P50 akıllı telefon modeli için ilk bilgiler geldi

Huawei P50 akıllı telefon modeli için ilk bilgiler geldi
0

Huawei markasının güçlü amiral gemisi modeli olan P50 hakkında ilk bilgiler gelmeye başladı. Elde edilen bilgilere göre P50 modelleri, Mate 40 akıllı telefon modellerinde olduğu gibi Huawei’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonlarda kullandığı ve 5G teknolojisini destekleyen Kirin 9000 işlemcisinden güç alacak. Aynı zamanda telefon Samsung ve LG markalı ekranlarla satışa sunulacak.

Çin devletinin akıllı telefon piyasasında en büyük markalarından biri olan Huawei, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği bir lansman etkinliğinde amiral gemisi Mate 40 modelini tüketicilerin beğenisine sunmuştu. Mate 40 Pro modeli, Huawei markasının en güçlü modeli olarak geçtiğimiz günlerde ülkemizde de satışa sunulmuştu.

Huawei markasının Mate 40 akıllı telefon modelini inceleyip, neyi eksik neyi fazla diye irdelerken ikinci bir haberle Huawei, P50 ailesiyle ilgili ilk bilgileri sundu. Çin devletinde Huawei hakkında güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre 5 nm üretim teknolojisine sahip Kirin 9000 işlemcili P50 ailesi önümüzdeki yılın ilk yarısında tüketicilerin beğenisine sunulacak.

 

Huawei P50 modeli için ekranlar Samsung ve LG markasından gelecek

Huawei P50 akıllı telefon modeli için asıl şaşırtıcı haber ekran kısmında ortaya çıkıyor. Elde edilen bilgilere göre P50 ailesinde BOE gibi Çinli üreticiler yerine Samsung ve LG tarafından üretilecek olan OLED ekranlar kullanılacak.

Önceki zamanlarda doğruluk payı kesin olmayan bazı söylentilere göre ABD ambargosundan dolayı TSMC amiral gemisi Kirin işlemci üreyemeyeceği için Kirin 9000 işlemcisi P50 ailesi için kullanılmayacaktı. P50 akıllı telefon modeli için Qualcomm işlemcisinin kullanılacağı söyleniyordu. Ama Qualcomm şirketinin Huawei ile iş yapmak için aldığı lisans sadece 4G işlemcileri kapsıyordu. Bu durumda Huawei akıllı telefon modelleri için ileride ne gibi bir durumla karşılaşacağı belirsizliğini koruyor.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir