1. Anasayfa
  2. Oyunlar

In Silence inceleme: Gerçekten korkudan ödünüzü patlatabilecek bir oyun

In Silence inceleme: Gerçekten korkudan ödünüzü patlatabilecek bir oyun
0

Korku oyunu oynamayı seviyor musunuz ? Tek başınıza yada arkadaşlarınızla beraber oyun oynarken bir yandan eğlendiren bir yandan da korkutan bir oyun mu arıyorsunuz ? Steam platformunda erken erişimde olmasına rağmen olay yaratan ve gerçekten de korkudan öd patlatan In Silence oyununa bir fırsat verin.

Zifir siyahında karanlık bir ortamdasınız. Uçsuz bucaksız ormanın içinde kaybolmuşsunuz. Buradan kurtulmak için yapmanız gereken tek şey ormanın içerisindeki arabayı çalıştırmak. Ancak arabanın birkaç parçası eksik. Bu parçaları etrafta bulup arabayı çalıştırmanız ve buradan defolup gitmeniz gerekiyor. Ne kadar kolay değil mi ? Kolay değil işte…

Çünkü ormanda sizin dışınızda biri daha var. Son derece çirkin ve yırtıcı olan bu yaratıkla her an her yerde karşılaşabilirsiniz. Ancak avantajda olduğunuz bir ayrıcalığa sahipsiniz. Gece vakti ormanda insanların görüş alanı her ne kadar kısıtlı ve kötüde olsa yine de bir görüş alanınız var. Aynı zamanda korku oyunlarının olmazsa olmazı el fenerinizde var. Ancak yaratığın görüş alanı insanlarınki kadar iyi değil. Yaratık için neredeyse kör diyebiliriz. Ancak tamamen kör olmadığını unutmayın.

Son derece kısıtlı bir görüş alanına sahip olan yaratık sese karşı muazzam duyarlılığa sahip. Oyunun isminde de belli olacağı gibi insanların ses çıkarması yaratığı kışkırtıyor, vahşileştiriyor. Ses çıkarttığınız zaman yaratık sizin konumunuzu tespit edebiliyor. Aynı zamanda görüş alanı artıyor. Bu yüzden oyun boyunca tamamen sessiz olmanız lazım. Böylece yaratık sizin yerinizi tespit edemez ve etkili bir görüş alanına sahip olamaz.

Bu yüzden oyun boyunca sessiz bir şekilde arabanın eksik olan parçalarını aramanız gerekiyor. Her ne kadar siz, sessiz olsanız da yürürken üstüne bastığınız çalı çırpılara da dikkat etmeniz lazım. Bazen yürürken ağaçlar üzerindeki kargalar uçuşabiliyor ve bu da sizi zor duruma sokabiliyor.

[ Gizliliğin ön planda olduğu korku oyunlarını seviyor musunuz ? Escape the Ayuwoki sevdiğiniz türden bir oyun olabilir. Oyun hakkında bilgi almak için buraya tıklayın.]

 

In Silence oynanış

Eğer olurda yaratık sizin yakınınıza gelirse sağ yada sol yöne doğru taş fırlatabilir ve yaratığın sese karşı duyarlılığını yine yaratığa karşı kullanarak onu aldatabilirsiniz. Aynı zamanda sizi elinize geçirirse kurtulmak için yapabileceğiniz tek şey flaş bombasını patlatmaktır. Yaratık sizi ele geçirdiğinde kafanızı kopartmadan önce envanterinizdeki flaş bombasını patlatın. Bu onu kısa süreliğine kör edip sersemleştirir. Aynı zamanda patlamadan sonra ekranda gözüken zaman çizelgesi boyunca yaratığın sese karşı olan duyarlılığı yitirilir. Bu süre boyunca kaçabilir ve kendinizi garantiye alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şeyse envanterinizde sadece bir adet flaş bombasının var olması ve bombanın oldukça kısa süreliğine etkili olmasıdır.

Oyunun mantığıysa son derece basit. İnsansanız ya yaratıktan kaçacaksınız, arabayı tamir edip paçayı kurtaracaksınız yada onu avlayacaksınız. Ancak onu avlamak hiçte kolay değil. Eğer olurda yaratık siz olursanız oyundaki tüm insanların kafasını kopartacaksınız.

Örneğin yaratığın avlandığı oynanış videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. İşte yabancı bir Youtube kullanıcısından oynanış videosu;

Gördüğünüz gibi onu avlamak biraz cesaret ve risk istiyor. Dilerseniz avcılık dışında normal oynanış videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Bu seferki video yabancılardan değil. Son derece efendi ve küfürsüz bir şekilde Twich yayını yapan WtcN‘den.

https://youtu.be/wn4cG__QlGI

 

In Silence sistem gereksinimleri

In Silence oyunun sistem gereksinimleri öyle abartılı değil. Ancak oyunun grafikleri ve atmosferi gerçekten çok iyi ve başarılı.

 

Minumum sistem gereksinimleri:

 

  • İşletim sistemi: Windows 10
  • İşlemci: İntel i5 / yeni nesil i3 (yada eşdeğeri)
  • Bellek: 4 GB
  • Ekran kartı: 2 GB ayrılmış video belleği
  • Depolama: 4 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10
  • İşlemci: İntel i7 (yada eşdeğeri)
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: 4 GB ayrılmış video belleği
  • Depolama: 4 GB

 

Bilinmesi gereken püf noktalar

  • Gök gürültüsünden sonra başlayan sağanak yağmur sonucunda çok fazla ses çıkar. Bu yüzden yaratığın görüş alanı artar.
  • Korkuluk, televizyon yada kamuflajla yaratığı aldatabilirsiniz.
  • Yaratık son derece atik ve hızlıdır. Aynı zamanda hızlı koşup atılma, çığlık atıp görüş alanını arttırma gibi yetenekleri vardır. Bu yetenekleri doğru zamanlarda kullanırsanız kolaylıkla avlanabilirsiniz.
  • Öldürüldükten sonra fare olarak tekrar oyuna başlarsınız. Fareyken insanların bulunduğu konumdan uzak olacak şekilde ses çıkartarak yaratığı aldatabilirsiniz. Yada tam tersini yaparak arkadaşlarınızı ispiyonlayabilirsiniz.

Oyunun şuan ki fiyatı 18.50 TL’dir. Dilerseniz buraya tıklayarak güncel fiyatı öğrenebilir yada satın alabilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir