1. Anasayfa
  2. Programlar

Libre Office

Libre Office
0

Libre Office nedir? Libre Office bize neler suna ve özellikleri nelerdir bu yazımızda Libre Office programı hakkında detaylara gireceğiz.

Libre Office nedir onun tanımını yapalım, Libre Office, güçlü bir ofis takımı yazılımıdır. Yani Microsoft’a ait Word, Excel gibi kendisine has uygulamalar barındırın ücretsiz bir programdır. Libre Office ücretsiz hizmeti kendisini diğer ofis yazılımlarından öne çıkarıyor. Tabi sadece Ücretsiz olması değil ayrıca uyumlu ve kullanışlı olması da kendisini öne çıkarmıştır.

Libre Office Genel Özellikleri

  • Writer, Calc, Impress, Draw, Base gibi uygulamalar barındırır(hepsinin ayrıca ne olduklarını yazacağım)
  • Afiş, mektup, broşür vs. gibi belgeleriniz profesyonel ve temiz görüntü sağlanacaktır.
  • Libre Office, Microsoft, Excel, Word gibi belge biçimleri ile uyumlu çalışmaktadır.
  • Open Document Format(ODF) desteği de sağlamaktadır.
  • Uzantılar ve eklentilerle işlemlerinizi kolaylaştırma seçenekleri mevcuttur.
  • Libre Office, açık kaynaklı bir yazılımdır yani bunun anlamı yeni fikirlere açık olduğu ve bu yazılıma katkıda bulunabileceğiniz anlama gelmektedir.

Libre Office Uygulamaları

Writer : Bize modern ve tam özellik sunana bir yazı uygulamasıdır. Her çeşit dosya düzenlemeyi destekleyen bir uygulamadır. Kitaplar oluşturacak kadar güçlü bir ortam sunmaktadır. Yazı yazarken ihtiyacınız olan her şeyi sağlamaktadır. Otomatik düzeltme yazı boyutu, yazı tipi gibi ayarları destekler hatta başka dillerle de çalışmalar yapabilirsiniz.

Calc : Hesap Tablosu gibi işlemler için oluşturulmuş bir uygulamadır. Bu uygulama ile detaylı işlemler de yapabiliyor olacaksınız. Öğrenmesi kolay bir uygulamadır ayrıca uygulama size rehber de olacaktır. Geniş yelpazesi ile kullanıcısını memnun edecektir.

Impress : Çoklu ortam sunumlar oluşturma için yapılmış bir uygulamadır. Sunumlarınızı ,Slaytlarınızı bu uygulamada düzenlemek için güzel bir ortam sınmaktadır. Slaytlarınıza efektler ekleyebilir, sunumlarınızı detaylı yelpazesi ile düzenleyebilirsiniz.

Draw : Bu uygulama size çizim konusunda yardımcı olacak bir çok şeye ev sahipliği yapmaktadır. Teknik çizimler genel posterler gibi şeyler için gereken her şeyi sunan bir uygulamadır. Draw ile resimlerinizi ve fotoğraflarınızı hızlıca düzenleme imkanı da vermektedir.

Base : Kullanıcılara geniş çaplı veri işlemlerinde yardımcı olmayı sağlayan bir uygulamadır. Bir çok veri tabanı uygulaması ile bağlantılı çalışma imkanı sunmaktadır. Şirketlerin de ihtiyacını karşılayacak özellikler barındırmaktadır.

Math :  Adından da anlaşılacağı gibi Matematik işlemlerinizi bu uygulamada detaylıca yapabilirsiniz. Matematik konusunda birçok eklenti ve özellikleri ile yardımcı olacak bir uygulamadır.

 

DOSYA ADI: LibreOffice_7.0.3_Win_x64.msi
DOSYA BOYUTU: 3.5 MB

Kurulum dosyası kaynağına git

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir