1. Anasayfa
  2. Android

Mediatek MT6893 işlemcisi Snapdragon 865 ile kapışıyor

Mediatek MT6893 işlemcisi Snapdragon 865 ile kapışıyor
0

Amiral gemisi olan telefon modellerinde kullanılan Snapdragon işlemcili telefonlar bilindiği üzere bir hayli pahalı fiyatlarla satışa çıkarılıyor. Ülkemizde özellikle teknolojik ürünler konusunda yaşadığımız şu pahalı devirde bu cihazlara erişmek eskisinden de zor oluyor. Durum böyle olunca birçok kişi giriş ve orta seviyeli akıllı telefon modeline yöneliyor. Bu modellerdeyse Snapdragon yerine daha çok Mediatek işlemciler kullanılıyor. Aynı zamanda piyasaya çıkış yapmaya hazırlanan Mediatek MT6893 işlemcisi birçok amiral gemisine güç veren Snapdragon 865 ile neredeyse aynı performansı sergiliyor.

Mediatek işlemcileri performans açısından Snapdragon kadar iyi olmasa da nerdeyse birebir aynı performansı gösterebilmektedir. Aynı zamanda Mediatek işlemcisinden güç alan akıllı telefon modelleri diğer modellere göre her zaman çok daha düşük fiyat etiketiyle satılır. Tüm bunlara rağmen yine de kullanıcıların birçoğu Snapdragon işlemcili telefonu tercih eder. Bunun sebebine değinecek olursak Mediatek işlemcileri kullanıcıları üzerinde hoş bir deneyim bırakmadı. Her ne kadar ucuz fiyat etiketiyle Snapdragon ile yakın performansı kullanıcılara sunsa da malesef Mediatek işlemcilerinin bazı dezavantajları kullanıcılar için kötü bir izlenim oluşturdu.

Ancak Mediatek MT6893 ile işler değişebilir. Meditek, üzerindeki bu kötü algıyı kaldırmak için yepyeni yonga setleri üzerinde çalışıyor. Bu yonga setleri son derece iyi performans sergiliyorken rakibi olan Snapdragon işlemlerle neredeyse birebir aynı performansın elde edilmesini sağlıyor. Mediatek MT6893 işlemcisi güçlü Snapdragon 865 ile aynı performansı sergiliyor.

 

6 nm üretim teknolojisi

Mediatek uzun bir süredir MT6893 yonga seti üzerinde çalışıyor. Üstelik çip 6 nm üretim teknolojisiyle geliştiriliyor. Bu yüzden yeni çiple kullanıcılara çok şey vaat ediliyor. Mediatek MT6893 olarak isimlendirilen bu mimariyle Mediatek Dimensity 1000+ bile geride bırakılıyor. Aynı zamanda yeni işlemcinin Geekbench sonuçları da tüm bu anlatılanları doğruluyor.

 

Mediatek MT6893 ve Geekbench puanları

Xiaomi Redmi K30 Ultra akıllı telefon modeli gücünü Mediatek Dimensity 1000+‘den almaktaydı. Cihaz bu işlemciyle tek çekirdekli testten 765 ve çok çekirdekli testten 2874 puan alabilmişti. Benzer şekilde OnePlus 8 akıllı telefon modeli gücünü Snapdragon 865 işlemcisinden alıyordu. Bu cihazsa tek çekirdek testinden 886 ve çok çekirdek testinden 3104 puan almayı başardı.

Son olarak Mediatek MT6893 işlemcisi tek çekirdek testinden 886 ve çok çekirdek testinden 2948 puan alarak Snapdragon 865 işlemcisini yakaladı.

Mediatek MT6893 işlemcisi

Bu değerlerin her biri kağıt üzerinde gözüken değerlerdir. Tabi ki gerçeğin kendisini %100 doğruluk payıyla yansıtamaz. Ancak yine de Mediatek için MT6893 işlemcisiyle Snapdragon 865 işlemcisinin yakalandığını söyleyebiliriz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir