1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Türkiye’de PS5’in ilk serisi tükendi: Sitelerdeki fiyat 15000 TL oldu!

Türkiye’de PS5’in ilk serisi tükendi: Sitelerdeki fiyat 15000 TL oldu!
0

Türkiye piyasasında 8300 TL fiyat etiketiyle satışa sunulan PS5’in ilk serisi tükendi. Bu durumun sonucunda internet mağazalarında bireysel satışlarda PS5’in fiyatı 15000 TL’ye kadar yükseldi. Oyun konsollarında en çok tercih edilenlerden birisi olan PS5’in ülkemizde tükenmesi, bireysel satışlarda bunun fırsat bilinip fiyat etiketinin 15000 TL’ye yükseltilmesi ve aynı zamanda PS5’in en büyük rakibi olan Microsoft Xbox’ın yeni ürünleriyle Türkiye pazarında yer alması var olan rekabeti kızıştırıyor.

Microsoft Xbox Series X, 10 Kasım 2020 tarihinden sonra Türkiye pazarında yerini aldı. PlayStation 5 ise 19 Kasım 2020 tarihinde satışa çıkarılmıştı. Aynı zaman diliminde tüm ülkelerde satışa çıkarılan PlayStation 5 ciddi bir oranda talep gördü ve ön siparişlerinde etkisiyle kısa sürede tükendi.

Sony şirketinin Türkiye’ye gönderdiği ilk serinin tükenmesiyle birlikte karaborsacılar bu durumu kendine fırsat bildi. İnternet ortamında çok yüksek fiyat etiketiyle beraber PlatStation 5 satışı yapmaya başladılar. Piyasada PS5 oyun konsolunun kalmamasıyla beraber karaborsacılar, 15000 TL’ye kadar yükselebilen fiyatlarla PS5 satışı yapmaya başladılar.

 

Yurt dışından satın almak mantıklı mı ?

Eğer yeni bir PS5 oyun konsolu satın almayı düşünüyorsanız karaborsacılara fırsat vermek zorunda değilsiniz. Türkiye’deki fiyatı 8300 TL olan konsol karaborsacılar tarafından 15000 TL’ye satılıyor. Ancak oyun konsolunun 8300 TL’lik fiyat etiketi içerisinde ÖTV, KDV ve gümrük vergisi de bulunuyor. Bu yüzden PS5, yurt dışında (mesela ABD’de) 500 $ gibi ortalama bir fiyatla satılabiliyor. Bunun Türkiye’deki karşılığıysa ortalama 3800 TL (vergisiz) yapıyor. Eğer siz PS5 oyun konsolunu yurt dışından alırsanız ürünün kendisi için sadece 3800 TL ödersiniz. Aynı zamanda tüm vergi ücretine ödeme yapmazsınız.

 

Her yerde durum aynı

PS5 için yoğun talep sonucunda dünyadaki tüm ülkelerde şuan için PS5 oyun konsolları satın alınmış durumda. İngiletere’de ki bir internet mağazasında PS5 oyun konsolu ürününün sayfasına anlık 25000 kişi ziyaret etmiş ve ürün anında satılmıştı. PlayStation yönetimi ile yapılan görüşmeler sonucunda kaç adet PS5 üretildiği ve bunlardan kaç tanesinin ülkemize getirildiği bilgisi paylaşılmadı.

PlayStation yetkilileri tüm bu olaylar karşısında dünyanın her yerinde aynı sorunun var olduğunu ve hangi ülke için kaç tane PS5 verildiği bilgisinin paylaşılmadığını belirtti. Aynı zamanda pandemi koşullarından dolayı üretiminde kısıtlı olduğunu ve bir sonraki serinin ne zaman geleceğine dair tarihin belirsiz olduğu ifade edildi.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir