1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Bilgisayarımın teknik özelliklerini nasıl öğrenebilirim?

0

Bilgisayarımın teknik özelliklerini nasıl öğrenebilirim diye merak ediyorsanız bunun birçok yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerin bir kısmı bilgisayarınızın özellikleri konusunda temel düzeyde bilgi verirken bazı yöntemler cihazınızın özellikleri hakkında detaylı bilgi verir. Bilgisayarımın teknik özelliklerini nasıl öğrenebilirim sorusunun cevabı için işletim sisteminizin Windows 10 olması yada herhangi bir Windows sürümü olması fark etmemektedir. Farklı metotları kullanarak bilgisayar teknik özelliklerini öğrenme yöntemleri konusunda bu makalede tüm detayları görebilirsiniz.

Yeni bir bilgisayar satın almadan önce bilgisayar özelliklerinden anlamanız gerekiyor. Bu konuda bilinçlenmeniz ve şuanda kullandığınız bilgisayarın özelliklerinden anlıyor olmanız gerekiyor. Eğer bilgisayar özelliklerinden anlamıyor ve bu özellikler kısmında geçen bir çok terimin ne olduğunu bilmiyorsanız bilgisayarın teknik özellikleri hakkında herhangi bir fikriniz olmayacaktır. Eğer bilgisayar özellikleri ve terimleri hakkında herhangi bir bilginiz yoksa endişelenmeyin. Neredeyse bilinmesi gereken birçok terimi tek bir içerikte anlattık. Bilgisayar özellikleri ve terimleri nedir diye merak ediyor ve öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Bilgisayar özelliklerinden ve terimlerinden anlama

 

Bilgisayarımın teknik özelliklerini nasıl öğrenebilirim?

Bilgisayar teknik özelliklerine bakmak için birden fazla yola başvurabilirsiniz. Bu yolların hemen hemen hepsini aşağıda başlıklar halinde açıkladık. İstediğiniz yöntemi kullanarak bilgisayar teknik özellikleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

 

DirectX Tanı Aracı

Bilgisayarımın teknik özelliklerini nasıl öğrenebilirim, temel özellikleri nasıl görebilirim diye en çok kullanılan yöntemlerden biri de DirectX tanı aracıdır. Bu araç sayesinde temel seviyede bilgisayar teknik özellikleri tek bir pencere altında görüntülenebilmektedir.

Bilgisayarımın teknik özelliklerini nasıl öğrenebilirim

Bu pencereye ulaşmak Windows + R tuş kombinasyonunu kullanarak yada Windows arama kutusuna Çalıştır yazarak küçük çalıştır penceresini açmanız gerekiyor.

Ardından Çalıştır penceresine “dxdiag” yazarak Tamam butonuna tıklamalısınız. Sonrasında karşınıza çıkan pencerede bilgisayarınızın özelliklerini göreceksiniz.

 

Advanced System Care yazılımı ve sistem bilgi verici

Advanced System Care yazılımı Windows işletim sisteminde kullanılan, ücretsiz ve popüler bir yazılımdır. Gereksiz dosyaları ve önbelleği temizleyen, pratik olmayı sağlayan bir yazılımdır. Bu yazılım içerisinden birçok irili ufaklı pratik yazılımlar ve eklentiler bulunmaktadır. Sistem bilgi verici eklentisi de bunlardan biridir. Ücretsiz olan bu yazılım sayesinde bilgisayar teknik özellikleri öğrenme konusunda size yardımcı olacak ufak bir eklentide bulabilirsiniz.

Bilgisayarımın teknik özelliklerini nasıl öğrenebilirim

Bilgisayarınıza Advanced System Care yazılımını kurun. Yazılımı çalıştırdıktan sonra yukarıda Alet Çantası sekmesine gidin. Burada Sistem Bilgi Verici eklentisine tıklayın. Bu eklenti çok kısa bir sürede çalışacaktır. Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere açılacaktır. Bu pencerede bilgisayarınızın özelliklerini detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

bilgisayar teknik özellikleri öğrenme

 

Doğrudan işletim sisteminizden öğrenin

Windows arama kutusuna cihaz özellikleri yazın. Sizi sistem ayarları sekmesine getirecek olan sekmeye tıklayın. Burada cihazınızın özelliklerini son derece özet bir halde görüntüleyeceksiniz.

bilgisayar teknik özellikleri bakma

Yukarıdaki görselde de görüldüğü üzere bilgisayar teknik özellikleri tek bir pencere altında görüntülenmektedir. Her ne kadar detaylı bilgi vermese de bu yöntem sayesinde cihazınızın özelliklerini görebilirsiniz.

 

En detaylı bilgi için UEFI yazılımına gidin

Bilgisayarınızın teknik özellikleri hakkında daha detaylı bilgi almak için UEFI arayüzüne gidin. UEFI arayüzüne ulaşmak için cihazınızı yeniden başlatmalısınız. Bu yüzden klavyenizden sol shift tuşuna basılı tutarak başlat bölümünde “Yeniden Başlat” kısmına tıklayın. Sonrasında bilgisayarınız kapanacak ve karşınıza mavi bir ekran çıkacaktır.

Bu ekranda Sorun Gider‘e tıklayın. Ardından Gelişmiş seçenekler‘e tıklayın. Sonrasında UEFI Donanım Yazılımı Ayarları seçeneğine tıklayın. Buradan UEFI arayüzüne ulaşabilirsiniz. Bilgisayarınız özellikleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Bilgisayar teknik özellikleri bakma konusunda tüm detayları görmek için UEFI yazılımını kullanabilirsiniz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Kaynak: https://www.businessinsider.com/how-to-find-computer-specs-windows-10
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir