1. Anasayfa
  2. Sinema

Bir Başkadır dizisinin konusu, oyuncuları ve IMDb puanı

Bir Başkadır dizisinin konusu, oyuncuları ve IMDb puanı
0

Netflix Türkiye’nin En İyi Yapımlarından Biri Olan Ethos/Bir Başkadır…

Bir Başkadır dizisinin konusu, oyuncuları ve IMDb puanı başlıklı yeni yazımızda  dizinin imdb puanı, oyuncuları ve konusu hakkındaki şeyleri merak edenler için inceleme tarzında olacaktır. Bir Başkadır IMDb puanı 8,7’dir. Dizi, diğer Netflix Türk yapımı dizilerin önüne geçmeyi kısa sürede başarmıştır. Eğer diziyi merak ediyorsanız Bir Başkadır oyuncuları ve konusu için yazımızın devamına göz atın.

[2020 yılında yayınlanan dizi önerilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.]

 

Bir Başkadır Dizisinin Konusu

2020 yılının Kasım ayında yayınlanan dizinin yönetmenliğini Berkun Oya üstlenmiştir. Şimdilik 8 bölüme sahip olan Bir Başkadır, farklı sosyo-ekonomik ailelerden gelen karakterlerin, bambaşka hayatlar yaşayan bir grup insanın yollarının kesişmesiyle değişen yaşamlarını konu ediyor.

Farklı insanların hayatlarına değinen dizinin belirli tek bir konusu yok diyebiliriz. Birbirine bağlı olaylar yaşanmamakta fakat ana fikir olarak yaşamları birbirine benzemeyen kişilerin önyargılarını yıkmaya çalışmasını öne sürebiliriz. İki psikolog ve onlara danışmanlık için gelen birinin sorunları ve onun yakın çevresindeki insanların problemleri ele alınmış. Bu kişiler üzerinden düşünürken, psikologlar da kendilerine, içsel sorunlarına yöneliyor. Sonuç olarak herkesin içinde sakladığı bir şeyler, zorluklar gün yüzüne çıkıyor.

Modern bir aileye sahip olmasına rağmen Psikolog Peri, içten içe yozlaşmış düşüncelere, insanların kılık kıyafetine karşı ön yargılara sahiptir. Hastası Meryem’in başörtülü olması, sorularına istemediği yönde cevaplar vermesi onu bırakmak istemesine sebep oluyordur. Bu düşüncelerini psikolog arkadaşı Gülbin’e anlatır ve ondan terapi alır. Gülbin’in ise kendi içinde çözemediği, hayatında psikolojik olarak yaşadığı zorluklar vardır. Ailesi muhafazakardır ve kendisi onların yaşamına biraz daha ters yaşadığı için ailesi Gülbin’in yaşam tarzını onaylamaz. Bu konuda artık bir şeyler yapmak istemektedir ve gelecek adımına karar vermek için çabalamaktadır.

Meryem problemlerini psikologla konuşurken aynı zamanda mahallenin hocası olan Ali Sadi’den de yardım ve fikir alır. Aynı zamanda Meryem’in abisi intihara meyilli olan karısı ile sorunlar yaşamaktadır. Hiç konuşmayan karısı zamanla geçmişiyle yüzleşip problemlerini aşmaya başlayacaktır. Ali Sadi Hoca’nın kızı ise eş cinseldir ve bunu saklamaya çalışır. Bulunduğu yozlaşmış ortamdan kurtulmak istemektedir.

Türk dizileri için oldukça özgün olan Bir Başkadır dizisi izleyicileri tarafından sevildi, yayınlandığı tarihte tamamen gündeme oturdu ve sosyal medyada bol bol esprileri yapıldı. Oyunculuklar, görüntüler ve konunun işleniş bakımından bu başarıyı hak ettiğini düşünüyoruz. Ayrıca kullanılan müzikler bile herkesin bilmediği ama keyif veren türdendi. Dizi sonlarında nostaljik görüntüler seyirciye tamamen farklı bir diziden kısımlar izletiyordu. Dizi sayesinde birçok insanın hayatına Ferdi Özbeğen ve şarkılarının dahil olduğuna eminim 🙂

 

Bir Başkadır Dizisinin Oyuncuları

  • Öykü Karayel-Meryem
  • Fatih Artman-Yasin
  • Funda Eryiğit-Ruhiye
  • Defne Kayalar-Peri
  • Settar Tanrıögen-Ali Sadi Hoca
  • Tülin Özen-Gülbin
  • Bige Önal-Hayrunnisa

 

Keyifli seyirler dileriz…

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 1
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir