1. Anasayfa
  2. Oyunlar

Cyberpunk 2077 ilk izlenimler

Cyberpunk 2077 ilk izlenimler
0

Bildiğiniz üzere 10 Aralık’ta CDPR ‘ ın yeni oyunu olan Cyberpunk 2077 piyasaya sunuldu. Oyun piyasasının büyük bir kısmından olumlu yorumlar alan oyun bazı sayfalar tarafından da aynı şekilde negatif yorumlar da almış bulunmakta. Peki bu kadar uzun süre süren ve bu kadar yüksek bütçeli bir oyunun genel kolları nelerdir. Hep beraber inceleyelim.

 

Cyberpunk Atmosferi Üzerine

Öncelikle oyunun en güçlü taraflarından biri olan atmosferinden başlayalım. Cyberpunk atmosferi ana bilim-kurgu temalarından biri olup uzak geleceği ve dijital dünyanın ağırlıklı olduğu bir temadan ilham alır. Bu genel tema içinde meka-insanları, robotları, farklı ütopik makineleri alır. Witcher gibi daha çok fantastik dünya üzerine oyun yapan bir firmanın başta böyle bir dünya yapacak olması beni biraz korkutmuştu. Fakat bu yükün altında gerçekten çok iyi bir şekilde kalkan CDPR bize harika bir atmosfer sunuyor. Özellikle Türkçe dil desteği ile bize selam duran bir firmanın bu başarısı beni mutlu etti.

 

Türkçe Oynanış

Oyunun Türkçe dil desteği göze batmayacak şekilde gayet uygun yerlere konulmuş. Oyunda dil desteği konusunda gayet ince ayrıntılara inilmiş ve durum ne kadar önem verdiklerini gösteriyor. Fakat maalesef bazı yerlerde saçmalamışlar. Özellikle bu ülkenin bir vatandaşı olarak duyduğunuz ” İstikbal Göklerdedir” olayı beni derinden üzmüştü fakat dil ekibi bu olaya karşı bir özür mesajı yayınladı ve olayı düzeltecek yeni güncellemeyi yayınladı. Keşke böyle bir olmasaydı da yazmak zorunda kalmasaydık. Bu olay dışında gayet beğenilen bir dil desteği olmuş.

 

Hikayede Karakter Çeşitliliği ve RPG Sistemi

Bu atmosferi en güzel gösteren bir temel konu da hikaye. Hikayemiz üç ayrı ana karakter üzerinden gidiyor. Bu karakterlerden herhangi birini seçip oyuna onunla devam ediyorsunuz. Bu üç karakter Sokak çocuğu, Şirketçi ve Göçebe.

Sokak çocuğumuz adı üstünde şehrin inziva köşelerinde büyümüş. Şehrin atmosferine hakim bir karakter. Bu da onu şehir atmosferinde daha oynanabilir kılıyor.

Göçebe karakterimiz şehrin dışında ki arazilerde yetişmiş. İş bulmak için şehre giden ve şehir atmosferine alışmaya çalışan bir şehir dışı insanı.

Son olarak Şirketçi karakterimiz de üst makamlardan görev alan ve bu görevleri uygulayan bir üst sınıf çalışanı.

Karakter çeşitliliği hem şehrin atmosferini daha farklı açılardan görüp, hem de karakterler için RPG sistemine daha kolay adapte olmamızı sağlıyor. CDPR ‘ dan bahsedeceksek RPG ‘ye girmezsek olmaz tabi.

Oyunun RPG sistemi RPG severler için gayet uygun ve çeşitli boyutlarda, bu durum bir görevi oynarken faklı senaryolar üzerinden görevi tamamlamak açısında bize çok güzel imkanlar sunuyor. Zaten bu ekipten daha azını beklemezdik.Hikayeye güzellik katan bu modellerden sonra asıl hikayeden bahsedelim.

Hikayemizi ”V” isimli bir karakterimizin gözünden oynuyoruz. Yukarıdan belirttiğim karakter seçimlerimizle oyuna farklı yerlerde başlıyoruz. Fakat tabi ki de karakter bir yerden sonra aynı odağa bağlanıyor.

 

Konusu

Kısa bir özet geçecek olursak. Hikayemiz seçtiğimiz karakterden yola çıkarak aslında şehir ele geçirmeye çalışma hikayemizi anlatıyor. Fakat bu ana hikaye kendi içinde bizi farklı insanlar ile muhattap ediyor ve farklı hikayelerin odağı yapıyor.

 

Johnny Silverland ve Tekniksel Hatalar

Bir diğer konu da modelini sinemadan tanıdığımız Keanu Reeves ‘ in canlandırdığı

”Johnny Silverhand ”. Kendisi bizim fikirlerimize ve yaptığımız seçimlere göre tepkiler veren soyut bir yapay zeka. Bu durum aslında zıt güçler çatışması için çok uygun bir seçim ve karakteri tanımamızda, fikirlerini anlamamızda bize daha yarar sağlıyor.
Tekniksel kısımlardan bahsedecek olursak oyunda ilk günlerde genelde karşılaşılan buglardan daha fazla bug var ve bu durum bazen oyun zevkine ve dünyaya adapte olmakta zorluklar çektirebiliyor. Fakat ben ileride ki günlerde bu sorunun çözüleceğine gönülden inanıyorum. Bunun dışında fragmanlara göre oyunda biraz biraz downgrade yapılmış olduğu görülüyor. Ama bu göz zevkine aşırı zarar verecek seviyelerde değil.

 

Sistem Gereksinimleri

Oyun minimum sistem gereksinimi olarak:
  • Intel Core i5-3570K ya da AMD FX-8310
  • 8 gb ram
  • 70 gb kullanılabilir alan
  •  64 bit işlemci
  • Windows 7 veya 10 işletim sistemi
  •  NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 4 GB

 

Cyberpunk 2077 Fiyatı

Oyun güncel olarak şu şekilde fiyatlandırılmaktadır;

  • PC için fiyatı 249 TL (Steam Fiyatı)
  • PS4 sürümü için fiyatı 459 TL
  • Xbox sürümü için fiyatı 468 TL

Tabi ilerleyen süreçte bu fiyatlar değişkenlik gösterebilir.

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir