1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Wifi şifresi nasıl kırılır ? (En iyi 20 wifi şifre kırma yazılımı)

Wifi şifresi nasıl kırılır ? (En iyi 20 wifi şifre kırma yazılımı)
1

İçeriğin başlığından da anlaşılacağı gibi bu yayında bir çeşit bilgisayar korsancılığından bahsediliyor. Bilgisayar korsanlığı ve dijital ortamda bir başka kullanıcıya ait bilgilerin ele geçirilmesi hiçbir şekilde etik bir davranış değildir. Bu tarz yazılımlarla bir başka kullanıcının bilgilerine erişmeyi sağlamak doğru bir davranış değildir. Aynı zamanda yasal olduğu da söylenemez. Bu yüzden kişisel bilgilerin çalınması dışında bir başkasına ait wifi şifre öğrenme girişimi de etik bir davranış değildir. Wifi şifre kırma yazılımlarını sadece sizin yada bir başkasının yaşadığı sorunu çözmek için kullanın.

 

Wifi nedir ?

Wifi kelimesi kısaltma olarak “kablosuz bağlantı alanı” demektir. Tanım olarak Wifi kelimesi sadece “kablosuz bağlantı” olarak bilinse de aslında IEEE 802.11x anlamına gelen ticari marka ifadesidir ve yüksek hızlı kablosuz internet ve ağ bağlantısı sağlayan kablosuz teknolojidir.

Birçok kablosuz ağda sadece belirli kullanıcılar tarafından erişimin sağlanması için parola koruması kullanılır. Ancak bu parolalar bazen unutulur. İşte wifi şifresini unutma durumunda wifi şifre kırma yazılımlarını kullanabilirsiniz.

 

WEP Nedir ?

Kablosuz Eşdeğer Gizlilik anlamına gelmektedir. Kablosuz ağlar için kullanılan ve oldukça yaygın olan bir şifreleme metodudur. Bilgisayar korsanları bu anahtarları kolayca kırabildikleri için günümüzde artık güvenilir bir koruma ve güvenlik yöntemi olarak görülmemektedir.

 

WPA Nedir ?

“Wifi korumalı erişim” anlamına gelen ve kablosuz ağlar için kullanılan şifreleme metotlarından biridir. WEP gibi WPA kullanımı da oldukça yaygındır. WPA ile şifrelenen ağ, WEP ile korunan wifi ağından daha güvenlidir.

 

Wifi şifresini kırma

Eğer sizin yada tanıdığınız başka bir kullanıcının wifi şifresini unutması ve benzeri durumlarla karşı karşıya kaldığında kullanması gereken yazılımlardır. Bunun dışında başka bir amaç doğrultusunda bu tarz yazılımların kullanılması etik değildir. Ahlak dışı bir durumdur.

 

Aircrack-ng

Aircrack-ng

C diliyle yazılmış ücretsiz Wifi şifre kırma yazılımıdır. Bu yazılım sırayla izleme, saldırı, test etme ve son olarak şifreyi kırma adımlarını takip ederek çalışmaktadır. Yazılım Linux işletim sisteminde çalışır. Aynı amanda Windows, Free BSD, Solaris ve diğer bazı işletim sistemlerini de destekler.

Yazılımın arayüzü İngilizce dilini kullanmaktadır. Aynı zamanda WEP, WPA-PSK şifrelerini kırmak için kullanılır. Programın nasıl kullanılacağına dair bilgi almak için çeşitli eğitimleri almanız gerekecektir.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

WireShark

Açık kaynaklı ve ücretsiz bir yazılımdır. Windows işletim sistemi için oldukça popüler olan bir wifi aracıdır. Bu araç sayesinde ağ içerisinde neler olup bittiğini tüm detaylarıyla birlikte görüntüleyebilir ve ağ sorunlarını giderebilirsiniz. Yazılımın Windows işletim sistemi için popüler olduğunu söylemiştik ancak sadece Windows sisteminde de çalışmıyor tabi. Aynı zamanda Linux, Mac, Solaris, FreeBSD ve NetBSD gibi birçok farklı işletim sistemlerini de destekliyor.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Cain and Abel

İsmi en tuhaf olan yazılımdır. Geliştiriciler yazılımın ismini Adem ile Havva’nın çocuklarından yola çıkarak belirlemiştir. Wifi şifre kırma konusunda en popüler yazılımlardan biridir. Microsoft Windows sisteminin birçok farklı sürümlerinde kullanılan bir araçtır. Yazılım, şifreyi çözümlemek için sözlük saldırıları, kriptanaliz saldırı ve diğer birçok farklı yöntemleri kullanır.

Yazılım, güvenlik danışmanları, profesyonel sızma testi uzmanları ve bir başka kullanıcıyı maddi manevi zarar sokamayacak kişiler tarafından en çok kullanılan ve tavsiye edilen yazılım olmayı başarmıştır.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Nmap

Windows işletim sistemini kullanan bilgisayarlar için en iyi açık kaynaklı wifi şifre öğrenme yazılımlarından biridir. Yazılım GitHub’da ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur. Açık kaynaklı olması ve GitHub’da da barındırılıyor olması sayesinde bir başka kullanıcı, bu yazılım üzerinde istediği değişikliği yapabilir.

Nmap, Linux işletim sistemiyle beraber birçok kişinin kullandığı Windows ve Mac işletim sistemlerini de destekler. Ağ yöneticileri bu yazılım için ağ envanterini kullanan ana bilgisayar sayısını kontrol etmek ve diğer farklı alanlarda kullanmak için çok elverişli bir yazılım olduğunu belirtmektedir.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Metasploit

Metasploit

Rapid7 güvenlik şirketine ait olan açık kaynaklı, ücretsiz ve güçlü bir bilgisayar korsanlığı aracıdır. Bu bilgisayar korsanlığı yazılımı bilgisayar sistemlerinde var olan zayıflıkları ve güvenlik açıklıklarını tespit edebilmeyi ve sistemlere giriş yapabilmeyi sağlamaktadır.

Bu yüzden Metasploit yazılımı birçok yasal faaliyetlerin yanında yasa dışı faaliyetlerde kullanılmak için oldukça elverişli bir yapısı bulunmaktadır. Metasploit için kısaca ücretli ve ücretsiz sürümleri olan sızma testi aracı ve siber güvenlik aracıdır diyebiliriz.

Yazılım, Ruby isimli programla dilini desteklemektedir. Windows işletim sisteminin dışında Linux, Mac işletim sistemlerinde de çalışmaktadır. Aynı zamanda çok fazla yaygın olmayan Solaris gibi işletim sistemlerinde de çalıştırılabilmektedir.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Kismet

Kablosuz cihazları bulmak, tanımlamak için kullanılan bir yazılımdır. Arapça dilinde yazılımın ismi bölme anlamına gelmektedir. Türkçe dilinde de var olan “Kısmet” kelimesinin Hint diline göre karşılığındaki anlamını da taşımaktadır. Bu araç sayesinde gizli ağlar pasif olarak algılanır ve ifşa edilir. Yazılım sayesinde çeşitli ağlara izinsiz erişim sağlanabilmektedir. Windows, Linux, Mac, OpenBSD ve diğer birçok işletim sistemi için destek sağlanmaktadır.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

NetSparker

Güvenlik taraması ve etik hackleme sorunları için kullanılan bir web uygulamasıdır. Kullanımı kolay olan bir güvenlik tarayıcı yazılımıdır. NetSparker sayesinde binlerce web sitesi ve uygulamadaki tüm ilgili güvenlik risklerinin hızlı bir şekilde çözümlenmesi sağlanmıştır.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Airsnort

Blake Hegerle ve Jeremy Bruestle tarafından geliştirilen, wifi şifresini kırmayı sağlayan bir yazılımdır. Linux ve Windows işletim sistemlerinde ücretsiz olarak kullanılmaktadır. Kablosuz ağlarda WEP anahtarlarını çözmek veya parolayı öğrenmek için kullanılır. Airsnort, WEP anahtarlarını kırmak için kullanılan basit bir yazılımdır.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Ettercap

Bilgisayarlar için açık kaynaklı ve Wifi şifresini öğrenmek, kırmak için en iyi araçlardan biridir. Windows, Linux, Mac, Solaris, BSD sistemleri de dahil olmak üzere birçok işletim sistemiyle çalıştırılabilmektedir. Yazılım sayesinde herhangi bir aksaklıktan önce sisteminizde güvenlik açığının olup olmadığı kontrol edilebilir ve sisteminizin güvenlik denetimlerini yapabilirsiniz. Yazılım, özel ihtiyaç ve gereksinimleri karşılayacak şekilde ayrı eklentilere de sahiptir.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

NetStumbler

İlk olarak Windows 2000 işletim sisteminde kullanıma başlayan yazılım daha sonrasında Windows XP işletim sisteminde de etkin bir şekilde kullanıldı. Yani yazılım 2005 yılından bu yana etkin bir şekilde kullanılmakta ve geliştirilmektedir.

Yazılımı çalıştırdığınızda otomatik olarak çevrenizdeki ağları taramaya başlar. Tarama tamamlandığında çevredeki ağların tam listesini göreceksiniz. Yazılım sayesinde aynı zamanda yetkisiz erişim noktalarını da tespit edebilirsiniz. Yazılımı Linux, Mac, BSD, Solaris, Windows işletim sisteminde de kullanabilirsiniz.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Kiuwan

Wifi şifresi öğrenmek için son derece kapsamlı bir yazılımdır. Kullanıcılara kod düzenleme, hata ayıklama, metin düzenleme, proje düzenleme, çıktı görüntüleme, kaynak izleme ve çok daha fazlası gibi çeşitli işlevleri gerçekleştirmek için imkan sağlayan kapsamlı bir yazılımdır.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Nikto

Belirli bir web sunucularına veya uzak ana bilgisayarlara karşı kapsamlı testler gerçekleştiren açık kaynaklı web tarayıcısı ve bilgisayar korsanlığı yazılımıdır. 6700 potansiyel olarak tehlikeli dosya ve birçok eski sunucuyla ilgili olan sorunlarını tespit etmeyi sağlar. Yazılım basit bir Kali Linux komut satırından oluşmaktadır. Yazılımı Windows, Linux, Mac ve UNIX sistemlerinde kullanabilirsiniz.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Burp Suit

Burp Suit, Web Security tarafından geliştirilen ve Java tabanlı bir sızma testi aracıdır. Kablosuz ağlardaki zayıflıkları belirlemenizde yardımcı olur. İhtiyaçlarınıza göre farklı fiyatlandırılan sürümleri bulunmaktadır. Yazılımın topluluk sürümü ücretsiz olarak sunulurken, profesyonel sürümü için kullanıcıdan yaklaşık yılda 400 ABD doları talep ediliyor.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

John the Ripper

Wifi şifresi kırmak için kullanılan açık kaynaklı, ücretsiz bir yazılımdır. Bu yazılım sayesinde birkaç şifre kırıcıyı tek bir paket altında birleştirme yeteneğine sahip olabilirsiniz. Bu özellik sayesinde yazılım, bilgisayar korsancıları için en popüler araçlardan biri haline gelmiştir.

Başlangıçta UNIX sisteminin zayıf UNIX parolalarını algılaması için tasarlanmıştır. Sonraki zamanlarda yazılım için Windows, DOS, BeOS ve Open VMS gibi diğer işletim sistemlerinde de destek verecek şekilde geliştirmeler yapılmıştır.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Medusa

Bilgisayar korsanları tarafından yine sıkça kullanılan wifi şifre kırma yazılımlarından biridir. Bu yazılım foofus.net web sitesi üyeleri tarafından tasarlanmıştır. Herhangi kablosuz ağın parolasını öğrenmek için doğrudan kullanılan bir saldırı aracıdır.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Angry IP Scanner

IP adreslerini ve bağlantı noktalarını taramak için bilgisayarlarda kullanılan en iyi wifi şifre kırma programlarından biridir. Hem yerel ağları hem de internet ortamında tarama yapabilmektedir. Yazılımın kullanılabilmesi için herhangi bir kurulum gerekmemektedir. Son derece kolay bir şekilde kopyalanan ve her yerde kullanılabilen bir wifi şifre kırma yazılımıdır.

Yazılımı hem bilgisayarlarda hem akıllı telefonlarda hem de tablet bilgisayarlarda kullanabilirsiniz. Blackberry, Android ve iOS işletim sistemleri veya Windows, Java, Linux, Mac, Solaris gibi işletim sistemlerinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

OpenVas

Sunucu, masaüstü veya dizüstü bilgisayar, akıllı telefon ve benzeri bir ağ cihazında herhangi bir ana bilgisayarın güvenlik sorunlarını tespit edebilen açık kaynaklı bir sistemdir. Bu aracın birinci işlevi, yazdığınız şeyleri dinleyen biri olup olmadığını tespit etmek için bir IP adresinin bağlantı noktası taramasından başlayarak ayrıntılı tarama gerçekleştirmektir. Linux, UNIX ve Windows işletim sistemini desteklemektedir.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

SQL Map

SQL enjeksiyon kusurlarının otomatik olarak tespit edilmesini ve kullanılmasını sağlayan, veritabanı sunucularını ele geçirmeyi sağlayan açıl kaynaklı ve Python dili kullanılarak oluşturulmuş bir yazılımdır. SQL Injection, en eski, en yaygın ve oldukça tehlikeli web uygulaması risklerinden biridir.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Intruder

Deneyimli güvenlik uzmanları tarafından oluşturulmuş bulut tabanlı güvenlik açığı tarayıcısıdır. Bu bilgisayar korsanlığı aracı, maliyetli veri ihlallerini önlemek için dijital alt yapınızdaki siber güvenlik zayıflıklarını tespit eder. Bu sistem, siber güvenliklerindeki zayıflıkların üstesinden gelmek isteyen her tür büyüklükteki şirketin kullanımına açık 9000’den fazla güvenlik kontrolüne sahiptir.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Maltego

Bu yazılım ağın zayıf noktalarını ve anormalliklerini bulmanıza yardımcı olan bağlantı analizi ve veri madenciliği için kullanılan bir araçtır. Gerçek zamanlı veri madenciliği ve bilgi toplamayı sağlamak için kullanılır. Yazılım üç versiyonu bulunmaktadır.

Bu sürümlerden ilki topluluk sürümüdür ve ücretsizdir. Bir diğer klasik sürümüyse 1000 $ fiyat etiketiyle satılmaktadır. Aynı zamanda diğer bir sürümü olan Maltego XL sürümüyse 2000 $ fiyat etiketiyle satılmaktadır. Her iki fiyatlı sürümde masaüstü kullanıcıları için mevcuttur. Maltego’nun web sunucusu için yazılımın  eğitimini de içeren başka bir ürünü daha bulunmaktadır. Bu ürünse 4000 $ fiyat etiketiyle satılmaktadır.

Maltego, aynı zamanda çevrimiçi eğitim kursuda sağlar. Bu eğitimi en güncel haliyle erişim hakkına sahip olursunuz. Eğitimi üç ay içerisinde tamamlayıp Maltego tarafından katılım sertifikasını almaya hak kazınırsınız.

Cihazınıza kurmak için tıklayın

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 1
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. programsız şifre kırabilir miyiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir