1. Anasayfa
  2. Bilim

Diş fırçalamak çürümeyi engelliyor mu ?

Diş fırçalamak çürümeyi engelliyor mu ?
0

Diş çürüğü diş yapısının bozulmasıyla oluşur. Sebebi ise ağızda yaşayan bakterilerin karbonhidrat (şeker ve nişasta), ekmekler, tahıllar, soda, meyveler, kekler, şekerlemeler gibi maddeleri içeren yiyecekler yenilmesinin ardından bunları sindirerek asit haline getirmek istemesidir. Bakteriler, asit yiyecekler ve tükürük sayesinde dişlerde plak oluştururlar. Plakta oluşan asitler ise diş mine yüzeyini çözerek boşluklar oluşmasına sebep olurlar. “Diş fırçalamak çürüğü önler mi?” diye soracak olursanız. Diş çürümesini önlemek için yapılacakları kısa bir şekilde şöyle sıralayabiliriz.

  • Florür içeren bir diş macunu ile dişlerinizi günde en az iki kez mümkünse de yemeklerden sonra ve uyumadan önce fırçalamak.
  • Florür içeren gargara ile günlük olarak temizlik yapmak. Bu konu hakkında çok ağır bir probleminiz var ise diş hekiminizle sık sık görüşmeye özen göstermek.

Bu iki madde dişlerinizi korumak için temel iki önemli unsurdur. “Diş fırçalamak çürüğü önler mi?” ya da “Diş fırçalamak çürüğü durdurur mu?” sorusuna cevap almak için ise yazıyı okumaya devam edin.

 

Diş fırçalamak çürüğü durdurur mu ?

Günde 2-3 sefer yaptığınız bir şeyin işe yarayıp yaramadığını elbette düşünürsünüz ve aklınıza direkt şu soru gelir. “Dış fırçalamak çürüğü önler mi?”  ya da “Diş fırçalamak çürüğü durdurur mu?”Elbette bunu düşünmek ve cevabını öğrenmek zorundasınız. Sürekli yaptığınız ve alışkanlık haline gelen bir davranışın işe yarayıp yaramadığını bilmelisiniz. Günlük hayatta ya da diş kontrolüne gittiğinizde sürekli bu soruyu sorarsınız  fakat bu soruya bir kişi tarafından cevap almak yeterli gelmez. Yazılar okur belki bazı araştırmaları dinlersiniz. Sadece bu sorunun cevabını öğrenmek ve bundan sonra buna göre yaşamak için. Çünkü ne kadar dayanaklı olsalar da bir o kadar hassas bir yapıya sahiptir dişler.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

https://www.webdedestek.com/2020/08/gozlerimiz-neden-bozulur-hazirlaniyor.html

 

Dişler ne zaman bakıma ihtiyaç duyar ?

Bundan dolayı dişlerimiz dikkatli bir bakım ister. Araştırmacılar yıllardır diş macunları ya da diğer diş bakım malzemeleri konusunda çalışmayı kesmedi. Farklı teknikler ve yöntemler yıllardır deneniyor. “Diş fırçalamak çürüğü geçirir mi?” sorusuna cevap almak isterseniz, diş çürükleri ortaya çıktıktan sonra diş fırçalamak boşa kürek çekmek olur. Yapmanız gereken tek şey çürükler ortaya çıkmadan diş bakımına özen göstermektir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

https://www.webdedestek.com/2020/03/antibiyotik-ilaclar-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html

 

Diş bakımı için hangi malzemelere ihtiyaç vardır ?

Bir şey yiyemediğinizi ya da yerken büyük bir acı çektiğinizi hayal edin. Düşüncesi bile tüyler ürpertmeye yetiyor değil mi? Eğer bu konuda benimle aynı şekilde düşünüyorsanız, diş hekimleri tarafından onaylanmış,  diş minesine zarar vermeyecek, diş etlerinizin yapısına uygun olan bir diş macunu seçmelisiniz. Aynı özelliklere sahip olan diş fırçası da seçmenizi tavsiye ederim. Bundan sonra yapacağınız sadece yemeklerden sonra ve uyumadan önce dişlerinizi fırçalamak olacaktır. Diş ipi ve gargara tarzı bakım malzemeleri kullanıp dişlerinizin tamamen temiz olmasını sağlarsınız. Dediğim gibi dişleriniz çürüdükten sonra fırçalamak bir işe yaramayacaktır. Kısaca iş işten geçtikten sonra bir şeyler yapmış olacaksınız. Bundan dolayı önceden önleminizi alıp kendinizi tamamen güvence altına almalısınız.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

https://www.webdedestek.com/2020/02/basit-anlatim-sekliyle-alzheimer-hastaligi.html

 

Diş, bizler için ne anlama gelir ?

Vücudumuzun her parçası çok ayrı bir önem taşır ama dişlerimiz gülerken, konuşurken, bir şeyler yerken daima kendilerini ortaya çıkarırlar. Kısaca temiz dişler bir ortamda size daima öz güven kaynağı olacaktır. Bundan dolayı diş bakımınızı unutmayın ve vücudunuzun her yerine gereken önemi vermeyi unutmayın. Temiz, çürüksüz dişler ile bolca gülümseyin.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir