1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

En iyi 9 veri kurtarma programı

En iyi 9 veri kurtarma programı
0

Bazen bilgisayarda yanlışlıkla kişisel dosyalarımızı, belgelerimizi silebiliriz. Yada kişisel bilgisayarımızda bulunan ve bizim için çok kıymetli olan fotoğraf, video, müzik ve diğer anı dosyalarını bir kaza sonucunda silebiliriz. Bu tür veri kayıpları istemeden de olsa yaşanabilmektedir. Sonuç olarak sonradan eyvah demeden önce veri kayıplarının önüne geçmemiz gerekir. Bunun içinde veri kurtarma yazılımları hakkında bilgimiz olmalıdır.

Sildiğiniz ve geri dönüşüm kutusunu boşalt seçeneğiyle kaybettiğiniz dosyaları geri getirebilirsiniz. Ancak bu işlemi yapabilmeniz için bilgisayarınızda veri kurtarma yazılımı kurulu olmalıdır. Bu yazılımlar depolama birimlerini tarayarak silinmiş olan verilerinizi kurtarabilmektedir.

 

Verileri kurtarmak için kullanılan 9 yazılım

 

Recuva

Recuva programı ile Windows kullanıcıların kendi verilerini kurtarabileceği ücretsiz bir programdır. Piriform tarafından geliştirilmiştir. Recuva bilgisayarınızdaki silinen dosyaları geri getirebilir. Ayrıca Recuva programı, USB  Bellek aygıtı, SD kart dosyalarınızı da kurtarabilir.

Recuva Yazılımının benzersiz bir özelliği ise Güvenli Silme seçeneğinin olmasıdır. Bu, cihazınızdan bir dosyayı geri kurtarma olasılığı olmadan kalıcı olarak kaldırabilmektedir. Bu genellikle veri parçasını cihazınızdan sildiğinizde kalıcı olarak gerçekleşmez, o yüzden bu işinizi de bu programda halledebilirsiniz. Tabii daha fazla işlevi için ücretli bir versiyonu da bulunmaktadır. Fiyatı ise $19.95’dir.

 

EaseUS Data Recovery Wizard Software

EaseUS Data Recovery Wizard , kullanıcılara veri kurtarma işlemi boyunca rehberlik etmek için oluşturulmuş bir yazılımdır. Kullanıcı arabirimi kullanan bir veri kurtarma programıdır. Ücretsiz sürümü bulunmaktadır. Ücretsiz sürümü ile kurtarılabilir verileri arar ve tanır fakat verilerin kurtarımı için lisans satın almak zorundasınız. Ücretsiz sürümü ile yalnızca 2GB verileri kurtulabilir.

Flash sürücüleri gibi USB, Pen Drives, jump drives, Memory cards – Micro SD, SanDisk, SD/CF gibi kartlardaki verileri kurtarabilir. Hem Windows hem de MacOS işletim sistemlerinde kullanılabilmektedir. Program aynı zamanda dünyanın her yerinden 20’den fazla dili desteklemektedir. Ücretli sürümü $55,96 dolardır. 

 

Disk Drill

Disk Drill Basic, Cleverfiles tarafından geliştirilmiş bir yazılımdır. Windows ve MacOS için bir veri kurtarma aracı olan Disk Drill’in ücretsiz bir sürümüdür. Disk Drill Basic, 2010’da piyasaya sürüldü ve öncelikle Kurtarma Kasası teknolojisinin yardımıyla sabit disk sürücülerinden, USB flash sürücülerden ve SSD sürücülerden silinen veya kaybolan dosyaları kurtarmak için tasarlanmış bir yazılımdır.

2015 yılında ise CleverFiles Windows için Disk Drill’i piyasaya sürdü. Dünyaca ünlü şirketler bu veri kurtarma yazılımı kullanıyor ve büyük miktarlardaki verileriyle bu yazılıma güveniyorlar. Bu yüzden, en azından kişisel kullanımlarınız için kesinlikle denemeye değer bir program olduğunu  düşünmekteyiz.

 

TestDisk and PhotoRec

TestDisk güçlü bir kurtarma yazılımıdr. Bozulmuş disk alanlarını, format atılmış alanları düzeltmektedir ve geri getirmektedir. TestDisk paketi içerisinde gelen PhotoRec ise silinmiş dosyaları kurtarmak için geliştirilmiş bir dosya kurtarma yazılımıdır.

440’tan fazla farklı dosya biçimini destekler ve “biçimsiz” işlevi gibi bazı heyecan verici özelliklere sahiptir. Windows, Linux ve MacOS işletim sistemleriyle de uyumludur. Komut satırı üzerinden de kullanılabilmektedir.

 

Puran File recovery and Puran Data recovery

Puran yazılımı, Hintli bir Yazılım Geliştirme şirketi tarafından yapılmıştır. Piyasada bulunan mükemmel dosya kurtarma yazılımlarından birisi de Puran File Recovery yazılımıdır. Kullanım kolaylığı ve derin tarama özellikleri onu, mevcut diğer çoğu veri geri yükleme yazılımından biraz  daha yukarı çıkaran etmenlerden bazılarıdır.

Dosyalar, klasörler, resimler, videolar, müzik ve hatta disk ve sürücü gibi şeylerde verilerinizi, Puran yazılımı dosyalarınızı geri kurtarma işinizi görecektir. Bu yazılım Windows 10,8,7, XP ve Vista işletim sistemlerini desteklemektedir. Bu Yazılım sadece 2,26 MB boyutundadır ve Hintçe, İngilizce, Pencapça, Portekizce, Rusça vb. Gibi birçok dili de desteklemektedir.

Puran, hasarlı DVD’lerden, CD’lerden, sabit diskler gibi diğer depolama aygıtlarından, BLU RAY’lerden vb. gibi verileri kurtarmak için Puran Data Recovery adında başka bir yazılıma sahiptir. Bu yardımcı program da ücretsizdir ve çalıştırması çok kolaydır. Veriler tarandıktan ve ekranınızda göründükten sonra kurtarmak istediğiniz dosyaları seçebilirsiniz ve böylelikle işinizi görebilirsiniz.

 

Stellar Data Recovery

En iyi 9 veri kurtarma yazılımının listesi içinde bu yazılımdan bahsetmesek eksik kalırız ! Windows 10, 8, 8.1, 7, Vista, XP ve MacOS’unuz için güçlü bir dosya kurtarma yazılımı arıyorsanız, bu sizin için doğru seçim olacaktır. Boş geri dönüşüm kutularından, virüs saldırılarından vb. verilerin kurtarılması RAW Sabit sürücülerden kaybolan verileri geri almayı bile deneyebilirsiniz. Ayrıca, kayıp bölümler Stellar Data Recovery ile geri yüklenebilir.

Veri kurtarma için en yüksek puan alan yazılımlardan biri olarak Stellar Data Recovery, gerekli verilerinizi USB sürücülerden, SSD’lerden ve sabit sürücülerden kolayca kurtarmak için bu yazılımı kullanabilirsiniz. Bir cihaz tamamen hasar görmüş, kısmen yanmış, çökmüş ve başlatılamaz olsa bile, Stellar ile hala bir çözüme sahipsiniz demektir.

 

MiniTool Power Data Recovery

MiniTool Power Data Recovery, kullanımı kolay ara yüzüyle yanlışlıkla silinmiş belgelerinizi kurtarmanın yanında hasar görmüş ya da formatlanmış disklerdeki bilgileri de kurtarabilen ücretsiz bir yazılımdır. Program hard disklerin yanı sıra CD, DVD, hafıza kartları ve flash belleklerden de bilgilerinizi kurtarabilmektedir.

MiniTool’un uyumluluğu Windows 8, 10, 8.1, 7, Vista, XP ve daha eski sürümlerle kullanılabilir. Bölüm Sihirbazı, kayıp bölümleri verimli bir şekilde taramanıza ve kurtarmanıza yardımcı olur ve ayrıca bunları genel performans için optimize eder. Ev kullanıcıları için sürüm tamamen ücretsizdir. Ücretsiz olarak 1 GB’a kadar veriyi kurtarmanıza olanak tanır, daha fazlasını elde etmek için, ön yüklenebilir bir medya işlevi gibi diğer gelişmiş özelliklerle birlikte gelen Kişisel deluxe sürümü satın almanız gerekir.

 

PC Inspector File Recovery 

İyi bir veri kurtarma yazılımı için sonraki tavsiyemiz PC Inspector File Recovery’dir. Videoları, görüntüleri, dosyaları ve ARJ, PNG, RTF, TIF, ZIP, GIF, HLP, HTML, BMP, XLS ve daha pek çok biçimi kurtarabilirsiniz. Program, Windows XP, 8, 8.1, 10, 7, Vista ve bazı eski sürümlerde de uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.

Arayüz söz konusu olduğunda biraz karışık olduğu için yeni başlayanlara veya yazılım meraklısı olmayan birine bu yazılımı kullanmasını önermem, aynı zamanda kafanızı karıştırabilir ve üzerine yazma sorunlarına neden olabilir.

 

Wise Data Recovery

Son olarak, kullanımı son derece basit olan Wise Data Recovery ücretsiz bir yazılımdır. Yazılımın boyutu küçüktür ve indirilmesi ve yüklenmesi çok zaman almaz. Wise veri kurtarma programı, kaybetmiş olabileceğiniz tüm verileri bulmak için hafıza kartları ve flash sürücüler gibi USB cihazlarınızı tarayabilir ve verilerinizi kurtarabilirsiniz.

Anında arama özelliği sayesinde diğer standart yazılımlardan daha hızlıdır ve büyük veri dizisinden kayıp verileri aramanıza olanak tanımaktadır. Tüm dosya formatlarını desteklemektedir.

Program Windows 8, 7, 10, XP ve Vista ile uyumludur. Wise Data Recovery uygulamasının taşınabilir sürümü, çok fazla zaman kazanmanıza yardımcı olabilir.

Kaynak: https://techcult.com/wiki/best-free-data-recovery-software/

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir