1. Anasayfa
  2. Oyunlar

En iyi bağımsız oyunlar 2021

En iyi bağımsız oyunlar 2021
0

Oyun sektörü, her gün daha fazla insanla etkileşimde bulunmakta. Bu durum da sektörde daha farklı fikirlerin istenmesini arttırmaktadır. Artık oyuncular aynı formülden çıkmış oyunlardan daha farklı şeyler aramaktadır. Bu durum bize piyasada yeni bir oluşum olan bağımsız oyun sektörünün önünü açmaktadır. Bağımsız oyunlar hem piyasaya çeşitlilik katmakta, hem de genel olarak ucuz olması ile daha fazla insana ulaşmaktadır. Bu yüzden sizler için en iyi bağımsız oyunlar 2021 listesini sunacağız.

 

TO THE MOON

Yapımcılığını Freebird Games ‘ in üstlendiği oyunumuz, tek kişilik bir görsel roman tabanlı oyundur. Oldukça dramatik ve derin bir hikayeye sahip olan oyunun tek artısı bu değil. Sistem olarak da çok çok az bir gereksinim istemesi de yüz güldürmekte.

Hikayeyi fazla ön planda tutan karakterleri, bu temaya çok iyi uyum sağlamakta ve karakterler yaşadığını hissettirmekte. Emin olun bu karakterlerle bir süre sonra çok iyi anlaşacaksınız.

Özellikle oyunu bitirdiğinizde, içinizde ağır bir hikayeden çıkmış bir halde buruk bir sevinç hissedeceksiniz. Kesinlikle ağlamanız olası.

Oyunun güncel Steam fiyatı 18.00 TL ve bu fiyata kesinlikle değer.

 

HOTLİNE MİAMİ

Listemize biraz daha oynanış formülü ile ön plana çıkan bir oyunla devam edeceğiz. Hotline Miami, die and repeat sistemini formalize etmiş bir bağımsız oyundur.

Üç tane hayvan maskeli adamdan garip mesajlar alan karakterimizin çıldırması üzerine, aldığımız görevleri ölmeden tamamlamaya çalışıyoruz.

Oyun oynanışı ve bölümleri geçtikten sonra vermiş olduğu tatmin duygusu ile bu türü sevenlerin sevgisini kazanmış bulunmakta. Ayrıca az sistem gereksinimi ile çeşitli oyun kitlelerine de erişmekte.

Güncel Steam fiyatı 18.00 TL olan oyunumuzu şiddetle tavsiye ediyoruz.

 

DİSCO ELYSIUM

Hikayesi ve RPG sistemi ile ZA / UM Studıos ‘ un yüzünü güldüren oyun sektörde önemli başarılar kazanmış bulunmaktadır.

Oyun hikayesi, bir cinayeti çözmek için atanan dedektifi kontrol etmeye başlamamızla başlar. Bu evrende yapacağımız kararlar hem evreni şekillendirmekte, hem de soruşturmanın gideceği yolu belirlemektedir.

2019 yılında Game Awards  ‘ ta ”En iyi RPG”, en iyi ” Bağımsız oyun”, en iyi ” Hikaye Anlatımı” ödüllerini kazanmış, hem de bu başarıyı tek sene ile sınırlandırmayarak 2020’ de Game Developers Choice Awards’ ı  kazanmıştır.

Oyunun güncel Steam fiyatı 61 TL’ dir. Şimdiden iyi soruşturmalar diliyoruz.

 

İNSİDE

Ürpertici bir evren, konuşmadan verilen inanılmaz mesajlar… Bu oyun gerek atmosferi ile sizi hem ürpertecek, hem de daha fazla merakta bırakacak.

Evrenin altyapısı olarak Lovecraftian bir atmosferi kendine referans almış oyunumuz, parkur ağırlıklı bir sistem izlemektedir. Bu parkurlarda çeşitli bulmacaları çözmekte, canavarlardan kaçmakta ve hikayeyi çözmekteyiz.

Kısa süresi ile mesajını verip, sizi fazla yormamasıyla gayet güzel bir yoldan gitmiş. Şu an Steam güncel fiyatı 31TL ve bu paraya kesinlikle değer.

 

PAPERS, PLEASE

Farklı insanları tanımak ve bulmaca çözmek üzerine kurulu farklı bir oyun daha. Papers, Please, George Orwell’ in ünlü romanı 1984 ‘ e benzer bir dünyada, pasaport kontrolü yapan devlet memurunun yaşadığı olaylar ve verdiği kararlar çerçevesinde gelişen bir hikayeye sahip. Bazen işimizi düzgün yapıp sorumluluk almazken, bazen çeşitli örgütlere yardım ediyoruz. Verdiğimiz bu kararlar bazen iyi, bazen kötü bir şekilde oyunun bitmesine sebep oluyor.

Sistem gereksinimi olarak, bağımsız oyunların genelinde olduğu gibi çok az gereksinim isteyen oyunumuz, ünlü oyuncular tarafından yayınlarda oynanmasıyla da adından fazlaca bahsettirmiş durumda.

Steam güncel fiyatı 18 TL olan oyunumuzu şiddetle tavsiye ediyoruz.

 

ORİ AND THE BLİND FOREST

Atmosfer söz konusu olduğunda, oyuncuların saygısını kazanmış, harika oyun daha listemizde bulunmakta. Atmosfer konusunda gerek arkaplanı, gerek bizi keşfetmeye iten metroidvania oyun sistemi ile Ori and The Blind Forest’ ın güzel bir iş çıkardığını söylemeden edemeyiz.

Ayrıca oyunun atmosferinin de destek sağladığı self-upgrade sistemi de kesinlikle geliştirme hissiyatını size sağlıyor. Özellikle oyunun sonlarına doğru kaçtığınız veya sonraya sakladığınız yaratıkları rahatça kesebilmek size harika bir his yaşatacak. Geliştikçe daha çok kapı açabilecek ve daha çok dünyayı tanıyabilecek olmanızda kendinizi geliştirme isteğinizi daha da arttıracak.

Sistem gereksinimi olarak aynı derecede yüz güldüren oyunumuzu, çoğu bilgisayarda 60 FPS çalıştırabilirsiniz. Bu temel sebep, oyunun daha büyük kesimlere ulaşmasına da büyük katkı sağlamıştır.

Özellikle hikayesi ile bizi daha ilk dakikalarında ekrana kilitleyen oyunumuzun tek negatif yanı vuruş dinamiğinin eksikliği. Fakat 2. oyununda bu eksiği hem kapatıyor, hem de iyi yaptığı şeyleri daha da mükemmel bir hale getiriyor.

Steam güncel fiyatı 31.25 TL oyunumuzu, sadece atmosfer ve hikayesi için bile şiddetle tavsiye ediyoruz.

 

AMONG US

Çıktığı 2018 yılında fazla oynanmayan, fakat 2020 yılının ikinci yarısına doğru oyun piyasasını kasıp kavuran basit temeller üzerine kurulmuş harika bir oyun ile karşınızdayız.

Among Us temelde belirli mekanlarda, beraber çalışan insanların arasında gizlenen yaratık katili birbirleri ile şüphelenip eleyerek bulma oyunudur. Kendi türleri arasında bunu en iyi yapan oyunlardan biri olması, ve maalesef piyasada da bu tür oyunların çok az olması ile, Among Us’ ın kendi türünde en iyilerden biri olmasını kolayca sağlamış bulunmakta.

Twitch, Youtube gibi çeşitli mecralarda, oyunun aktif olarak oynanması aktif oyuncu kitlesinin daha da yükseleceğini gösteriyor.

Sistem gereksinimi olarak en düşük sistemlere optimize edilmiş olması oyunu çok büyük kesimlere ulaştırıyor. Tek yapmanız gereken PC veya Telefonunuza mikrofon ve kulaklık almak.

Oyun Playstore ‘ da ücretsiz, fakat Steam’ de  10.50 TL. Evet sebebini biz de bilmiyoruz.:)

 

FALL GUYS

Among us ile aynı kaderi paylaşan, yani aniden çok yüksek bir üne kavuşan bir oyun daha. Fall Guys, Şubat 2020 de çıktığı gibi oyuncuların akın akın oynamaya başladığı bir oyun olmuştur. Kendisi temelinde parkur ve yarış tasarımı üzerine kurulu, harita uyumu ve hareket dinamiklerine sahiptir. Bu dinamikleri kullanabileceğiniz seviyede çeşitli etkinliklerle, oyuncularına iyi zaman geçirtmeyi başarmış bulunmakta.

Among us gibi çok çok az sistem istemese de, yine de oyuncuları memnun edecek seviyede az sistem istemesi ile büyük kitlelere ulaşması zor olmamıştır.

Oyunun güncel Steam fiyatı 38 TL. Eğer online parkur oyunlarını seviyorsanız bu fiyata kesinlikle değer.

 

UNDERTALE

Yine bu listenin devlerinden biri daha. Undertale, hem dramatik hikayesi ile bizi üzmekte, hem de sıra dışı, yerine absürt, yerine göre olgun karakterleri ile bizi soluksuz anlar yaşatıyor.

Bu hikayeye, harika bir atmosfer, ve özellikle profesyonel seviyede kaliteli müziklerde çok büyük bir destek sağlamakta. Bu durum da Undertale ‘ ı kesinlikle 2015 yılının favori oyunlarına koymakta.

Steam güncel fiyatı 18TL olan oyunumuzu oynamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Eğer İngilizce dilinize çok güvenmiyorsanız, oyunda daha çok zevk almak için yama kurmanızı tavsiye ediyoruz.

 

STARDEW VALLEY

Sandbox oyun türünün en önemli örneklerinden biri ile listeye devam ediyoruz. Stardew Valley, grafiklerinin tatlılığı, size verdiği özgürlükler, basit gibi görünen ama inanılmaz çeşitli oyun ve araç gereç tasarımları ile size gerçek bir ” benim dünyam ” hissini yaşatıyor.

Hikayede dedenizden size kalmış bir arazi var ve, kelimenin tam anlamıyla o araziyle istediğinizi yapabilirsiniz. Tabi bu durumla beraber orijinal bir şeyler üretmek, kesinlikle sizin için artık bir çocuk oyuncağı oluyor.

Fakat bu ideale ulaşmak için hem çok fazla malzeme toplamalı, hem de çeşitli araç gereçler yapmalısınız. Bu durum bizi o hayale doğru daha da şevklendiriyor.

Oyunun güncel Steam fiyatı 24 TL. Sandbox oyunlara karşı merakınız varsa almanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

 

DEAD CELLS

Orijinal bir souls-lite türü daha. Dead Cells, 2018 yılında oyun dünyasına girmiş bir 2D metroidvania oyunudur.

Özellikle 2018 yılının gözde oyunlarında biri olarak görünen oyunumuzun orijinal bir özelliği daha vardı. Her öldüğümüzde içinde bulunduğumuz zindanın tasarımı rastgele olacak şekilde değişiyordu. Bu durum hem bizi zorluyor, hem de oynanış çeşitliliğini geliştiriyordu. Bu harika tasarımların yanında silah ve vuruş mekaniklerinin tatmin edici olması ile oyuncuların saygısını kısa bir zamanda kapmış bulunmakta.

Oyunun güncel Steam fiyatı 40TL. Kesinlikle tavsiye ediyoruz.

 

FİNDİNG PARADİSE

To The Moon ‘un geliştiricisi Freebird Games’ in bir şaheseri daha. To the moon’ a göre daha uzun ve derin bir hikaye ile tekrardan gönülleri fetheden Freebird, bu sefer gerçekten eski acemiliklerinden uzaklaştıklarını bize kanıtlıyor.

Öncelikle hikayeden bahsedelim. To the moon’a göre daha uzun bir hikayesi olduğunda bahsetmiştik. Bunun yanında daha farklı bir dramatik yol izleyen oyunumuz, bu sefer yalnızlık üzerinden bir mesaj vermeye çalışmış.

Yine önceki oyunumuz gibi, çok az sistem gereksinimi ve alan istemesi ile çok fazla kitleye yeniden ulaşmış bulunmakta

Oyunun güncel Steam fiyatı 18TL.Şiddetle tavsiye ediyoruz.

 

TRANSİSTOR

Hades’ in geliştirici ekibinin ellerinden çıkan, Supergiant Games’in kalfalık oyunu listemizde yer almakta.

Transistor, hem garip hikayesiyle, hem de sıradışı dünyası ile bize harika bir atmosfer sunuyor. Bu atmosfere aynı kalitede vuruş mekanikleri ve farklı silahlar girince karşımıza gerçek bir aksiyon RPG oyunu çıkıyor. Ayrıca 2B oynanış ve basit ama etkili grafikleri ile sistem olarak sizi zorlamıyor.

Oyunun güncel Steam fiyatı 32 TL. Şiddetle tavsiye ediyoruz.

 

CUPHEAD

Sosyal mecralarda zorluğuyla adını duyurmayı başarmış bir oyun ile devam edeceğiz. Cuphead hem zorlu yapım süreci ile adını önemli ölçüde duyurmuştu.

Oyunumuzun en ekici tarafı die and repeat formülünü, bölüm tasarımları ile daha çekici bir hale getirmiş olması. Yaptıkları bu strateji ile hem oyuncuları sıkmamakta, hem de oyunu daha farklı bir yolda izlettirmeyi amaçlayan ekibimiz, aldığı övgülere göre bunu başarmış bulunuyor.

Ayrıca eski Disney filmleri gibi görünen görsel tekniği ile, hoş bir hava katmasını da övmeden geçmemek gerek.

Oyunumuzun güncel Steam fiyatı 31 TL. Eğer sizde di e and repeat tarz oyunları seviyorsanız şiddetle tavsiye etmekteyiz.

 

 HADES

2020 yılına damgasını vurmuş bir oyunumuz daha listede. Hades, Supergiant Games ‘in şu anda gerçek ustalık işi olarak söylenebilir.

Hikayesinin güzel olması dışında, karakterlerinin sıradışı olması da hikayeye büyük bir katkı sağlamakta. Oyun oynanış ve dizaynının ölüme göre şekillenip, size yeni yollar açması oyunun oynanış çeşitliliği konusunda büyük bir artı sağlamakta. Bunun yanında Transistor gibi düşük sistemlerde de açılması oyunu herkesin harika bir şekilde deneyim etmesini sağlamış bulunmakta.

2020 yılı Game Awards ‘ a aday gösterilen oyunumuzun güncel Steam fiyatı   40TL. Siz de farklı tasarımlar ile şaşırtan oyunlardan hoşlanıyorsanız kesinlikle tavsiye ediyoruz.

 

Bu yazıda bağımsız oyunlardan bahsettik. Listede elbette daha farklı oyunlar olabilir. Bunlar dışında çok fazla bağımsız, sıradışı oyun bulunmakta. Bağımsız oyun piyasası şu anda devlerle kapışacak seviyede oyunlar üretebiliyor. Ve daha iyi yerlere geleceklerine gönülden inanıyoruz. Umarım listeyi beğenmişsinizdir. Hepinize iyi oyunlar dileriz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir