1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

En iyi ekran kaydı yazılımları 2021

En iyi ekran kaydı yazılımları 2021
0

Bilgisayarınızda video kaydı yapmanız için ekran kaydı yazılımına ihtiyacınız bulunmaktadır. Ekran kaydı programları sayesinde üzerinde çalıştığınız projenin video kaydını alabilirsiniz. Yada bilgisayarınızın masaüstünü kaydedebilirsiniz. Ekran kaydı görevi için birçok yazılım bulunmaktadır. Tüm bu yazılımları inceleyerek en iyi ekran kaydı yazılımları 2021 listesini oluşturduk.

En iyi ekran kaydı yazılımları 2021 listesi sayesinde eğitim setiniz, Youtube kanalınız yada diğer sebeplerden dolayı ekran kaydı için var olan ihtiyacınızı giderebilirsiniz. En iyi ekran kaydı programları listesi içerisinde var olan yazılımların bazıları ücretli olmakla beraber ücretsiz olanları da bulunmaktadır.

Benzer şekilde ücretsiz sürümlerinde kısıtlı özellikleri olan yazılımların ücretli sürümlerine geçiş yaparak tüm özelliklerine sahip olabilirsiniz. Bu, tamamıyla kullanıcının ihtiyacına göre değişkenlik göstermektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Ekran kaydı yazılımı nedir ?

Ekran kaydı yazılımları bilgisayarınızda yaptığınız işlemlerin ekrandaki görüntüsünü video şeklinde kaydetmeyi sağlayan yazılımlardır. Bu yazılımlar çeşitli formatlarla farklı özelliklere göre ekran kaydını alabilmektedir. İsterseniz sadece tarayıcı üzerinde yaptığınız çalışmayı kayıt altına alabilirsiniz. İsterseniz oynadığınız bir oyunu yada üzerinde çalıştığınız bir programı tek başına kayıt altına alabilirsiniz.

Farklı olarak ekranınızın belirli bir kısmını yada tamamıyla masaüstünü kayda alabilirsiniz. Bu özellikler sayesinde eğitim video setleri oluşturabilirsiniz. Youtube kanalız varsa içerik oluşturabilirsiniz. Benzer şekilde masaüstünüzde yaptığınız işlemleri istediğiniz yerde istediğiniz kişilere gösterebilirsiniz.

 

Ekran kaydı programlarında olması gereken özellikler nelerdir ?

Cihazınıza yükleyeceğiniz ve kullanacağınız ekran kaydı programında belli başlı özelliklerin olması gerekmektedir. Sizin ihtiyaçlarınızı karşılamanın yanında eğer herhangi bir hedef kitleye kaydedeceğiniz ekran kaydını sunacaksanız hedef kitlenin de isteklerini ve videodan beklediği kaliteyi sunacak ve bu kaliteyi karşılayacak özelliklere sahip olan bir ekran kaydı yazılımı kullanmalısınız.

İyi bir ekran kaydı programında olması gereken özellikler

  • mp4 dışında diğer formatlara destek vermeli
  • Masaüstü kaydı ve yeniden ölçülendirilebilen pencere kaydı özelliğine sahip olmalıdır.
  • Sesli ve sessiz ekran kaydı özelliğine sahip olmalıdır.
  • Yüksek kalitede, filigran olmadan kayıt alabilmelidir.
  • Herhangi bir uygulamayı tanıyarak o uygulamaya entegre olma ve sadece o uygulama içerisinde ekran kaydı alma özelliğine sahip olmalıdır.
  • Yapılandırma ayalarında farklı görüntü kalitesinde ve akıcılık değerlerinde ekran kaydı seçeneklerini sunmalıdır.

 

En iyi ekran kaydı yazılımları

İnternette birçok ekran kaydı yazılımı bulunmaktadır. Ancak bunların hepsi aynı kalitede olan yazılımlar değildirler. Bu yüzden sizler için ekran kaydı yazılımlarından birçoğunu denedik. Sonrasında sizlere aşağıdaki listeyi hazırladık. Bu listeyi hazırlarken yazılımın ücretli yada ücretsiz olmasını göz önünde bulundurduk.

 

Screen Recorder Pro

Screen Recorder Pro

Windows 10 işletim sistemi için en iyi ekran kaydı programlarından biridir. Ücretsiz bir şekilde birçok özelliği kullanıcıya sunuyor olmasıyla oldukça sevilen bir yazılımdır. Sade bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Bu arayüze kolayca alışabilirsiniz.

Screen Recorder Pro ile ister tarayıcı üzerinde yaptığınız herhangi bir çalışmayı kayda alabilir isterseniz oyun oynarken kayıt halinde olabilirsiniz. Program sizlere şu özellikleri ücretsiz bir şekilde sunmaktadır.

  • Sadece ses kaydı: Sadece sesininiz kaydedilir.
  • Tam ekran kaydı: Bilgisayarınızın ekranında olan biten her şey kaydedilir.
  • Ekran kaydı: Sadece belirlenen ekranı kayıt altına alır.
  • Pencere kaydı: Sadece belirlenen bir uygulama kayıt altına alınır.
  • Bölge kaydı: Ekranınızda belirlediğiniz bir alan kayıt altına alınır.
  • Oyun kaydı: Oynadığınız oyun kayıt altına alınır.

Tabi bu özelliklerin yanında size ihtiyacınız duyacağınız seçenekleri de sunmaktadır. Örneğin video kaydınızın yanında web kamerasıyla kendi görüntünüzün kaydını da alabilirsiniz. Birden çok video kodlayıcı arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Aynı zamanda kaydın FPS değer limitini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

 

Bandicam

Bandicam

Çok popüler olan bir ekran kaydı yazılımıdır. Kolay ve anlaşılır bir arayüze sahiptir. Video kaydı için ihtiyaç duyulan tüm seçenekler tek bir çatı altında toplanmıştır. Genellikle Youtube’a yeni başlayan gençlerin ilk tercih ettiği yazılımdır. Bandicam yazılımında ekran kaydı için ihtiyaç duyacağınız tüm özellikler ve seçenekler bulunmaktadır.

Ancak yazılımın ücretsiz sürümü sadece 10 dakikalık kayıt almaktadır. Aynı zamanda kayıt videosuna kendi markasını filigran şeklinde eklemektedir. Filigran olmadan yada herhangi bir kısıtlama olmadan video kaydı alınabilmesi için kullanıcıdan belirli bir ücret karşılığında yazılımın satın alınması talep edilmektedir.

 

OBS Studio

OBS Studio

Özellikle oyuncuların tercih ettiği ekran kaydı programları arasında adından sıkça bahsettiren bir yazılımdır. HD kalitede video kaydetmenize imkan tanımaktadır. Aynı zamanda video kaydı için herhangi bir sınırlandırma uygulamamaktadır. Yazılım sayesinde Youtube, Twitch gibi platformlarda canlı yayın yapabilir ve yayınlarınızı cihazınıza kaydedebilirsiniz.

OBS Studio yazılımın diğer bir özelliğiyse oyunlarda ekran kaydı yaparken  çoklu çekirdekten faydalanıp yüksek FPS değerinde video kaydı yapabiliyor olmasıdır. Yazılımın kurulumu, yapılandırılması ve kullanması biraz zamanınızı alabilir. Ancak oyuncular ve yayıncılar için ideal bir yazılımdır.

OBS Stuido yazılımı oldukça kapsamlı bir yazılımdır. Eğer siz Youtube yada Twich gibi platformlarda canlı yayın yapmayacaksanız sadece çevrimdışı ekran kaydı yapacaksanız OBS Studio yerine başka yazılımları tercih edebilirsiniz.

 

Camtasia

Camtasia

Fazlasıyla geniş fonksiyonlara sahip olan bir yazılımdır. Ekran kaydı yazılımı olmaktan öteye geçen bir programdır. Camtasia sayesinde ekran kaydı almanın dışında videolarınızı düzenleyebilirsiniz. Harici olarak kayıt altına aldığınız bir videoyu HD olarak dışarı aktarabilirsiniz.

Ancak bu yazılım ücretlidir. Ücretsiz sürümüyse sadece bir aylığına geçerlidir.

 

iSpring Free Cam

iSpring Free Cam

Bilgisayarınızda ekran kaydı almak için tamamıyla ücretsiz kullanılabilir bir yazılımdır. iSpring Free Cam yazılımının video düzenleme fonksiyonu da bulunmaktadır. Video düzenleyici fonksiyonunun içerisinde arka plan gürültüsünü azaltma, videoyu kesme, silme ve ses efektleri ekleme gibi özellikleri de bulunmaktadır.

Yazılım videoları sadece WMV formatında kaydedebiliyor ama programın içerisinde Youtube platformuna video yükleyebilirsiniz. Yazılımın bir diğer dezavantajı da web kamerasıyla kayıt alamıyor olmasıdır. Bunun dışında birçok özelliğe ve fonksiyona sahiptir.

 

Ezvid

Ezvid

Bilgisayarınızda ekran kaydı alabileceğiniz bir diğer ücretsiz yazılımdır. Ezvid ile hem ekranınızı kaydedebilir hem de web kamerasıyla kayıt alabilirsiniz. Yazılımının kötü yanından bahsedecek olursak tek kötü yanı diğer yazılımlara kıyasla çok fazla yer kaplıyor olmasıdır. Bunun dışında yazılımın kullanıcıyı üzecek herhangi bir olumsuz yönü bulunmamaktadır. Bu programla kaydettiğiniz videoları program içerisinden Youtube platformuna yükleyebilirsiniz.

Son olarak Ezvid yazılımının birkaç video düzenleme özelliğini de sahip olduğunu belirtelim. Ancak bu özellikler çok kapsamlı değildir. Bu yüzden yazılımın bir video düzenleme aracında var olan özelliklere sahip olduğu söylenemez.

 

Movavi Screen Recorder

Movavi Screen Recorder

Movavi yazılımı video düzenleme konusunda oldukça popüler bir yazılımdır. Son derece basit ve kullanışlı bir arayüze sahiptir. Aynı zamanda birçok özelliğe ve fonksiyona sahip olan orta ve üst seviyeli bir video düzenleme yazılımıdır. Birçok sürümü bulunmaktadır. Bu sürümler birbirinden farklı fonksiyonlara ve özelliklere sahiptir.

Aynı geliştiricinin birde ekran kaydı yazılımı bulunmaktadır. Bu yazılımın ücretli ve ücretsiz planları bulunmaktadır. Ücretsiz sürümünde birçok özellik kısıtlı olsa da sıradan bir kullanıcının ihtiyacı rahatlıkla karşılanabilmektedir. Daha fazla özelliğe sahip olunması içinde kullanıcıdan ücret talep edilmektedir.

Ücretsiz sürümde ekran kaydı alabilir ve  ses kaydı alabilirsiniz. Herhangi bir süre kısıtlaması olmasa da ücretsiz sürümde, kayıt içerisinde onar saniye aralıklarla filigran gösterilir. Aynı zamanda sistem sesleri kayıt altına alınmaz.

 

Eğer Windows 10 işletim sistemini kullanıyorsanız bilgisayarınızda herhangi bir üçüncü taraf yazılım kullanmadan ekran kaydı alabileceğinizi biliyor muydunuz ? Windows 10 işletim sistemiyle beraber bilgisayarınıza hali hazırda kurulu bir şekilde gelen Xbox Game Bar özelliği sayesinde tarayıcılarda ve oyunlarda ekran kaydı alabilirsiniz.

Bu özellik birçok açıdan kısıtlı özelliklere sahiptir. Ancak yine de ekran kaydı konusunda çok fazla özelliğe ve fonksiyona ihtiyacı olmayan kullanıcıların gereksinimlerini rahatlıkla karşılayacaktır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir